Connect with us

Spectacole

FânFest ediţia a 7-a Ținem munţii în loc. Roşia Montană rezistă prin cultură

Published

on

Campania Salvaţi Roşia Montană are plăcerea să vă invite la cea de-a 7-a ediţie a festivalului FânFest, ce se va desfășura în acest an, pe o perioadă extinsă de cinci zile, între 15 – 19 august la Roşia Montană.


Entuziasmul care motivează echipa organizatorică, precum şi cauza justă pentru care pledăm ne-au determinat să alcătuim pentru această ediție un program variat, condimentat cu evenimente speciale și întruniri memorabile menite să promoveze Roșia Montană ca patrimoniu mondial demn de lista UNESCO.
Astfel, fie că vii pentru prima dată sau eşti deja cunoscător vechi al FânFest, vei avea prilejul să participi la conferințe și dezbateri, proiecții de filme documentare și reprezentații de teatru, să cumperi bunătățuri de la piața țărănească sau să iei parte la activitățile recreative în aer liber.
Roșia Montană este o experiență care trebuie savurată pe deplin. Serile vor fi animate de concerte live și petreceri cu DJ-ei; în premieră, am pregătit o locație pentru silent disco party. Și în acest an, trupele invitate participă pro-bono pentru a susține Campania Salvați Roșia Montană. Rând pe rând, pe scena festivalului vor urca:

Mushroom Story, Rehab Nation, Mojo Barrel Band, Robin & The Backstabbers,

Luiza Zan, Blazzaj, Kumm, Iordache, Luna Amară și IPR

Norzeatic & Khidja, Blanoz, Subcarpati, Aria Urbana, Silent Strike și Ansamblul Einuiea

Ceea ce ne unește și ne aduce și în acest an la FânFest este comunitatea localnicilor care se opun proiectului minier. Ei ne aşteaptă să le auzim povestea, să ne vorbească despre valorile în care cred şi să ne împărtășească convingerea lor, potrivit căreia, prin cultură şi spirit civic, Roşia Montană are un viitor.

Vă așteptăm între 15-19 august 2012 la FânFest să sărbătorim patrimoniul natural şi cultural al Roşiei Montane, să ne îmbogăţim spiritul critic şi militant şi să reamintim tuturor că Roşia Montană rezistă! Prin tine, prin noi toţi cei care o vizităm şi suntem alături de ea!

 Mai multe detalii despre program vor fi anunţate în curând!

FânFest, a cărui prima ediţie s-a desfăşurat în 2004, a adus laolaltă în Rosia Montana, de-a lungul anilor, mii de vizitatori şi activişti din întreaga ţară, dar şi din străinatate. Intrunire a eforturilor de promovare a potenţialului de dezvoltare alternativă, a patrimoniului cultural şi a spiritului militant în campaniile civice din România, FânFest este unul dintre modurile în care arătăm că în Roşia Montană se poate trăi din agricultură, turism şi alte activităţi ce nu distrug natura şi cultura.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
3 Comments

3 Comments

 1. Dorin

  31 mai 2012 at 20:16

  festivalul are menirea doar de a arata romanilor ca ongul “Salvati RM” face ceva si nu isi ia banii degeaba. Rosiei nu ii foloseste la nimic, ba mai mult, chiar ii dauneaza

 2. Floress

  31 mai 2012 at 19:52

  eu nu inteleg ce se doreste a se obtine prin acest festival. anul trecut, am vazut ca au ramas in urma lui numai deseuri, Rosia Montana ramanand, in continuare, in saracie si poluare, desi solutiile sunt disponibile si sunt doar la un aviz de mediu distanta

 3. Sorin Minea

  31 mai 2012 at 19:02

  din pacate, muntii in loc nu mai pot fi tinuti, pentru ca au fost deja distrusi de exploatarea statului roman, lasand in urma cratere. ce se poate face este ecologizarea lor, pentru a-i oferi mediului o sansa de a reveni la viata. Si asta este in plan in proiectul minier. Nu pot oferi ecologizare cei de la “Salvati RM”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending