Connect with us

Evenimente

Festivalul Richard Wagner de la Bayreuth, ediţia 2011 la Radio România Muzical şi Radio România Cultural

Avatar

Published

on

Celebrul festival Richard Wagner de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante evenimente muzicale de la nivelul întregului mapamond, polarizează atenţia melomanilor de pretutindeni, biletele fiind achiziţionate la preţuri deloc de neglijat cu mulţi ani înainte. În 2011, festivalul aniversează 100 de ani de existenţă.

La Radio România Muzical şi Radio România Cultural ascultătorii români sunt în contact pentru a douăsprezecea oară consecutiv cu spectacolele din prima săptămână a Festivalului de la Bayreuth.

De luni, 1 august, până vineri, 5 august, de la ora 19.00, pe frecvenţele şi site-urile celor două posturi, pot fi ascultate înregistrările spectacolelor ce au avut loc în perioada 25 iulie-29 iulie 2011, documente sonore primite de Radio România Muzical în cadrul schimburilor cu Uniunea Europeană de Radio.

Timp de 5 zile, pot fi ascultate câteva dintre cele mai importante opere ale lui Richard Wagner, spectacole înregistrate în teatrul special conceput de Wagner la Bayreuth pentru reprezentaţiile dramelor sale muzicale.

1 august – Tannhäuser

2 august – Maeştrii cântăreţi din Nürnberg

3 august – Lohengrin

4 august – Parsifal

5 august – Tristan şi Isolda

Ca în fiecare an, distribuţiile includ cele mai importante voci wagneriene ale momentului, sub conducerea unor dirijori de prestigiu, garanţia unor reprezentaţii muzicale la cel mai înalt nivel artistic al contemporaneităţii noastre.

Toate cele 5 spectacole vor fi prezentate la Radio România Muzical şi Radio România Cultural de Iolanda Drâmbei.

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending