Connect with us

Life Style

Festivalul de publicitate Eurobest 2008 isi deschide portile cu un numar impresionant de participanti !

Published

on

Reclame
Editia din 2008 a festivalului european de publicitate Eurobest, programata la Stockholm, in intervalul 1 – 3 decembrie, a adunat un numar record de inscrieri, respectiv aproape 6.000 de lucrari, din partea a 680 de agentii din 38 de tari.
portofoliu-publicitate
Numarul de inscrieri din acest an este cu 11% mai mare decat la competitia de anul trecut. Categoria cu cea mai surprinzatoare crestere fata de editia din 2007 este Sales Promotions, unde numarul de lucrari inscrise a crescut cu 87%, spre deosebire de categoria TV/Cinema, unde, la editia din acest an, au fost inscrise cu 8% mai putine lucrari.
Potrivit datelor centralizate de organizatori, cele mai multe inscrieri la categoriile festivalului sunt din Germania (1.359), pe locul doi situandu-se Suedia, cu 727 de intrari in competitie.
Categoriile cu cel mai mare numar de lucrari inscrise sunt Printul, cu un total de 1.677, urmata de Outdoor, cu 1.149, si de TV, cu 976 de lucrari.
Romania va participa la Eurobest cu 115 lucrari de la 20 de agentii.
Din cele zece categorii ale competitiei, (Print, Outdoor, TV/Cinema, Radio, Interactive, Direct, Integrated, Media, Sale Promotions si Design), Romania are cel mai mare numar de inscrieri la categoria Print (45), urmata de Outdoor, cu 19 intrari, TV- 18, in timp la categoria Sales Promo nu s-a facut nicio inscriere. Designul, cea mai noua categorie a competitiei, a atras din partea tarii noastre o singura intrare.

La editia din acest an a fetivalului, in juriului vor fi, in premiera, doi romani. Acestia sunt Razvan Capanescu, Creative Director la Publicis, si Corina Bernschutz, Inovative Director la Starcom.

Prima editie Eurobest, competitie dedicata problematicii comunicarii europene, avand aceeasi organizatori ca si festivalul Cannes Lions si Dubai Lynx, a avut loc in anul 1988.
Din 2008, Eurobest devine festival datorita organizarii de seminarii si conferinte. Tot din 2008 a fost introdusa o noua categorie de concurs, Design-ul.

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending