Connect with us

EVENTS

Festivalul Crizantema de Aur din Târgoviște își desfășoară cea de-a 54-a ediție, în plină pandemie

Published

on

Cel mai longeviv festival muzical din România, Crizantema de Aur, se va desfășura, la Târgoviște în perioada 21 – 23 octombrie.

Festivalul Crizantema de Aur de va desfășura sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, ajungând la cea de-a 54-a ediție. Prima ediție a festivalului a avut loc în anul 1968, iar de atunci este organizat neîntrerupt în fosta capitală a Țării Românești.

A 54 ediție a Festivalului Crizantema de Aur din Târgoviște

Organizatorii, Primăria şi Consiliul Local Municipal Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova, sunt preocupați de înscrierea Romanței în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, procedură care a fost inițiată de organizatorii festivalului în anul 2016, în colaborare cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, și care se află în atenția Ministerului Culturii.

Evenimentul se desfășoară la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, iar concertele vor începe în fiecare seară la ora 18.00 și vor fi transmise integral în direct de TVR 3, precum și de Radio România Antena Satelor (seara de gală).

În paralel cu evenimentele muzicale vor avea loc și alte evenimente conexe ce se vor desfășura la Muzeul Casa Romanței, muzeu unic în România. Este vorba despre lansări editoriale și discografice, dezbateri și mese rotunde dedicate celebrării patrimoniului muzical și poetic al romanței.

Ediția a 54 a festivalului se desfășoară cu restricții impuse de reglementările legale actuale.

Sursa: Impact.ro

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending