Connect with us

Spectacole

Festivalul Studentesc de Opera Viva Vox de la Cluj, ajuns la cea de-a treia editie

Published

on

Academia de Muzică  Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, organizează în perioada 7-17 mai 2012, Ediţia a III-a a Festivalului Studenţesc de Operă Viva Vox.

Manifestarea se va bucura de participarea ansamblurilor studenţeşti ale celor mai importante şcoli superioare de cânt şi operă din România (centrele universitare Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca) precum şi ansambluri ale unor institute faimoase din străinătate, cum sunt Universitatea de Muzică şi Arte Dramatice “Mozarteum” din Salzburg, Austria, Conservatorul Universităţii din Szeged şi Facultatea de Muzică a Universităţii din Debrecen, Ungaria.

Festivalul se bucură de un profil unic în Europa şi de un răsunet deosebit de pozitiv de la o ediţie la alta, ceea ce a făcut să crească importanţa şi vizibilitatea prin participarea unor personalităţi importante ale mediului artistic naţional şi internaţional: directori de teatre, dirijori, cântăreţi, regizori, scenografi, profesori, muzicologi, jurnalişti ş.a., ca oaspeţi şi profesori ai unor cursuri de măiestrie organizate în cadrul festivalului.

Această ediţie a III-a a festivalului va fi onorată de prezenţa unor personalităţi excepţionale ale lumii muzicale cum sunt Peter Mario Katona, director de casting La Royal Opera House Covent Garden Londra, Luisa Petrov, unul dintre cei mai importanti impresari de operă din lume şi nu în ultimul rând, artista de talie internaţională, soprana Leontina Văduva.

Agenda festivalului cuprinde:

–  Concertul de Gală în onoarea sopranei Lucia Stănescu, preşedintele de onoare al festivalului, cu ocazia împlinirii vârstei de 86 de ani şi a 65 de ani de carieră solistică, ce se va bucura de participarea unora dintre discipolii domniei sale şi a unor invitaţi de talie internaţională.

–  8 spectacole susţinute de ansambluri studenţeşti din Austria, Ungaria şi România.

–  Un concert audiţie susţinut de studenţii AMGD.

– Spectacolul „Elixirul dragostei” rezultat al cursurilor de măiestrie din cadrul festivalului, pus în scenă de doamna Anda Tăbăcaru Hogea, susţinut muzical de Orchestra AMGD ce va fi dirijată de discipolii Maestruleu Petre Sbârcea;

– 3 cursuri de măiestrie: Canto, Dirijat şi Regie – clasă de operă, precum şi două cursuri aparţinând unor discipline conexe: Jurnalism muzical (în limbile română şi maghiară) şi Management cultural.

–  Festivităţi de decernare DHC.

–  Workshop cu tema Opera şi societatea contemporană globalizată;

Advertisement

–  Lansări de carte pentru volumele:  A fost o viaţă sau un vis, de lucia Stănescu şi Opera divina de Costin Popa.

– Simpozionul Ştiinţific Internaţional Music, Management and Media – a timeless competition.

De asemenea, această ediţie se va bucura de participarea unor invitaţii de mare prestigiu, personalităţi marcante ale lumii muzicale şi jurnalistice româneşti. Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.viva-vox.ro.

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending