Festivalul Ost Fest | Manowar & regii marelui ecran - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Spectacole

Festivalul Ost Fest | Manowar & regii marelui ecran

Published

on

Si-au dorit sa paseasca pe cai inca neumblate si au reusit: chiar la inceputul carierei, in 1982, Manowar si-a inscris in palmares o performanta surprinzatoare pentru industria muzicala a vremii: colaborarea cu legenda cinematografiei, Orson Welles.

In timp ce lucrau la primul album, membrii trupei l-au invitat pe reputatul actor sa contribuie la realizarea materialului, rostind pasajele narative din doua compozitii Manowar. Colaborarea a ramas unica in istoria genului heavy metal. Joey DeMaio descrie acest capitol astfel: “Orson Welles spunea ca suntem deschizatori de drumuri, ca si el. Noi cautam cea mai spectaculoasa voce pentru pasajele narative din “Defender” si “Dark Avenger”. El a ascultat muzica, i-au placut versurile si a decis sa colaboreze cu noi, pur si simplu din ratiuni artistice. Nu i-am putut oferi nimic in schimb.”

Piesa “Dark Avenger” a fost inclusa pe albumul de debut al trupei, “Battle Hymns” (1982), in timp ce “Defender” a ajuns la urechile publicului un an mai tarziu, pe single-ul cu acelasi nume. In 2011 albumul Battle Hymns a fost reinregistrat cu ajutorul tehnologiei moderne, iar regii metalului au scris din nou istorie: de data aceasta ei si-au unit fortele cu Sir Christopher Lee, nume legendar al artei teatrale si cinematografice din zilele noastre. Vocea lui Lee se regaseste pe segmentul narativ din piesa “Dark Avenger” de pe albumul “Battle Hymns MMXI”.

Despre acest nou episod, Joey DeMaio povesteste: “Sir Christopher Lee a ascultat intai varianta lui Orson Welles, pentru a-i cunoaste si respecta abordarea, dar si pentru a crea identitatea propriei lui variante. Ceea ce a si reusit. Cele doua versiuni sunt, in egala masura, magistrale.” Manowar revine in Romania, pe 16 iunie, in calitate de headliner al celei de-a doua zile din cadrul Ost Fest.

Biletele, abonamentele si voucherele de campare pentru Ost Fest se gasesc la magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Magazinele Flanco, Librariile Adevarul, Magazinele Diverta, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Libraria Eminescu, Palatul National al Copiilor, Statia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc sa comande biletele online, o pot face de pe BILETOO.ro, BLT.ro, BILET.ro, BILETE.ro sau MYTICKET.RO. Primele de 5000 de persoane care intra in posesia unui bilet pentru data de 16 iunie sau a unui abonament pentru intregul festival vor primi gratis noul album MANOWAR in format digital.

Programul complet al Ost Fest, ce va avea loc in perioada 15-17 iunie 2012 la Romexpo Bucuresti este urmatorul:
15 iunie: Motley Crue, Dimmu Borgir, OverKill
16 iunie: Manowar, Europe, Trooper; HollyHell
17 iunie: Motorhead, Megadeth, W.A.S.P., Lake Of Tears

 

Foto: Guido Karp – FanUnited.com

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending