Connect with us

Spectacole

Festivalul de foarte scurt metraj Très Courts 25-28 aprilie 2013 APEL LA PARTICIPARE PENTRU SELECŢIA DE FILME FOARTE SCURTE ROMÂNEŞTI

Published

on

 Din 1991, Festivalul de Foarte Scurt Metraj Tres Courtes promoveaza filmul foarte scurt in intreaga lume. Ajuns in Romania din 2007 la initiativa Institutului Francez din Romania, acest festival a cunoscut de la an la an o extindere tot mai mare, fiind in prezent difuzat, simultan la sfarsitul lunii aprilie . inceputul lunii mai, in aproximativ 70 de ora.e de pe glob, dintre care in jur de 25 de orase in Romania.

Sub eticheta Around the Tres Courts Romania – competitia romaneasca, sunt grupate filme foarte scurte realizate in Romania. Inca de la prima editie in Romania, Institutul Francez a dorit incurajarea talentelor si a creatiei cinematografice locale. De aceea a fost creata competitia speciala de scurt metraje romanesti.
Este o ocazie excelenta pentru cineastii amatori sau profesionisti, studentii la film si arte vizuale, sau pentru cei care au pur si simplu o idee geniala pe care doresc s- o arate lumii intregi, sa isi demonstreze talentul.â
Aveti timp pana pe 28 februarie 2013 pentru a trimite filmele voastre foarte scurte insotite de formularul de inscriere (disponibil pe site-ul www.trescourt.ro) pe adresele Institutelor Franceze din Cluj, Iasi, Timisoara si Bucuresti. Singura conditie impusa este ca durata filmului sa nu depaseasca 3 minute. Toate genurile sunt acceptate : fictiuni, documentare, animatie, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuita.
In luna martie, un juriu format din specialisti ai audiovizualului, membri ai retelei culturale francofone si parteneri va selectiona in jur de 20 de filme romanesti care vor alcatui selectia .Around the Tres Courts Romania 2013h. Aceasta va fi proiectata in perioada 25-28 aprilie 2013, alaturi de selectia internationala, in aproximativ 25 de orase din tara participante la festival. Larga difuzare a festivalului Tres Courts in Romania este cel mai bun motiv pentru a participa in competitie: filmele romanesti ajung la peste 6000 de spectatori din ors.e mici si mari din toata tara (vezi lista oraselor pe site).
Filmele romanesti selectionate se vor intrece pentru Premiul juriului . decis de Juriul festivalului, pentru Premiul Publicului . decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiec.ie a Festivalului din Romania si Premiul Francofoniei . decis de un juriu special.
Premiul Juriului consta intr-un trofeu, un smartphone oferit de Orange, o tableta de 10 inci oferit. de Altex si un sejur de 3 nopti la Cluj-Napoca in perioada Festivalului de Film Transilvania, cu participare la proiectiile si evenimentele TIFF in calitate de .guest, oferit de Institutul francez.
Premiul publicului consta dintr-un trofeu, un smartphone oferit de Orange si un un sejur de 3 nopti la Cluj-Napoca in perioada Festivalului de Film Transilvania, cu participare la proiectiile .i evenimentele TIFF in calitate de .guest, oferit de Institutul francez.
Organizatia Internationala a Francofoniei acorda un premiu special celui mai bun film romanesc care utilizeaza limba franceza si/sau care abordeaa. una dintre temele:
– drepturile omului, pace si democratie
-diversitate lingvistica si culturala
-dezvoltare solidara si durabila
-educatie si formare
Premiul OIF are o valoare de 250 de euro si este insotit de o diploma.
Regulamentul si fisa de inscriere in festival, precum si alte detalii sunt disponibile pe site-ul Tres Courts Romania: www.trescourt.ro sau www.foartescurt.ro, sectiunea Regulament.
Eveniment sustinut de ORANGE ROMANIA

 

Facebook Comments Box

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Reality Show15 ore ago

Rescrie istoria într-un sezon cum nu s-a mai văzut! Survivor All Stars, în curând la PRO TV și pe VOYO

AUDIENȚE TV15 ore ago

Alex Maxim, Alexandra Căpitănescu, Melisa Antonesi și Vlad Musta sunt finaliștii sezonului 11 Vocea României! Peste 1.2 milioane de oameni au urmărit, aseară, emisiunea

Program Special16 ore ago

Raluka și Pavel Bartoș te invită la încă un PROTEVELION… să-l ții minte! Trăiești un nou început la PRO TV!

Reality Show16 ore ago

PRO TV anunta oficial producerea show-ului SURVIVIOR ALL STARS. Cand incepe si care sunt concurentii?

ȘTIAI CĂ...?18 ore ago

Cele mai bune reality show-uri din lume

Emisiuni2 zile ago

Au mai rămas doar 8 concurenți în competiția Vocea României! În această seară, putem urmări LIVE Semifinala acestui sezon

Analize Audiente TV2 zile ago

Românii nu ratează nicio ocazie de a râde cu gura până la urechi! – Las Fierbinți și Săriți de pe fix!, lideri de audiență!

Casting2 zile ago

Kanal D caută concurenți pentru cel mai nou show de televiziune – cel mai mare experiment social! Miza este uriașă – 1000.000 de lei!

AUDIENȚE TV3 zile ago

America Express, lider de audiență! Soarele a fost roșu aseară: Ada și Tony Galeș au părăsit competiția

Vedete3 zile ago

Secretul lui Bogdan de la Ploiești a fost dezvăluit! În ce e implicat manelistul

AUDIENȚE TV3 zile ago

Celentano a adoptat un nou stil de viață: „Ce fac eu se cheamă fasting. Beau numai 8 ore pe zi” – Las Fierbinți, lider absolut de audiență!

Facebook

Advertisement

IN Trending