Festivalul de foarte scurt metraj Très Courts 25-28 aprilie 2013 APEL LA PARTICIPARE PENTRU SELECŢIA DE FILME FOARTE SCURTE ROMÂNEŞTI

0
440

 Din 1991, Festivalul de Foarte Scurt Metraj Tres Courtes promoveaza filmul foarte scurt in intreaga lume. Ajuns in Romania din 2007 la initiativa Institutului Francez din Romania, acest festival a cunoscut de la an la an o extindere tot mai mare, fiind in prezent difuzat, simultan la sfarsitul lunii aprilie . inceputul lunii mai, in aproximativ 70 de ora.e de pe glob, dintre care in jur de 25 de orase in Romania.

Sub eticheta Around the Tres Courts Romania – competitia romaneasca, sunt grupate filme foarte scurte realizate in Romania. Inca de la prima editie in Romania, Institutul Francez a dorit incurajarea talentelor si a creatiei cinematografice locale. De aceea a fost creata competitia speciala de scurt metraje romanesti.
Este o ocazie excelenta pentru cineastii amatori sau profesionisti, studentii la film si arte vizuale, sau pentru cei care au pur si simplu o idee geniala pe care doresc s- o arate lumii intregi, sa isi demonstreze talentul.â
Aveti timp pana pe 28 februarie 2013 pentru a trimite filmele voastre foarte scurte insotite de formularul de inscriere (disponibil pe site-ul www.trescourt.ro) pe adresele Institutelor Franceze din Cluj, Iasi, Timisoara si Bucuresti. Singura conditie impusa este ca durata filmului sa nu depaseasca 3 minute. Toate genurile sunt acceptate : fictiuni, documentare, animatie, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuita.
In luna martie, un juriu format din specialisti ai audiovizualului, membri ai retelei culturale francofone si parteneri va selectiona in jur de 20 de filme romanesti care vor alcatui selectia .Around the Tres Courts Romania 2013h. Aceasta va fi proiectata in perioada 25-28 aprilie 2013, alaturi de selectia internationala, in aproximativ 25 de orase din tara participante la festival. Larga difuzare a festivalului Tres Courts in Romania este cel mai bun motiv pentru a participa in competitie: filmele romanesti ajung la peste 6000 de spectatori din ors.e mici si mari din toata tara (vezi lista oraselor pe site).
Filmele romanesti selectionate se vor intrece pentru Premiul juriului . decis de Juriul festivalului, pentru Premiul Publicului . decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiec.ie a Festivalului din Romania si Premiul Francofoniei . decis de un juriu special.
Premiul Juriului consta intr-un trofeu, un smartphone oferit de Orange, o tableta de 10 inci oferit. de Altex si un sejur de 3 nopti la Cluj-Napoca in perioada Festivalului de Film Transilvania, cu participare la proiectiile si evenimentele TIFF in calitate de .guest, oferit de Institutul francez.
Premiul publicului consta dintr-un trofeu, un smartphone oferit de Orange si un un sejur de 3 nopti la Cluj-Napoca in perioada Festivalului de Film Transilvania, cu participare la proiectiile .i evenimentele TIFF in calitate de .guest, oferit de Institutul francez.
Organizatia Internationala a Francofoniei acorda un premiu special celui mai bun film romanesc care utilizeaza limba franceza si/sau care abordeaa. una dintre temele:
– drepturile omului, pace si democratie
-diversitate lingvistica si culturala
-dezvoltare solidara si durabila
-educatie si formare
Premiul OIF are o valoare de 250 de euro si este insotit de o diploma.
Regulamentul si fisa de inscriere in festival, precum si alte detalii sunt disponibile pe site-ul Tres Courts Romania: www.trescourt.ro sau www.foartescurt.ro, sectiunea Regulament.
Eveniment sustinut de ORANGE ROMANIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dumneavoastră!
Introduceți aici numele dumneavaostră.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.