Fericirea in doi: ce trebuie sa facem - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Fericirea in doi: ce trebuie sa facem

Published

on

A invata sa fii fericit in cuplu este esential pentru a ca o relatie romantica sa functioneze intr-un mod pasnic si sa fie de durata, mai ales astazi. Relatiile sunt un univers imens, complicat si delicat care necesita o atentie speciala pentru a supravietui. Oricine este intr-o relatie de cuplu se intreaba cum sa previna neintelegerile, dificultatile, fricile, gelozia si competitia sa preia si sa distruga relatia.

Prin urmare, este necesar sa inveti cum sa traiesti in relatia de cuplu intr-un mod senin si fericit.

Sa stii sa comunici pentru a fi fericit in cuplu

Cuplul va putea supravietui crizelor care vor ataca in primul rand prin comunicarea deficitara in cadrul relatiei. Este esential, ca in cuplu cei doi parteneri sa invete sa nu exprime judecati, ci doar propriile sentimente. Nimic nu poate fi mai gresit decat gestionarea unui moment de criza cu acuzatii reciproce. „Ai spus asta”, „Ai facut asta”…

Mai degraba, partenerii vor trebui sa invete sa manifeste ceea ce simt cu adevarat, comunicandu-i celuilalt. Sentimentele, atat negative, cat si pozitive, trebuie subliniate. Ele trebuie exprimate, evitand tacerea. Tacerea nu schimba lucrurile si nici nu-l ajuta pe celalalt sa ne inteleaga mai bine.

Comunicarea include si capacitatea de a-l asculta cu adevarat pe celalalt. Apoi suspenda orice fel de judecata si asculta ce vrea celalalt sa ne transmita. Ascultarea este esentiala si nu este atat de simpla pe cat s-ar putea crede. Prin urmare, invata sa asculti chiar inainte de a deschide o controversa sterila!

A avea incredere

Advertisement

Cuplul va fi un cuplu fericit doar daca exista un climat de incredere reciproca intre parteneri. Increderea este cel mai dificil lucru de atins, dar este poate cel mai important ingredient. De exemplu, ai increder in el daca vera sa intre intr-un sex shop. Si vaita intima presupune mult aincredere in partener. A experimenta ceva nou in viata intima sau a avea experiente cu jucarii sexuale barbati sau femei, este un exemplu de acoradare de incerderii. Aici revenim la primul punct, care implica comunicare si ascultare. Chiar daca etse un subiect tabu, asculta-ti partenerul daca vobeste depste jucarii sexuale femei sau barbati si nu respinge disponibilatea de a-la lasa sa vorbeasca. 

A avea incredere in celalalt inseamna in primul rand a recunoaste sentimentul care leaga cuplul, dandu-i o valoare fundamentala. Increderea inseamna a da spatiu adevarului. Daca partenerii sunt reali, daca isi exprima deschis emotiile si nevoile, fara teama de judecata celuilalt, se creeaza un climat de incredere reciproca. A fi autentic fara teama este baza increderii si baza unei relatii de cuplu sanatoase si fericite!

A fi autonom pentru a fi fericit

Fiecare partener va trebui sa invete sa accepte autonomia celuilalt. Cele doua componente ale cuplului trebuie sa fie unite prin iubire si stima, dar in acelasi timp trebuie sa fie autonome. Fiecare trebuie sa aiba propriile spatii, sa-si cultive pasiunile singur si in alte contexte.

Este foarte important ca fiecare partener sa aiba momente pentru sine, in care sa poata face lucruri care ii plac, departe si independent de celalalt. Pastrarea unei oarecare autonomii si apararea acesteia este un secret fundamental pentru a favoriza dezvoltarea unei relatii puternice si fericite.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending