Connect with us

Film

Festivalul International de Film Transilvania a ajuns la editia a XI-a

Published

on

 

În perioada 1-10 iunie, Clujul redevine gazda celei mai importante manifestări cinematografice din România. Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania anunță și în acest an un adevărat festin cultural, din care nu vor lipsi proiecţiile speciale, premierele naţionale, internaţionale sau mondiale, dar nici atelierele şi masterclass-urile care au ca protagonişti oaspeţi importanţi din industria de film, concertele, expoziţiile, lansările de carte, DVD-uri sau reviste.

241 de filme din 46 țări vor fi proiectate pe parcursul celor zece zile de festival și peste 800 de invitați sunt așteptați în acest an la Cluj.

Programul festivalului va fi compus atât din secțiunile deja tradiționale precum Competiție, Supernova, Umbre, Fără limită, Ce se întâmplă, documentarule?, Zilele Filmului Românesc, Ziua HBO, Ziua Maghiară, cât și din secțiuni tematice precum Oameni și zei/ Gods and Men, rezervată filmelor despre religie și credință, sau omagiul adus companiei Killer Films, celebra casă de producție fondată de Christine Vachon și Pamela Koffler, care a realizat cele mai importante filme independente americane din ultimii 20 de ani. Printre realizările recente se numără și miniseria HBO de 5 episoade Mildred Pierce, care va avea parte de o proiecție maraton în cadrul festivalului.

Secțiunea 100%, care în 2011 a prezentat operele complete ale lui Lucian Pintilie şi Pierre Étaix, este dedicată în acest an unuia dintre regizorii cei care au marcat definitiv istoria primului secol de cinema: Stanley Kubrick.

Danemarca, Australia și China vor fi prezente în cadrul secțiunii Focus cu cele mai reprezentative titluri recente din cinematografiile lor, iar secțiunea 3×3 aduce un omagiu în acest an regizorilor Claude Lelouch, Ole Christian Madsen și Hitoshi Matsumoto.

În cadrul secțiunii EcoTIFF va avea loc proiecția specială a filmului GasLand, un documentar în regia lui Josh Fox despre exodul firmelor pornite să extragă gaze naturale de pe teritoriul a 34 de state

americane. Firmele au început extracții masive pe proprietățile oamenilor, folosind sute de chimicale care au dus la poluarea apei.

Sărbătoarea cinematografică va avea loc anul acesta în locații precum Cinema Florin Piersic, Arta, Victoria, Casa de Cultură a Studenților, Institutul Cultural Francez, Cinema Mărăști, Odeon Cineplex,

Ursus Open Air (Piața Unirii), Mănăștur Open Air. Muzeul de Artă devine gazda TIFFArt, un program special de evenimente, proiecții și concerte. Castelul Banffy de la Bonțida rămâne una dintre cele mai spectaculoase și mai apreciate locații de evenimente ale festivalului, atât pentru invitații TIFF cât și pentru public.

O noutate absolută pentru ediția din acest an a festivalului în materie de locații o reprezintă inaugurarea CASEI TIFF. O clădire monument istoric cu o vechime de cel puțin trei secole, pentru restaurarea căreia echipa TIFF lucrează de un an, va deveni din 1 iunie un veritabil centru cultural, punctul cel mai fierbinte pentru invitați, dar și pentru public. Cu o suprafață utilă de peste 1000 m2, CASA TIFF va include săli de lucru și conferințe, spații de vizionări de filme dar și o cafenea-club-restaurant în care pot fi organizate deopotrivă concerte și piese de teatru.

TIFF se va bucura și în acest an de prezența unor nume celebre. Geraldine Chaplin, una dintre figurile distincte ale cinematografiei ultimelor decenii, va primi Premiul pentru întreaga carieră / Lifetime Achievement Award. În onoarea sa, TIFF aduce vineri, 8 iunie, de la 22.30, la Cinema Florin Piersic, un titlu de referință pentru cariera actriței: En la Ciudad sin limites, de Alberto Hernandez. Pentru interpretarea sa, Geraldine a primit în 2003 Premiul Goya pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar.

Claude Lelouch și Mari Törőcsiksunt alte două personalități omagiate la cea de-a 11-a ediție a festivalului, cei doi fiind recompensați de asemenea cu Premiul pentru întreaga carieră / Lifetime Achievement Award. Din filmografia renumitului regizor francez vor rula la TIFF Un bărbat și o femeie/ Un homme et un femme, Unii și alții/ Les uns et les autres dar și documentarul De la un film la altul/ D’un film a l’autre. Mari Törőcsik va fi prezentă la proiecția filmului în onoarea sa Iubire/ Love/Szerelem (r. Károly Makk), miercuri 6 iunie, ora 16:30, la cinema Arta.

Actorul, regizorul şi managerul cultural Ion Caramitru, una dintre cele mai active personalităţi din teatrul şi filmul românesc, va primi Premiul pentru Întreaga Carieră, oferit în fiecare an unei personalităţi din cinematografia autohtonă. Filmul care l-a consacrat în ochii publicului drept unul dintre cei mai talentaţi artişti ai generaţiei sale, Ştefan Luchian, va fi proiectat în prezența artistului sâmbătă, 9 iunie, de la ora 18:00, la Cinema Florin Piersic.

Pe lângă proiecțiile de filme, programul festivalului cuprinde și o serie de masterclass-uri susținute de nume sonore din industria cinematografică internațională. Jan Harlan, producător executiv al câtorva dintre filmele regizate de Stanley Kubrick, va prezenta proiectul lui Kubrick care nu a devenit niciodată film, Napoleon, lungmetrajul epopeic imaginat de acesta la finalul anilor 1960, ale cărui filmări urmau să aibă loc și în România.

Spectatorii TIFF vor putea afla mai multe despre proiectul monumental al lui Kubrick în cadrul unei întâlniri cu Jan Harlan, dar şi al prezentării dedicate volumului enciclopedic Kubrick’s Napoleon: The Greatest Movie Never Made, lansat în ediție limitată de 1000 de exemplare. Stanley Kubrick și cariera sa constituie tema unui alt masterclass, susținut de data aceasta de Michel Ciment, critic de film, președinte onorific al FIPRESCI, redactor-șef al prestigioasei reviste Positif și membru în Juriul secțiunii Zilele Filmului Românesc.

Alte două masterclass-uri de neratat sunt și cele susținute de Pen-Ek Ratanaruang, unul dintre cei mai talentați regizori din noul val al cinematografiei thailandeze, și Christine Vachon, fondatoarea casei de producție Killer Films.

Evenimentele speciale ocupă și în acest an un loc important la TIFF. Strănepoata lui Georges Méliès, Marie-Hélène Lehérissey, şi fiul ei, Lawrence Lehérissey, vor susţine la castelul Bannfy de la Bonțida Cine-concertul Georges Méliès. Un program exclusiv de filme ale legendarului cineast francez va fi acompaniat live de muzică originală compusă şi cântată la pian de Lawrence Lehérissey. Alături de el, Marie-Hélène Lehérissey va nara povestea, aşa cum se întâmpla în cafenelele de la 1900, la proiecţiile de film.

Un omagiu adus muzicii clasice și celor mai reprezentativi interpreți ai genului, Noseland, de Aleksei Igudesman și Sebastian Leitner, va beneficia de o proiecție specială vineri, 8 iunie, la Cinema Victoria. Filmul, arătat la Cluj în premieră mondială, relatează într-o manieră inedită și plină de umor povestea festivalului de muzică clasică organizat anual în Dubrovnik de celebrul violonist Julian Rachlin. În film apar, printre alții, John Malkovich și Sir Roger Moore.

Unul dintre filmele-reper ale cinematografiei române, Nunta de piatră, în regia lui Mircea Veroiu și Dan Pița, își va sărbători cea de-a 40-a aniversare la TIFF. La patru decenii de la apariția filmului, TIFF îi va reuni pe unii dintre membrii echipei și îi va aduce în fața spectatorilor, care vor avea ocazia rară de a afla povestea uneia dintre cele mai bune producții românești din toate timpurile chiar de la realizatorii ei.

Artistul român comparat adesea cu Marcel Duchamp și curtat de toate marile galerii și muzee din lume, Mircea Cantor, va fi protagonistul unuia dintre evenimentele speciale TIFF 2012. Pentru prima dată, câteva dintre lucrările sale video vor fi proiectate în România, în afara spațiului pentru care au fost concepute inițial, acela al galeriei. Artistul va lua parte la proiecție, publicul din Cluj având ocazia să-l întâlnească și să participe la discuții.

Un alt eveniment special la Festivalul Internațional de Film Transilvania îi va fi dedicat Fundației Arte Vizuale (FAV), care împlinește 20 de ani de la înființare.

Cosmin Bumbutz revine la TIFF cu expoziția Cuba continuă, o selecție de fotografii făcute de artist în cei 4 ani în care a fost în Cuba. Povestea Cubei și a unui popor „izolat și suspendat în timp” este completată de cartea semnată de Elena Stancu, a cărei lansare va avea loc în cadrul festivalului.

Ediția specială cu numărul 3 a revistei AperiTIFF, creată de TIFF în parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York și cu sprijinul ICR, îndrăznește, în primul rând, să ridice întrebări asupra legitimității termenului de Nou Val în cinematografia românească a ultimilor 10 ani. Fidelă politicii de promovare a filmului românesc pe piața internațională, revista apare în limba engleză și acoperă în detaliu actualitatea cinematografică a lui 2012, insistând asupra filmelor care se vor putea vedea în

cadrul Zilelor Filmului Românesc de la TIFF, dar și asupra câtorva titluri aflate încă în post-producție,

reflectate prin interviuri cu Marian Crișan, Radu Gabrea, Nae Caranfil, Radu Jude și Tudor Giurgiu.

EducaTIFF– programul de educaţie media şi cinematografică din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ajuns la a 4-a ediţie, se va desfăşura în perioada 23 mai – 10 iunie 2012.

Pe lângă programul de proiecţii de film urmate de dezbateri şi continuarea competiţiei locale EducaTIFF – Tineri Critici de Film (adresată elevilor claselor II – XII), organizatorii au pregătit o surpriză cu totul specială: ateliere de film pentru elevi (clasele I – IX) realizate într-un studio de film adus din Danemarca, grație Institutului de Film Danez/ Danish Film Institute. FILM-Y le oferă participanţilor accesul către lumea magică a filmului, introducându-i în zona efectelor speciale şi a poveştilor. În perioada 1-17 iunie 2012, studioul FILM-Y din Danemarca va staţiona în Cluj-Napoca, la Muzeul de Artă.

Platforma educațională a TIFF, inițiată încă de la ediţiile precedente ale festivalului cu EducaTIFF și Let’s Go Digital, este întregită în 2012 de Transilvania Talent Lab (TTL). În perioada 3-7 iunie, 16 oameni pasionaţi de film şi new media vor parcurge toate etapele realizării unui film. Ei vor participa la proiecţii speciale din cadrul TIFF, seminarii şi masterclass-uri despre regie, scenariu, imagine, sunet şi vor avea şansa de a discuta proiectele lor concrete cu specialişti din industria filmului, români şi străini, prezenţi la TIFF.

Un proiect nou în România, menit să promoveze figuri noi în filmul românesc – 10 pentru FILM este lansat la TIFF 2012. 10 dintre cei mai talentați actori de pe scenele din țară, alături de două „tinere speranțe”, care nu au avut până acum şansa afirmării în cinema-ul românesc vor fi prezentați profesioniştilor din lumea filmului şi publicului, între 7 și 9 iunie, în cadrul Zilelor Filmului Românesc.

Totodată, Competiţia Locală, dedicată atât amatorilor cât şi profesioniştilor din mediul cinematografic clujean continuă şi în acest an, creațiile lor fiind așteptate până pe 15 mai.

Programul complet al festivalului precum și toate noutățile celei de-a 11-a ediții se vor regăsi pe www.tiff.ro. În scurt timp, site-ul va avea un nou „look”. Mai atractiv și mai ușor de utilizat, noul site va fi disponibil și în versiunea de mobil, astfel încât cinefilii vor putea fi mereu la curent cu tot ce se întâmplă în festival.

Posesorii de iPhone-uri și smartphone-uri (Android sau iOS) vor putea avea acces la cele mai importante informații legate de TIFF (program, locatii) prin intermediul unei aplicații speciale, TIFF 2012, ce va putea fi descărcată gratuit.

TIFF TV, platforma video a festivalului, inaugurată în 2011, le va oferi fanilor TIFF, în timpul celor 10 zile de festival, transmisiuni exclusive de la cele mai importante evenimente, reportaje şi materiale dedicate fiecărei zile, materiale de arhivă, retrospective.

Toți cei care vor să știe în orice moment care sunt punctele de atracție TIFF din jurul lor, vor putea folosi o aplicație specială care poate fi descărcată gratuit pe orice smartphone cu Android, iOS, Symbian sau Blackberry. Aplicația le va arăta pe camera smartphone-ului care sunt punctele de interes din apropiere, ce se întâmplă în acel moment în fiecare dintre ele, ce urmează și, mai ales, cum se poate ajunge acolo. Userul va avea posibilitatea să vadă toate evenimentele și proiecțiile TIFF din Cluj, mărind raza pe care acționează aplicația.

În planul de comunicare al festivalului a mai fost inclusă o aplicație dezvoltată de agenţia Senior Interactive, care duce mai departe conceptul creativ ce-și găsește originile la Săpânța. Aplicația se numește TIFF-ul VESEL și este dedicată tuturor posesorilor de smartphone-uri. Aplicația îi provoacă pe cinefili să găsească în diverse puncte cheie din oraș 30 de trailere ale unor filme din cadrul festivalului. Pentru a putea fi vizionate, trailerele vor trebui „deblocate”. Deblocarea unui trailer se face automat atunci când, folosind aplicația TIFF-ul VESEL, vor fi găsite în locațiile cheie logo-urile TIFF. Fiecare logo TIFF deblochează un trailer, iar 5 trailere diferite îi vor aduce user-ului o șansă în tragerile la sorți pentru cele 50 de premii oferite de TIFF publicului cinefil.

Biletele pentru cea de-a unsprezecea ediţie a festivalului vor fi puse în vânzare începând cu luni 28 mai 2012 la Cinema FLORIN PIERSIC, P-ţa Mihai Viteazul, nr. 11, Cinema ARTA, str. Universităţii, nr. 3, Cinema VICTORIA, B-dul Eroilor, nr. 51, Casa de Cultură a Studenţilor, P-ţa Lucian Blaga, nr. 1, Piaţa Unirii, Odeon Cineplex (în incinta Polus Center) şi Casa TIFF, str. Universităţii, nr. 6 (doar pentru invitaţi şi persoanele acreditate). Începând cu acest an, biletele pot fi achiziționate și on-line prin BILET MASTER (www.biletmaster.ro)

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc în perioada 1 – 10 iunie, la Cluj-Napoca. O a șasea ediție va avea loc la Sibiu, între 13 și 17 iunie.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR). 

Susținut de: Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Centrul Național al Cinematografiei, Primăria şi Consiliul Local Cluj, Consiliul Judeţean Cluj, Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Român din New York, Programul Media al Uniunii Europene

Sponsor oficial: Ursus

Partener festival: Vodafone

Sponsor principal: Terapia Ranbaxy

Maşina oficială: Mercedes Benz

Sponsori: Mastercard, TNT, Volksbank, HBO, JTI, Nikon, E-On, Electrogrup, Compania de Apa Someș, Tenaris Silcotub, Sony, Petrom, Groupama, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, EnergoBit, ODS, Odeon Cineplex, Eximtur

Cu sprijinul: Institutului de Film Danez,  Ambasadei Regale a  Danemarcei, Ambasadei Norvegiei, Institutului Cervantes, Centrului American, Ambasadei Regatului Tărilor de Jos în România, Ambasadei Coreei de Sud,  Ambasadei Statului Israel, Institutului Goethe, Centrului Cultural German Cluj, Institutului Francez Cluj, Ambasadei Suediei, Ambasadei Portugaliei, Centrului Cultural al Republicii Ungare, Institutului Polonez, Unifrance

Parteneri industrie: Kodak, Abis, Digital Cube

Partener tehnic: Benq

Partener tehnologic: Brinel

Partener de promovare: Vitrina Advertising

Cu sprijinul: Trend Communication

Co-producător: TVR 1

Partener de monitorizare: Media Image

Parteneri media: TV5Monde, Kiss FM, Digi 24, Evenimentul Zilei, Zile și nopți, Cinematique, Capital,

Story, Marie Claire, Beau Monde, Decât o revistă, Esquire, Harper’s Bazaar, BeWhere!, TATAIA

Parteneri media online: Cinemagia.ro, Hotnews.ro, Port.ro, Liternet.ro, Studentie.ro, Feeder.ro,

Filmneweurope.com. Filmreporter.ro, Cinefan.ro, Hipmag.ro, Artactmagazine.ro, 121.ro, Clubdiverta.ro, Urban.ro

Parteneri media locali: Transilvania Live, Transilvania Look, Transilvania Tube, Transilvania Reporter, Citynews, TVR Cluj, Realitatea TV Cluj, Monitorul de Cluj, Ziua de Cluj, Filmtett, Cinemarx.ro, Oradecluj.ro, Buzznews.ro, Clujlife.com, Transindex, Radio Cluj, Radio Paprika

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Film

Antonia face senzaţie pe marile ecrane la debutul său în animaţia ,,UglyDolls: Păpuşi în bucluc”

Published

on

 

Aflată la debutul său pe marile ecrane în dublajul de animaţie, Antonia va putea fi auzită din 10 mai în interpretarea rolului principal din filmul ,,UglyDolls: Păpuşi în bucluc”, unde îi împrumută vocea adorabilei şi curajoasei Moxy.

,,Sunt foarte bucuroasă că am avut ocazia să mă fac auzită şi atfel decât o fac în mod normal, aşa ca animatia ,,UglyDolls: Papusi in bucluc” se poate spune că mi-a îndeplinit un vis pe care l-am avut de foarte mult timp. Cu atât mai mult sunt de părere că Moxy, păpuşa căreia îi dau voce e cumva la fel ca mine: curajoasă şi mereu plină de entuziasm şi optimism. Nici nu mai spun cât de fericiţi au fost copiii mei când au aflat că mă vor auzi şi la cinema”.

În adorabilul, dar foarte diferitul orasel Uglyville, ciudăţenia este celebrată, particularităţile sunt apreciate, iar frumuseţea este sărbătorită dincolo de aparenţe. Aici, curajoasa Moxy şi prietenii ei trăiesc cu bucurie zi de zi, într-un loc unde posibilităţile sunt nelimitate. Neobişnuiţii locuitori din Uglyville îşi mai aruncă uneori privirile către cer, de unde mai apare câte o păpuşă unicat, gata să se alăture comunităţii.

Moxy îşi iubeşte viaţa alături de prieteni, însă curiozitatea o face mereu să se întrebe ce se află dincolo de graniţe. Aşa ajung să descopere Perfecţiunea, un oras în care mai multe păpuşi convenţionale sunt antrenate conform celor mai înalte protocoale şi odată cu absolvirea cursurilor sunt trimise mai departe în Lumea Reală, unde le aşteapta iubirea copiilor care le vor primi cu braţele deschise în viaţa lor.

În Perfecţiune, Moxy şi prietenii ei ajung să fie subiectul planurilor răutăcioase puse la cale de Lou, păpuşa perfectă responsabilă de antrenarea recruţilor. Aici, UglyDolls vor afla ce înseamnă să fie diferite şi cât de grea e lupta pentru a fi iubite, totul pentru a descoperi într-un final că nu trebuie să fii nemaipomenit pentru că a fi tu însuţi e cel mai important.

Cântată și viu colorată, animația “UglyDolls: Păpuși în Bucluc” promovează frumusețea interioară și prietenia adevărată, în premieră din 10 mai, doar la cinema.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

CATENA susţine American Independent Film Festival 2019

Published

on

 

Timp de 7 zile, cele mai bune filme indie americane ajung la București! Comedii, filme horror și de acțiune, drame, western-uri, filme documentare, întâlniri cu regizori reputați, dezbateri pe unele dintre cele mai actuale subiecte culturale vor fi prezentate la American Independent Film Festival, ediția a III-a.

În perioada 12 aprilie – 18 aprilie 2019, la Cinema PRO și la Cinema Muzeul Țăranului Român va avea loc cea de-a III-a ediție a American Independent Film Festival, eveniment organizat de Asociația Cinemascop, susținut de CATENA și finaţat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și Centrul Naţional al Cinematografiei.

Pornind de la tradiţia marilor filme narative americane, American Independent Film Festival prezintă, de fiecare dată, o selecţie atentă a celor mai recente producţii independente Made in USA, titluri apreciate de critică, laureate şi prezentate în circuitul marilor festivaluri nord-americane, precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride, Cannes, Veneția sau Toronto.

 

Deschiderea oficială a American Independent Film Festival 2019 va avea loc pe 12 aprilie, ora 20:00, la Cinema PRO, cu proiecția, în premieră națională, a filmului The Sisters Brothers (Frații Sisters), în prezența regizorului Jacques Audiard, recunoscut în lumea cinematografică pentru o filmografie diversă, originală și atrăgătoare. Acest western cu John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed și Rutger Hauer a fost turnat parțial în România în vara anului 2017 – după ce Audiard a descoperit potențialul de filmare al țării noastre, cu ocazia primei sale vizite în România, în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, la care a participat cu cu filmul Dheepan (Palme d’Or, 2015).

 

Prezentat în premieră absolută anul trecut la festivalul de film de la Veneția, unde a luat Leul de Argint pentru cea mai bună regie, The Sisters Brothers a devenit unul din filmele străine cu cel mai mare buget, turnat în România, doar pentru decoruri, costume și cai, producția alocând peste 5 milioane de euro. Jacques Audiard va fi prezent și la a doua proiecție a filmului, sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 16:30, la Cinema Muzeul Țăranului Român, cu sesiuni de întrebări și răspunsuri cu publicul.

 

Şi alte filme de marcă, majoritatea cu distribuţii de excepţie, vor fi proiectate, în premieră absolută în România, în cadrul American Independent Film Festival 2019: The Old Man and the Gun (cu Robert Redford, care și-a anunțat retragerea din actorie, odată cu rolul din acest film, la vârsta de 82 de ani, Cassey Affleck, Tom Waits și Danny Glover), Under the Silver Lake (cu Andrew Garfield și Reiley Keough), Vox Lux (cu Natalie Portman și Jude law), Mandy (cu Nicolas Cage și Andrea Riseborough), First Reformed (cu Ethan Hawke și Amanda Seyfired), The Mountain (cu Jeff Goldblum și Tye Sheridan), Wildlife (cu Carey Mulligan și Jake Gyllenhaal) sau McQueen, filmul dublu nominalizat la Premiile BAFTA despre viața celebrului, talentatului și controversatului designer de modă Alexander McQueen.

 

Programul complet al proiecțiilor: filmedefestival.ro/american-independent-ff/program/

 

Regizorul  Roberto Minervini, cunoscut pentru cinema-ul său poetic, radical și realist, va prezenta în cadrul festivalului două dintre filmele sale What You Gonna Do When  the World’s on Fire? și The Other Side. În calitate de invitat special, Minervini, autor de origine italiană stabilit în SUA, a primit și carte blanch-ul festivalului pentru a introduce publicului român cele mai interesante filme independente din istoria recentă a cinema-ului american,  în viziunea sa.  AMERICAN PERSPECTIVES by ROBERTO MINERVINI include The Intruder (1962), în regia lui Roger CormanWanda (1970), singurul lungmetraj semnat de Barbara Loden, considerat astăzi o capodoperă feministă și Tchoupitoulas (2012), o fuziune provocatoare de documentar și ficțiune cu elemente dramatice, în regia fraților Bill Ross IV și Turner Ross. Tot el va susține un MASTERCLASS cu intrare liberă marți, 16 aprilie, de la ora 22:15, la Cinema Muzeul Țăranului Român.

Prima ediţie a AIFF, singurul festival din România dedicat cinematografiei independente americane, a avut loc în septembrie 2017 şi i-a avut ca invitaţi speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix şi John C. Reilly. A doua ediţie a debutat cu I, Tonya, filmul laureat cu un premiu Oscar, un Glob de Aur și un premiu BAFTA, despre cunoscuta patinatoare Tonya Harding. Filmul a fost introdus de Sebastian Stan (rol principal), actor american de origine română, născut la Constanța.

 

Prin tradiţie, CATENA susţine filmul românesc, dar şi fiecare ediţie a marilor festivaluri de film ce au loc la Bucureşti, precum  Les Films de Cannes à Bucarest, Audience Award Film Festival, American Independent Film Festival, Nordic Film Festival.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Domnul Link vine în premieră în aventura animată ,,Haios şi Blănos” din 12 aprilie pe marile ecrane

Published

on

 

Categoric cel mai ,,Haios şi blănos” personaj din această aventură animată produsă de prestigiosul studio Laika, domnul Link este o specie pe cale de dispariţie care îşi cucereşte iremediabil publicul prin umorul său şi informaţiile cu caracter educativ puse la dispoziţia publicului său, cu care îşi dă întâlnire din 12 aprilie în cinematografe.

Cu o scenagrafie epică, plină de culoare şi atent stilizată, animaţia ,,Haios şi Blănos” şi-a găsit inspiraţia în era victoriană, tehnica la care au apelat realizatorii fiind cea slow motion.

De asemenea, revista National Geographic a reprezentat un element important care a influenţat conturarea imaginii acestui proiect prin aducerea unei vibraţii specifice, a elementului de aventură şi introducerea unor noi culturi pe marile ecrane.

Povestea animaţiei debutează cu prezentarea lui Sir Lionel, un aventurier curajos şi cuceritor care se consideră cel mai important cercetător al miturilor şi monştrilor. Problema este că nimeni altcineva nu este de acord. Pentru a le demonstra tuturor ce abilităţi are, planifică o expediţie enigmatică pentru a descoperi veriga lipsă din evoluţia omului.

Cam caraghios, surprinzător de inteligent şi foarte afectuos, domnul Link, singura lui cale de slavare fiind Lionel. Aşadar, cei doi împreună cu îndrăzneaţa Adelina pornesc într-o călătorie în jurul lumii pentru a găsi rudele îndepărtate ale lui Link din fabuloasa vale Shangri-La.

Distribuită de Vertical Entertainment, animaţia „Haios şi Blănos” are premiera pe marile ecrane din ţară începând cu 12 aprilie, în varianta dublată în limba română.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending