Festivalul Urban ”Femei pe Mătăsari” revine în weekendul 6-8 iunie - RADAR DE MEDIA
Connect with us

EVENTS

Festivalul Urban ”Femei pe Mătăsari” revine în weekendul 6-8 iunie

Published

on

În perioada 6-8 iunie se desfășoară cea de-a patra ediție a Festivalului Urban „Femei pe Mătăsari”, în București, pe strada cu același nume. Evenimentul este organizat de Asociația BENEVA care își propune ca prin proiectele culturale, educaționale și sociale pe care le organizează să dea un suflu nou societății și să aducă la un loc cât mai mulți oameni deschiși către artă și cultură.

Ediția din acest an stă sub semnul schimbării: femeia supusă schimbării versus femeia dedicată schimbării. Astfel, în primul weekend din iunie se celebrează schimbarea implinită de femeile puternice de pretutindeni: femei care au depășit limite, prejudecăți, granițe, realități; femei pentru care s-au inventat verbele „a deveni” și „a reuși”. Ediția acestui an este dedicată celui mai iubit simbol feminin românesc – Maria Tănase.

În cele trei zile de festival, decorul urban al străzii Mătăsari se transformă dintr-un peisaj obișnuit într-un carusel urban de stări și senzații tari. Tematica de anul acesta îmbină atmosfera voioasă de bâlci a anilor 1900 cu accente de inspiraţie urbană. Organizatorii își propun ca strada Mătăsari să fie timp de trei zile spaţiul în care se desfăşoară universul feminin cu toate nuanţele sale, tocmai pentru a contura tabloul complet al femeii contemporane.

Pe durata festivalului, pe strada Mătăsari se vor organiza work-shop-uri având diferite teme, ateliere, ședințe foto, dezbateri, conferințe pe teme civice și sociale, o serie de trasee culturale pietonale gratuite prin Mahalaua Mătăsari. Totodată, va fi organizată și o expoziție de reclame cu produse cosmetice, utilități, dar și anunțuri matrimoniale, culese cu grijă din ziare și reviste din perioada 1870-1945, cursa de 250 m – ”Alergarea pe tocuri” și cursa de biciclete ”Girls Ride”.

Nu vor lipsi spectacolele de teatru – „… „Hai Iu Iu NU Hi You You”, un show marca Radu Afrim și Vlaicu Golcea, subintitulat „concert remix-uri Maria Tănase”, în care actrița Maia Morgenstern va interpreta în cheie personală una dintre melodii și piesa „Moftul Român” cu Lari Georgescu de I.L. Caragiale. Pe fundal, atmosfera va fi acompaniată de Alexandra Ușurelu, LUCIA, We singing colours, Maria Casandra Hauși, Brezze, Țapinarii, Trupa Verde, Vali Umbră & Afo, Infinitu, Bean, Georgiana Manailă & Misteria Carpatica din Serbia și prezența încântătoare a Marinei Voica.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending