Connect with us

Evenimente

Filme de top în secțiunile Supernova și Fără Limită la TIFF 2012

Published

on

 

Două dintre cele mai așteptate secțiuni ale TIFF-ului, Supernova și Fără limită/ No Limit, livrează și în acest an filme pe măsura așteptărilor. Supernova adună 25 dintre cele mai bune titluri lansate în circuitul festivalier în ultimul an, iar Fără Limită – 16 filme bizare, violente, incomode, selecționate de directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, Mihai Chirilov.

TIFF continuă și în acesta an seria proiecțiilor 3D la Cinema Florin Piersic din Cluj, cu o ocazie rară pentru spectatorii din România: aceea de vedea filmul lui Martin Scorsese nominalizat la Oscaruri, Hugo 3D, pe ecran mare. Pelicula nu va fi distribuită în cinematografele din țară, iar la TIFF va fi proiectată în 3D, în varianta originală, fără subtitrare în limba română.

Trecute prin festivaluri precum Cannes, Berlin, Veneția, Sundance, Toronto, Locarno sau Pusan și primite cu entuziasm de critica internațională, filmele din Supernova sunt, și în acest an, un must-see la TIFF. Café de Flore (r. Jean-Marc Vallée), pentru care Vanessa Paradis a primit trofeul de interpretare la Veneția 2011, este unul dintre ele. În această dramă emoționantă, actrița joacă rolul unei coafeze din Parisul lui 1969 care-și crește singură fiul născut cu sindromul Down. Salcâmii/ Las acacias, pentru care Pablo Giorgelli a primit Caméra d’Or la Cannes 2011, este un road-movie și o poveste de dragoste fascinantă, Beirut Hotel (r. Danielle Arbid), selecționat la Locarno, e istoria unei pasiuni amoroase pe muchie de cuţit, care reflectă situația unei ţări ce ezită între război şi pace, iar Întârzierea/ La demora (r. Rodrigo Plá), distins cu Premiul Juriului Ecumenic la Berlin – o dramă despre suferința unei mame cu trei copii nevoită să-și abandoneze tatăl senil.

Unul dintre highlight-urile secțiunii este și filmul cineastului iranian închis pe nedrept de autoritățile din Iran, Jafar Panahi, Acesta nu e un film. Documentarul clandestin, filmat în parte cu un iPhone şi transportat ilegal în Franţa într-un tort, pentru a fi inclus, în ultimul moment, în selecţia de la Cannes 2011, descrie viaţa de zi cu zi a regizorului în timpul arestului la domiciliu în apartamentul său din Teheran. Panahi a primit interdicția de a mai face film în Iran în următorii 20 de ani.

După un traseu de excepție prin festivaluri, Domnul Lazhar/ Monsieur Lazhar (r. Philippe Falardeau), nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film străin și deținător a șase trofee la premiile industriei canadiene, inclusiv pentru Cel mai bun film, este adus în premieră la TIFF. Domnul Lazhar este drama unui refugiat algerian care ia locul unei profesoare care s-a sinucis și încearcă să se adapteze la noul mediu purtând pe umerii săi o tragedie cumplită.

De neratat sunt și Ministrul/ The Minister, recompensat cu premiul FIPRESCI la Cannes 2011 (Un Certain Regard), un film despre odiseea unui oficial de stat printr-o lume tot mai complexă şi ostilă, O viață simplă/ A simple Life (r. Ann Hui), o tragedie de familie inspirată de întâmplări reale multi-premiată la Veneția 2011, Poongsan (r. Juhn Jaihong), un film produs de Kim Ki-duk, despre un tânăr care străbate Coreea de Sud şi de Nord pentru a alina durerea familiilor destrămate de separarea celor două ţări, Frații/ Brothers, de Mika Kaurismaki (omagiat la TIFF în 2009), experimentalul Tabu (r. Miguel Gomes), recent premiat la Berlin, sau Lasă lumina aprinsă/ Keep the Lights On (r. Ira Sachs), relația tensionată dintre doi bărbați, în New York-ul anilor 90, sau Best Exotic Marigold Hotel (r. John Madden), o comedie despre pensionari britanici veniți să se odihnească la un hotel din India, cu Judi Dench, Maggie Smith și Tom Wilkinson.

Multă adrenalină și într-una dintre secțiunile preferate ale publicului TIFF: Fără limită / No Limit. Poate cel mai aproape de titlul secțiunii se află Alpii/ Alps, filmul cu accente absurde al regizorului grec Yorgos Lanthimos, faimos pentru Dogtooth. Premiat anul trecut la Veneția, pentru scenariu, Alpii este povestea unui grup bizar – o infirmieră, un paramedic, o gimnastă şi antrenorul ei – care pun bazele unui nou serviciu: iau locul persoanelor decedate, angajaţi fiind de apropiații acestora. Rușine/ Shame (r. Steve McQueen) vine cu faima câștigată prin festivaluri și cu Michael Fassbender în rolul unui dependent de sex, rol care i-a adus un premiu de interpretare la Veneția.

În Portret de noapte/ Twilight Portrait (r. Angelina Nikonova), o asistentă se transformă într-o bizară versiune a ei de noapte, după ce este violată de trei polițiști, în Michael (r. Markus Schleinzer, Cannes 2011), un puști este răpit de un pedofil și forțat să trăiască în casa lui, iar în Porfirio (r. Alejandro Landes), un bărbat în scaunul cu rotile visează că poate zbura. În premieră, filmul realizat parțial în România despre un incident mediatizat intens în presa italiană, Diaz (r. Daniele Vicari), cu Monica Bîrlădeanu, va putea fi vizionat la TIFF. Fanii lui James Dean vor avea un motiv de bucurie – Joshua Tree, 1951: Un portret al lui James Dean (r. Matthew Mishory) va dezvălui momente de început din cariera regretatului star american.

Bestiar, un alt titlu de neratat, selecționat la Sundance și Berlin, este o bizară „carte de poze cinematografică” – cum o descrie regizorul Denis Côté – despre observarea mutuală dintre oameni și animale, Nicio victimă/ Zero Killed (r. Michael Kosakowski), proiectat în premieră internațională la TIFF, explorează fanteziile despre crime ale oamenilor, iar Gloria târfelor (Michael Glawogger) este un triptic cinematografic despre prostituţie, care trece prin Thailanda, Bangladesh şi Mexic.

 Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc în perioada 1 – 10 iunie, la Cluj-Napoca. O a șasea ediție va avea loc la Sibiu, între 13 și 17 iunie.

 Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR).

Susținut de: Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Centrul Național al Cinematografiei, Primăria şi Consiliul Local Cluj, Consiliul Judeţean Cluj, Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Român din New York, Programul Media al Uniunii Europene

Sponsor oficial: Ursus

Partener festival: Vodafone

Sponsor principal: Terapia Ranbaxy

Maşina oficială: Mercedes Benz

Sponsori: Mastercard, TNT, Volksbank, HBO, JTI, Nikon, E-On, Electrogrup, Compania de Apa Someș, Tenaris Silcotub, Sony, Petrom, Groupama, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, EnergoBit, ODS, Odeon Cineplex, Eximtur

Cu sprijinul: Institutului de Film Danez, Ambasadei Regale a Danemarcei, Ambasadei Norvegiei, Institutului Cervantes, Centrului American, Ambasadei Regatului Tărilor de Jos în România, Ambasadei Coreei de Sud, Ambasadei Statului Israel, Institutului Goethe, Centrului Cultural German Cluj, Institutului Francez Cluj, Ambasadei Suediei, Ambasadei Portugaliei, Centrului Cultural al Republicii Ungare, Institutului Polonez, Unifrance

Parteneri industrie: Kodak, Abis, Digital Cube

Partener tehnic: Benq

Partener tehnologic: Brinel

Partener de promovare: Vitrina Advertising

Cu sprijinul: Trend Communication

Co-producător: TVR 1

Partener de monitorizare: Media Image

Parteneri media: TV5Monde, Kiss FM, Digi 24, Evenimentul Zilei, Zile și nopți, Cinematique, Capital, Story, Marie Claire, Beau Monde, Decât o revistă, Esquire, Harper’s Bazaar, BeWhere!, TATAIA

Parteneri media online: Cinemagia.ro, Hotnews.ro, Port.ro, Liternet.ro, Studentie.ro, Feeder.ro, Filmneweurope.com. Filmreporter.ro, Cinefan.ro, Hipmag.ro, Artactmagazine.ro, 121.ro, Clubdiverta.ro, Urban.ro

 Parteneri media locali: Transilvania Live, Transilvania Look, Transilvania Tube, Transilvania Reporter, Citynews, TVR Cluj, Realitatea TV Cluj, Monitorul de Cluj, Ziua de Cluj, Filmtett, Cinemarx.ro, Oradecluj.ro, Buzznews.ro, Clujlife.com, Transindex, Radio Cluj, Radio Paprika

 Secțiunea Supernova – TIFF 2012
Lasă lumina aprinsă/ Keep the Lights On, r. Ira Sachs (SUA)
Tabu, r. Miguel Gomes (Portugalia)
Play, r.  Ruben Ostlund (Suedia)
Domnul Lazhar/ Monsieur Lazhar, r. Philippe Falardeau (Canada)
Salcâmii/ Las acacias, r. Pablo Giorgelli (Argentina – Spania)
Weekend, r. Andrew Haigh (Marea Britanie)
Explozie în familie/ Le skylab, r. Julie Delpy (Franța)
Weekend în familie/ Home for the Weekend, r. Hans-Christian Schmid (Germania)
Beirut Hotel, r. Danielle Arbid (Liban – Franța – Suedia)
Poongsan, r. Juhn Jaihong (Coreea de Sud)
Acesta nu e un film/ This is Not a Film, r. Jafar Panahi, Mojtaba Mirtahmasb (Iran)
O viață simplă/ A Simple Life, r. Ann Hui (Hong-Kong)
Polițistul/ Policeman, r. Nadav Lapid (Israel)
Zâna/ The Fairy, r. Dominique Abel, Fiona Gordon & Bruno Romy (Franța – Belgia)
Ministrul/ The Minister, r. Pierre Schoeller (Franța)
Țigan/ Gypsy, r. Martin Sulik (Cehia – Slovacia)
Hugo 3D, r. Martin Scorsese (SUA)
Întârzierea/ La demora, r. Rodrigo Pla (Uruguay – Mexic – Franța)
Familia Orheim/ Company Orheim, r. Arild Andresen (Norvegia)
Ele/ Elles, r. Malgorzata Szumowska (Franța – Polonia – Germania)
Povestea extrem de tragică a lui Celal Tan și a familiei sale, r. Onur Unlu (Turcia)
Sânge din sângele meu/ Blood of My Blood, r. Joao Canijo (Portugalia)
The Best Exotic Marigold Hotel, r. John Madden (Marea Britanie)
Frații/ Brothers, r. Mika Kaurismaki (Finlanda)
Café de Flore, r. Jean-Marc Vallée (Canada – Franța)

Secțiunea Fără limită/ No Limit
Rușine/ Shame, r. Steve McQueen (Marea Britanie – SUA)
Nicio victimă/ Zero Killed, r. Michal Kosakowski (Germania)
Michael, r. Markus Schleinzer (Austria)
Alpii/ Alps, r. Yorgos Lanthimos (Grecia)
Portret de noapte/ Twilight Portrait, r. Angelina Nikonova (Rusia)
Dragostea plutește în aer/ Love is in the Air, r. Simon Staho (Danemarca)
Diaz, r. Daniele Vicari (Italia – România)
Gloria târfelor/ Whores’ Glory, r. Michael Glawogger (Austria)
Joshua Tree, 1951: Un portret al lui James Dean/ Joshua Tree, 1951: A Portrait of James Dean, r. Matthew Mishory (SUA)
Excită-mă, ce dracu/ Turn Me On, Godammit, r. Jannicke Systad Jacobsen (Norvegia)
Porfirio, r. Alejandro Landes (Columbia-Argentina-Uruguay-Spania)
Supraviețuitorul/ Himizu, r. Sion Sono (Japonia)
Copiii de azi/ Des jeunes gens modernes, r. Jerome de Missolz (Franța)
Ticălosul/ Bastard, r. Carsten Unger (Germania)
Bestiar/ Bestiaire, r. Denis Cote (Canada – Franța)
Primire modestă/ Modest Reception, r. Mani Haghighi (Iran)

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

10 ANI RADAR DE MEDIA

Published

on

 

Publicatia online a aniversat 10 ani de existenta pe piata media din Romania. Cu acesta ocazie am sarbatorit la evenimentul de celebrare, joi, 12 septembrie, la Palatul Noblesse LifeStyle din centrul capitalei.

Gazdele serii au fost Dorin Huntai (fondator si redactor sef) si Mihaela Butoi (director de vanzari).

Tema petrecerii a fost Retro Party, iar pe scena au urca: Raluca Guslicov, Miss LU, Giulia Tabara si Aris Negoita. 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Electrecord Production în parteneriat cu tenorul Dragoș Cicu anunță, cu mare drag, organizarea preselecției pentu Corul de Copii Electrecord Production

Published

on

 

Electrecord Production în parteneriat cu tenorul Dragoș Cicu anunță, cu mare drag, organizarea preselecției pentu Corul de Copii Electrecord Production

 Preselecția va avea loc joi, 26 septembrie, în intervalul orar 18.3021.00, la sediul Electrecord Production din Bulevardul Corneliu Coposu, nr. 11, București.

 Inscrierea se face trimițând un e-mail la adresa pr@dragos-cicu.ro, în care să se menționeze următoarele: numele, prenumele și vârsta copilului, experiența în domeniul muzical (școală de muzică, cursuri de canto, apartenența la un alt cor, etc.).

București, 5 s e p t e m b rie 201 9 – Electrecord Production, în parteneriat cu tenorul Dragoș Cicu, organizează joi, 26 septembrie, preselecția pentru Corul de Copii Electrecord Production.

“Am hotărât să începem acest proiect pentru a oferi copiilor posibilitatea de a face parte dintr-un cor de top, care beneficiază de toate resursele necesare pentru a evolua frumos și a străluci pe scenă”, spune Anne-Marie Ionescu, reprezentanta Electrecord Production. “Ideea proiectului a venit în urma discuțiilor purtate cu Tenorul Dragoș Cicu, acesta fiind și unul dintre artiștii noștri. Ne-am amintit de începuturile corului Madrigal și de frumoasele înregistrări realizate aici și am înțeles că putem realiza un proiect măreț alături de copii. În plus, Dragoș este și dirijor pentru copii, autorizat în cadrul programului Cantus Mundi.”

Preselecția va avea loc în București, la sediul Electrecord Production (Bulevardul Corneliu Coposu, nr 11), pe 26 septembrie, în intervalul orar 18.30-21.00. Juriul va fi format din personalități din domeniul muzical, impresari și reprezentanți ai partenerilor media. Pentru a participa la preselecție, fiecare copil trebuie să fie înscris, în prealabil, de către unul dintre părinți sau de reprezentatul legal, pana miercuri, 25 septembrie, ora 18.00. Înscrierea se poate face fie telefonic, la +40765345888, fie prin e-mail, la adresa pr@dragos-cicu.ro.

„Singura condiție de participare este vârsta. Participanții trebuie să aibă între 8 și 16 ani. Vom face excepții doar dacă acestea sunt bine fundamentate. Proiectul nu este o joacă. Vom munci serios pentru a obține performanțe,” a explicat tenorul Dragoș Cicu. „Copii se vor afla chiar Acasa la Electrecord, kilometrul 0 al muzicii românești, deci se vor bucura de o echipă de profesionști și de cele mai bune echipamente tehnice. De-a lungul pregătirii mele și a anilor petrecuți pe scena am înțeles că muzica înseamnă talent, pasiune, dedicare dar și foarte multă muncă. Ne vom juca și vom evolua râzând dar o joacă responsabilă care să ne aducă rezultate. Nu ne dorim doar un act de prezență ci un proiect care să îi pună cu adevărat în valoare pe membrii corului nostru.”, a adăugat acesta.

La preselecție, participanții trebuie să cânte o melodie, la alegere, de min. 2 minute. Interpretarea poate fi libera sau se poate aduce, pe stick, negativul. Nu se acceptă dublarea

liniei vocale principale. Pentru viitorul cor se vor alege 16-20 membri, criteriile de selecție vizând calitățile vocale, creativitatea și interpretarea. “Membrii corului vor beneficia de 2 repetiții pe săptămână, cu o durată de 75 de minute, ce se vor desfășura la sediul Electrecord Producation. Pentru ei va fi mai ușoară evoluția deoarece se vor învăța cu atmosfera dintr-un studio real, unul încărcat cu multă istorie chiar. De asemenea, vor fi integrate ore de teorie a muzicii, coaching vocal, gestionarea emoțiilor, dicție, interpretare, etc. pentru a putea vorbi despre o evoluție reală și o pregătire concretă pentru ceea ce înseamnă viața unui artist pe scena”, explică tenorul Dragoș Cicu.

„Corul va beneficia și de promovare la nivel național și internațional, de servicii de impresariere și de tot sistemul de sonorizare necesar pentru participarea la evenimente. În plus, lunar, membrii corului se vor bucura de vizita unei personalități de industria muzicală ce le va împărtăși din experiența sa. Nu în ultimul rând, vor învăța ce înseamnă realizarea unei emisiuni muzicale și vor avea apariții în cadrul acesteia, Electrecord Production împreună cu Lucian Ionescu, Vice-președintele Asociației Culturale Electrecord producând emisiunea Acasa la Electrecord”, continuă Anne-Marie Ionescu.

Participarea la preselecție este gratuită. Cei selectați să facă parte din cor vor plăti ulterior un abonament ce include toate facilitățile menționate anterior. De asemenea, pentru că organizatorii vor să susțină tinerele talente ce nu beneficiază de susținere materială pentru a se afirma, aceștia vor suporta costurile pentru doi participanți din medii defavorizate, în cazul în care vor exista solicitări iar în urma preselecției vor fi aleși de către membrii juriului.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

PACTUL PENTRU MUNCĂ- O soluție pe termen lung pentru diminuarea deficitului forței de muncă

Published

on

 

PACTUL PENTRU MUNCĂ- O soluție pe termen lung pentru diminuarea deficitului forței de muncă

Miniștri, antreprenori, manageri de top ai marilor companii, autorităţi locale,

specialişti în domeniu, în premieră, împreună în susţinerea angajatorilor şi angajaţilor

Peste 5000 de locuri de muncă disponibile doar în Cluj-Napoca. Capitala Transilvaniei este unul dintre oraşele României care duce o acută lipsă de forţă de muncă. Domeniile sunt diverse, dar cea mai căutată profesie este cea de programator. Cum facem să atragem personal calificat, care este tendinţa pieţei muncii, cum îi convingem pe cei din conducerea marilor companii să nu îşi mute producţia în alte ţări sunt doar câteva dintre temele care vor fi abordate în cadrul primei întâlniri din seria conferinţelor Pactul pentru Muncă, care va avea loc pe 11 septembrie, la Cluj- Napoca.

Ministrul Fondurilor Europene, antreprenori de top, manageri de succes, reprezentanţi ai administraţiei locale dar şi specialişti în fiscalitate şi științe juridice vor dezbate problemele cu care se confruntă antreprenorii și angajații deopotivă pentru rezolvarea deficitului de forţă de muncă îndeosebi specializată.

Totodată, în cadrul conferinţei va fi prezentat şi lansat un ,,Studiu privind ocuparea forței de muncă din România în contextul UE. Analiza celor mai recente date”, realizat de Asociația de Analiză Decizională și Strategică.

Printre cei care vor aborda subiectele legate de criza forţei de muncă şi impactul acesteia asupra activităţii companiilor se numară Roxana Mînzatu – Ministrul Fondurilor Europene, profesorii Mircea Coşea şi Mihaela Luțaș, dar şi Bogdan Badea – CEO Hidroelectrica, Corina Popescu – CEO Electrica, Adrian Volintiru – CEO Romgaz, Franck Neel- membru al Directoratului responsabil pentru activitatea Downstream Gas OMV Petrom, Ramona Jurubiţă – country managing partner KPMG, Carmen Neagu – director EnergoBIT, Dragoș Anastasiu – președinte Eurolines România Group, Luisiana Dobrinescu – specialist în fiscalitate şi antreprenorul Camelia Şucu. Conferinţa va fi moderata de Adrian Maniuţiu – fondator EM360.

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca este, de asemenea, aşteptat să deschidă seria conferinţelor.

La începutul conferinţei vor susţine prezentări reprezentanţii organizatorilor, Cristina Chiriac- preşedinte CONAF si Franck Neel – președinte FPPG

“La ora actuală putem vorbi de o criză serioasă a forței de muncă care afectează atât antreprenorii români, cât și  investitorii străini indiferent de domeniul de activitate. Studiile recente privind ocuparea forței de muncă demonstrează că România se confruntă cu diferențe considerabile în funcție de sex, vârstă și nivelul de studii atins. Dacă coroborăm toate acestea cu rata natalității și migrația forței de muncă rezultă o perspectivă sumbră pentru următorii ani și tocmai de aceea CONAF susține necesitatea adoptării a unor măsuri care să conducă la stoparea declinului demografic și reducerea deficitului de forță de muncă, spune Cristina Chiriac, preşedinte CONAF

“Fără forța de muncă adecvată, totul devine incredibil de dificil, nuanțele de eficiență și întreprinderile sunt mai puțin relevante. Actuala criză de resurse umane din România este rezultatul a peste 20 de ani de schimbări structurale profunde. FPPG se angajează să rămână un partener puternic și să contribuie în mod hotărât la găsirea de soluțiilor astăzi pentru a răspunde nevoilor de mâine’, spune Franck Neel, presedinte FPPG

Concluziile acestor discuţii se vor concretiza într-un Memorandum of Understanding, agreat şi susţinut de toti participanţii la dezbateri.

Conferinţa Pactul Pentru Muncă va avea loc miercuri, 11 septembrie 2019, ora 09:30, la Cluj-Napoca,  Hotel Opera Plaza, sala Cristal.

Participarea le conferinţă este gratuită, iar înscrierile se pot face accesând pagina de internet www.conaf.ro sau pe adresa de mail: conferinte@conaf.ro

Agenda desfaşurată a  evenimentului se regaseşte în anexă.

 

###

Confederaţia Patronală din România are ca obiectiv susţinerea si promovarea antreprenoriatului feminin şi reprezintă interesele a nouă organizatii economice şi sociale având ca scop apărarea drepturilor şi intereselor economice, sociale, financiare, juridice si culturale ale femeilor de afaceri în relaţiile cu autoritatile publice şi dezvoltarea unor relaţii de afaceri.

Federaţia Patronală Petrol si Gaze (FPPG) este membru fondator al Confederației Patronale Concordia, singura confederaţie patronala românească afiliată la International Organization of Employers şi Business Europe şi militează pentru responsabilitatea companiilor  în ceea ce priveste siguranţa, sănatatea şi securitatea operaţiunilor și a personalului.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: