Connect with us

Evenimente

Filme de top în secțiunile Supernova și Fără Limită la TIFF 2012

Published

on

 

Două dintre cele mai așteptate secțiuni ale TIFF-ului, Supernova și Fără limită/ No Limit, livrează și în acest an filme pe măsura așteptărilor. Supernova adună 25 dintre cele mai bune titluri lansate în circuitul festivalier în ultimul an, iar Fără Limită – 16 filme bizare, violente, incomode, selecționate de directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, Mihai Chirilov.

TIFF continuă și în acesta an seria proiecțiilor 3D la Cinema Florin Piersic din Cluj, cu o ocazie rară pentru spectatorii din România: aceea de vedea filmul lui Martin Scorsese nominalizat la Oscaruri, Hugo 3D, pe ecran mare. Pelicula nu va fi distribuită în cinematografele din țară, iar la TIFF va fi proiectată în 3D, în varianta originală, fără subtitrare în limba română.

Trecute prin festivaluri precum Cannes, Berlin, Veneția, Sundance, Toronto, Locarno sau Pusan și primite cu entuziasm de critica internațională, filmele din Supernova sunt, și în acest an, un must-see la TIFF. Café de Flore (r. Jean-Marc Vallée), pentru care Vanessa Paradis a primit trofeul de interpretare la Veneția 2011, este unul dintre ele. În această dramă emoționantă, actrița joacă rolul unei coafeze din Parisul lui 1969 care-și crește singură fiul născut cu sindromul Down. Salcâmii/ Las acacias, pentru care Pablo Giorgelli a primit Caméra d’Or la Cannes 2011, este un road-movie și o poveste de dragoste fascinantă, Beirut Hotel (r. Danielle Arbid), selecționat la Locarno, e istoria unei pasiuni amoroase pe muchie de cuţit, care reflectă situația unei ţări ce ezită între război şi pace, iar Întârzierea/ La demora (r. Rodrigo Plá), distins cu Premiul Juriului Ecumenic la Berlin – o dramă despre suferința unei mame cu trei copii nevoită să-și abandoneze tatăl senil.

Unul dintre highlight-urile secțiunii este și filmul cineastului iranian închis pe nedrept de autoritățile din Iran, Jafar Panahi, Acesta nu e un film. Documentarul clandestin, filmat în parte cu un iPhone şi transportat ilegal în Franţa într-un tort, pentru a fi inclus, în ultimul moment, în selecţia de la Cannes 2011, descrie viaţa de zi cu zi a regizorului în timpul arestului la domiciliu în apartamentul său din Teheran. Panahi a primit interdicția de a mai face film în Iran în următorii 20 de ani.

După un traseu de excepție prin festivaluri, Domnul Lazhar/ Monsieur Lazhar (r. Philippe Falardeau), nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film străin și deținător a șase trofee la premiile industriei canadiene, inclusiv pentru Cel mai bun film, este adus în premieră la TIFF. Domnul Lazhar este drama unui refugiat algerian care ia locul unei profesoare care s-a sinucis și încearcă să se adapteze la noul mediu purtând pe umerii săi o tragedie cumplită.

De neratat sunt și Ministrul/ The Minister, recompensat cu premiul FIPRESCI la Cannes 2011 (Un Certain Regard), un film despre odiseea unui oficial de stat printr-o lume tot mai complexă şi ostilă, O viață simplă/ A simple Life (r. Ann Hui), o tragedie de familie inspirată de întâmplări reale multi-premiată la Veneția 2011, Poongsan (r. Juhn Jaihong), un film produs de Kim Ki-duk, despre un tânăr care străbate Coreea de Sud şi de Nord pentru a alina durerea familiilor destrămate de separarea celor două ţări, Frații/ Brothers, de Mika Kaurismaki (omagiat la TIFF în 2009), experimentalul Tabu (r. Miguel Gomes), recent premiat la Berlin, sau Lasă lumina aprinsă/ Keep the Lights On (r. Ira Sachs), relația tensionată dintre doi bărbați, în New York-ul anilor 90, sau Best Exotic Marigold Hotel (r. John Madden), o comedie despre pensionari britanici veniți să se odihnească la un hotel din India, cu Judi Dench, Maggie Smith și Tom Wilkinson.

Multă adrenalină și într-una dintre secțiunile preferate ale publicului TIFF: Fără limită / No Limit. Poate cel mai aproape de titlul secțiunii se află Alpii/ Alps, filmul cu accente absurde al regizorului grec Yorgos Lanthimos, faimos pentru Dogtooth. Premiat anul trecut la Veneția, pentru scenariu, Alpii este povestea unui grup bizar – o infirmieră, un paramedic, o gimnastă şi antrenorul ei – care pun bazele unui nou serviciu: iau locul persoanelor decedate, angajaţi fiind de apropiații acestora. Rușine/ Shame (r. Steve McQueen) vine cu faima câștigată prin festivaluri și cu Michael Fassbender în rolul unui dependent de sex, rol care i-a adus un premiu de interpretare la Veneția.

În Portret de noapte/ Twilight Portrait (r. Angelina Nikonova), o asistentă se transformă într-o bizară versiune a ei de noapte, după ce este violată de trei polițiști, în Michael (r. Markus Schleinzer, Cannes 2011), un puști este răpit de un pedofil și forțat să trăiască în casa lui, iar în Porfirio (r. Alejandro Landes), un bărbat în scaunul cu rotile visează că poate zbura. În premieră, filmul realizat parțial în România despre un incident mediatizat intens în presa italiană, Diaz (r. Daniele Vicari), cu Monica Bîrlădeanu, va putea fi vizionat la TIFF. Fanii lui James Dean vor avea un motiv de bucurie – Joshua Tree, 1951: Un portret al lui James Dean (r. Matthew Mishory) va dezvălui momente de început din cariera regretatului star american.

Bestiar, un alt titlu de neratat, selecționat la Sundance și Berlin, este o bizară „carte de poze cinematografică” – cum o descrie regizorul Denis Côté – despre observarea mutuală dintre oameni și animale, Nicio victimă/ Zero Killed (r. Michael Kosakowski), proiectat în premieră internațională la TIFF, explorează fanteziile despre crime ale oamenilor, iar Gloria târfelor (Michael Glawogger) este un triptic cinematografic despre prostituţie, care trece prin Thailanda, Bangladesh şi Mexic.

 Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc în perioada 1 – 10 iunie, la Cluj-Napoca. O a șasea ediție va avea loc la Sibiu, între 13 și 17 iunie.

 Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR).

Susținut de: Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Centrul Național al Cinematografiei, Primăria şi Consiliul Local Cluj, Consiliul Judeţean Cluj, Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Român din New York, Programul Media al Uniunii Europene

Sponsor oficial: Ursus

Partener festival: Vodafone

Sponsor principal: Terapia Ranbaxy

Maşina oficială: Mercedes Benz

Sponsori: Mastercard, TNT, Volksbank, HBO, JTI, Nikon, E-On, Electrogrup, Compania de Apa Someș, Tenaris Silcotub, Sony, Petrom, Groupama, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, EnergoBit, ODS, Odeon Cineplex, Eximtur

Cu sprijinul: Institutului de Film Danez, Ambasadei Regale a Danemarcei, Ambasadei Norvegiei, Institutului Cervantes, Centrului American, Ambasadei Regatului Tărilor de Jos în România, Ambasadei Coreei de Sud, Ambasadei Statului Israel, Institutului Goethe, Centrului Cultural German Cluj, Institutului Francez Cluj, Ambasadei Suediei, Ambasadei Portugaliei, Centrului Cultural al Republicii Ungare, Institutului Polonez, Unifrance

Parteneri industrie: Kodak, Abis, Digital Cube

Partener tehnic: Benq

Partener tehnologic: Brinel

Partener de promovare: Vitrina Advertising

Cu sprijinul: Trend Communication

Co-producător: TVR 1

Partener de monitorizare: Media Image

Parteneri media: TV5Monde, Kiss FM, Digi 24, Evenimentul Zilei, Zile și nopți, Cinematique, Capital, Story, Marie Claire, Beau Monde, Decât o revistă, Esquire, Harper’s Bazaar, BeWhere!, TATAIA

Parteneri media online: Cinemagia.ro, Hotnews.ro, Port.ro, Liternet.ro, Studentie.ro, Feeder.ro, Filmneweurope.com. Filmreporter.ro, Cinefan.ro, Hipmag.ro, Artactmagazine.ro, 121.ro, Clubdiverta.ro, Urban.ro

 Parteneri media locali: Transilvania Live, Transilvania Look, Transilvania Tube, Transilvania Reporter, Citynews, TVR Cluj, Realitatea TV Cluj, Monitorul de Cluj, Ziua de Cluj, Filmtett, Cinemarx.ro, Oradecluj.ro, Buzznews.ro, Clujlife.com, Transindex, Radio Cluj, Radio Paprika

 Secțiunea Supernova – TIFF 2012
Lasă lumina aprinsă/ Keep the Lights On, r. Ira Sachs (SUA)
Tabu, r. Miguel Gomes (Portugalia)
Play, r.  Ruben Ostlund (Suedia)
Domnul Lazhar/ Monsieur Lazhar, r. Philippe Falardeau (Canada)
Salcâmii/ Las acacias, r. Pablo Giorgelli (Argentina – Spania)
Weekend, r. Andrew Haigh (Marea Britanie)
Explozie în familie/ Le skylab, r. Julie Delpy (Franța)
Weekend în familie/ Home for the Weekend, r. Hans-Christian Schmid (Germania)
Beirut Hotel, r. Danielle Arbid (Liban – Franța – Suedia)
Poongsan, r. Juhn Jaihong (Coreea de Sud)
Acesta nu e un film/ This is Not a Film, r. Jafar Panahi, Mojtaba Mirtahmasb (Iran)
O viață simplă/ A Simple Life, r. Ann Hui (Hong-Kong)
Polițistul/ Policeman, r. Nadav Lapid (Israel)
Zâna/ The Fairy, r. Dominique Abel, Fiona Gordon & Bruno Romy (Franța – Belgia)
Ministrul/ The Minister, r. Pierre Schoeller (Franța)
Țigan/ Gypsy, r. Martin Sulik (Cehia – Slovacia)
Hugo 3D, r. Martin Scorsese (SUA)
Întârzierea/ La demora, r. Rodrigo Pla (Uruguay – Mexic – Franța)
Familia Orheim/ Company Orheim, r. Arild Andresen (Norvegia)
Ele/ Elles, r. Malgorzata Szumowska (Franța – Polonia – Germania)
Povestea extrem de tragică a lui Celal Tan și a familiei sale, r. Onur Unlu (Turcia)
Sânge din sângele meu/ Blood of My Blood, r. Joao Canijo (Portugalia)
The Best Exotic Marigold Hotel, r. John Madden (Marea Britanie)
Frații/ Brothers, r. Mika Kaurismaki (Finlanda)
Café de Flore, r. Jean-Marc Vallée (Canada – Franța)

Secțiunea Fără limită/ No Limit
Rușine/ Shame, r. Steve McQueen (Marea Britanie – SUA)
Nicio victimă/ Zero Killed, r. Michal Kosakowski (Germania)
Michael, r. Markus Schleinzer (Austria)
Alpii/ Alps, r. Yorgos Lanthimos (Grecia)
Portret de noapte/ Twilight Portrait, r. Angelina Nikonova (Rusia)
Dragostea plutește în aer/ Love is in the Air, r. Simon Staho (Danemarca)
Diaz, r. Daniele Vicari (Italia – România)
Gloria târfelor/ Whores’ Glory, r. Michael Glawogger (Austria)
Joshua Tree, 1951: Un portret al lui James Dean/ Joshua Tree, 1951: A Portrait of James Dean, r. Matthew Mishory (SUA)
Excită-mă, ce dracu/ Turn Me On, Godammit, r. Jannicke Systad Jacobsen (Norvegia)
Porfirio, r. Alejandro Landes (Columbia-Argentina-Uruguay-Spania)
Supraviețuitorul/ Himizu, r. Sion Sono (Japonia)
Copiii de azi/ Des jeunes gens modernes, r. Jerome de Missolz (Franța)
Ticălosul/ Bastard, r. Carsten Unger (Germania)
Bestiar/ Bestiaire, r. Denis Cote (Canada – Franța)
Primire modestă/ Modest Reception, r. Mani Haghighi (Iran)

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

Ambasad’Or Events a implinit 9 ani si a marcat evenimentul printr-o super petrecere!

Published

on

 

Cel mai cunoscut centru de evenimente din Bucuresti, Ambasad’Or Events & Leisure, a implinit 9 ani si a tinut sa marcheze acest eveniment printr-o mega petrecere care a avut loc Joi, 20 Iunie. Vedete, oameni din media, dar si personalitati din lumea business-ului au acceptat invitatia omului de afaceri Nicusor Stan la petrecerea care a avut loc chiar in cadrul complexului Ambasad’Or.

“Au fost 9 ani frumosi, dar si grei, 9 ani in care alaturi de familia Ambasad’Or am reusit sa facem din aceasta locatie cel mai apreciat centru de evenimente din capitala. Sper sa mai urmeze inca un an la fel de productiv si, anul viitor, sa ne intalnim la petrecerea de 10 ani Ambasad’Or Events!”, a spus Presdintele Ambasad’Or Events, Nicusor Stan, in cadrul discursului sau.

Evenimentul a fost prezentat de Liviu Varciu si Andrei Stefanescu, iar atmosfera muzicala a fost intretinuta de Connect-r, Mattyas, Denisa Moga si Yanna. Printre personalitatile care au acceptat invitatia la eveniment se numara: Irinel Columbeanu, avocatul Cristian Sarbu, Bianca Dragusanu, Florin si Brigitte Pastrama, Oana Roman si Marius Elisei, Levent Sali, Geani Kirita, Laurette, Simona Trasca, Annes si multe alte vedete.

 

Vezi de cine au venit insotiti Florin si Brigitte Pastrama la petrecerea de 9 ani Ambasad’Or Events!

 

Desi au nunta programata in mai putin de 3 saptamani, Florin si Brigitte Pastrama sunt nelipsiti de la evenimentele mondene. Celebrul cuplu a fost prezent aseara la petrecerea aniversara de 9 ani Ambasad’Or Events, unde au venit insotiti de Oana Roman si Marius Elisei, dar si de Mihaela, designerul care i-a creat Brogittei rochia de mireasa.

Florin a fost foarte grijuliu cu sotia sa pe toata durata evenimentului, avand grija ca acesteia sa nu ii lipseasca nimic. Cei doi au pus la cale si luna de miere, discutand despre inchirierea unei masini de lux pentru a putea pleca imediat dupa nunta.

Bianca Dragusanu a atras toate privirile la petrecerea aniversara Ambasad’Or Events! Vezi cum a fost imbracata vedeta!

Joi, 20 Iunie, cu mic cu mare, vedetele din Romania s-au adunat la centrul de evenimente Ambasad’Or pentru a celebra cei 9 ani de existenta al celui mai apreciat ballroom din Bucuresti. De la acest eveniment nu a lipsit nici Bianca Dragusanu care a venit insotita de iubitul ei, Alex Bodi.

Frumoasa vedeta a purtat o rochie alba, cu trena, decupata in partea din fata si accesorizata cu p pereche de pantofi aurii, pentru a fi in ton cu tematica evenimentului, Gold Rush. Cu aceasta tinuta, Bianca a fost mai tot timpul in centrul atentiei, toate privirile fiind atintite asupra ei.

 

Vezi ce surpriza i-a facut Kamara lui Nicusor Stan la aniversarea de 9 ani Ambasad’Or Events! Un moment de-a deeptul emotionant!

Joi, 20 Iunie, centru de evenimente Ambasad’Or a implinit 9 ani, omul de afaceri Nicusor Stan venind la evenimrnt alaturi de copiii sai, Alex si gemenele Ana si Nicole. Printre personalitatile care au acceptat invitatia omului de afaceri s-a numarat si Kamara care a venit impreuna cu baietelul sau de 4 ani, Leon.

Desi nu era in program, dupa ce s-au terminat momentele muzicale, Kamara i-a luat microfonul lui Liviu Varciu si a tinut sa ii faca o surpriza lui Nicusor Stan. Artistul a inceput sa cante in timp ce in brate il tinea pe Leon, care, din pacate, sufera de o forma de paralizie cerebrala, momentul fiind de-a dreptul unul emotionant.

Connect-r a incins atmosfera la petrecerea aniversara Ambasad’Or Events! Laurette a dansat pe toata durata show-ului!

Cireasa de pe tort a petrecerii aniversare Ambasad’Or Events a fost comcertul sustinut de Connect-r. Artistul a oferit un show de zile mari, ridicand toti invitatii de la mese. Cea mai activa pe ringul de dans a fost Laurette, frumoasa mulatra renuntand la incaltaminte la un moment dat, pentru a se putea misca in voie.

La finalul show-ului, vedeta a tinut neaparat sa faca si o poza cu Connect-r. “Eu Vara nu Dorm”, a scris Laurette in comentariul fotografiei pe care a postat-o pe o retea de socializare.

Cum tematica evenimentului a fost Gold Rush, Laurette a tinut seama de acest aspect, purtand o rochie aurie cu adevarat sclipitoare.

“Parada” de burlaci ravniti la petrecerea aniversara Ambasad’Or

Pe langa cupluri fericite precum Bianca Dragusanu si Alex Bodi, Brigitte si Florin Pastrama sau Oana Roman si Marius Elisei, la petrecerea Ambasad’Or Events ai fost prezenti si o multime de burlaci ravniti. Primul, in capul listei este chiar proprietarul centrului de evenimente Ambasad’Or, domnul Nicusor Stan, aflat in mai multe astfel de topuri realizate in acest an.

Printre alti burlaci prezenti la eveniment ii putem enumera pe Levent Sali si Geani Kirita, cei doi venind chiar impreuna, pe Liviu Varciu, dar si pe domnul Irinel Columbeanu si pe domnul avocat Cristian Sirbu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Vezi ce surpriză i-a făcut Kamara lui Nicușor Stan la aniversarea de 9 ani Ambasad’Or Events! Un moment de-a dreptul emoționant!

Published

on

 

Joi, 20 Iunie, centru de evenimente Ambasad’Or a împlinit 9 ani, omul de afaceri Nicușor Stan venind la eveniment alături de copiii săi, Alex și gemenele Ana și Nicole. Printre personalitățile care au acceptat invitația omului de afaceri s-a numărat și Kamara care a venit împreună cu băiețelul sau de 4 ani, Leon.

 

Deși nu era inclus în program, după ce s-au terminat momentele muzicale, Kamara i-a luat microfonul lui Liviu Vârciu și a ținut să îi facă o surpriză lui Nicușor Stan. Artistul a început să cânte în timp ce în brațe îl ținea pe Leon, care, din păcate, suferă de o formă de paralizie cerebrală, momentul fiind de-a dreptul unul emoționant.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Tavi Clonda, fără Gabriela Cristea! Vezi cu cine a stat cântărețul toată seara la evenimentul “This Goes To 9” by Ambasad’Or Events!

Published

on

 

Tavi Clonda a fost și el prezent la petrecerea aniversară Ambasad’Or Events. Cântărețul a venit fără soția sa, Gabriela Cristea, iar asta nu l-a împiedicat deloc să se distreze la maxim!

Tavi s-a întreținut toată seară cu Liviu Varciu, Andrei Ștefănescu, Mattyas, Marius Elisei, dar și cu Adriana Antoni, cântărețul fotografiindu-se cu majoritatea vedetelor prezente la eveniment.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending