Connect with us

BAZAR

Filmul “Darul” îţi va îngheţa sângele în vine începând din 7 august

Avatar

Published

on

Credit foto: InterComFilm Distribution

Filmul “Darul”, o producţie a STX Entertainment şi Blumhouse Productions, este un thriller psihologic care-ţi îngheaţă sângele în vine, învârtindu-ţi cu viteză ameţitoare rotiţele minţii. “Darul” intră în cinematografe din 7 august și este distribuit de InterComFilm Distribution.

Producătorii săi sunt Jason Blum şi Rebecca Yeldham, care au colaborat cu actorul, scenaristul, producătorul şi pentru prima oară regizorul Joel Edgerton (The Great Gatsby, Zero Dark Thirty, Warrior).

Filmul pune o întrebare simplă: Ce s-ar întâmpla dacă o persoană pe care ai nedreptăţit-o de mult ar apărea din nou în viaţa ta, printr-o simplă întâmplare?

Simon (Jason Bateman) şi Robyn (Rebecca Hall) sunt un cuplu de tineri cărora viaţa le mersese ca pe roate până când o întâlnire întâmplătoare cu un fost coleg de liceu de-al lui Simon le-a întors totul pe dos. Simon nu-l recunoaşte de la început pe Gordo (Joel Edgerton), dar după o serie de întâlniri neprevăzute şi nedorite, ca şi după  mai multe cadouri misterioase, iese la suprafaţă un secret teribil, vechi de mai bine de 20 de ani.

Când  Robyn află adevărul tulburător despre ceea ce se întâmplase între Simon şi Gordo, ea începe să se întrebe: cât de bine îi cunoaştem pe cei mai apropiaţi oameni din viaţa noastră şi este posibil ca trecutul să fie dat uitării cu adevărat?

Recunoscut pentru trecutul său legat de camera de filmat, Edgerton, şi-a început de fapt cariera ca realizator de film în Australia, punând în 1996 bazele casei  Film Collective Blue Tongue Films  alături de alţi creatori cu idei similare. Echipa (care-i include şi pe regizorii David Michod şi Nash Edgerton) a scris, regizat şi produs o mulţime de titluri prestigioase printre care se numără: Animal Kingdom, The Square, Wish You Were Here, Hesher, sau The Rover. În colaborare cu această echipă, Joel a scris şi regizat câteva filme de scurt metraj, a scris scenariul pentru The Square, înainte de a scrie filmul regizat de Matthew Saville, Felony, în care a şi jucat şi pe care l-a şi produs.

Darul, reprezintă debutul regizoral al lui Edgerton. După ce şi-a dorit multă vreme să regizeze filme, era important ca el să dezvolte un proiect de debut care să aibă personaje puternic conturate, interpretate de actori inteligenţi şi care să promoveze idei şi teme prolifice. El este un fan al filmelor inteligente, cu intrigă complexă, care-i aduc aminte de  thrillerele şi filmele de suspans pe care le adora încă din adolescenţă.

Având în desfăşurare numeroase alte proiecte de scenarii de film în Statele Unite, cariera de realizator de film a lui Edgerton continuă să crească.

Alături de Edgerton, producătorii Rebecca Yeldham (Kite Runner, The Motorcycle Diaries, On the Road) şi Jason Blum (Insidious, Paranormal Activity, Whiplash), conduc o echipă de creaţie excepţională: imaginea e realizată de Eduard Grau (A Single Man, Buried, The Awakening), scenografia îi aparţine lui Richard Sherman (Beautiful Creatures, Kinsey, Things We Lost in the Fire) iar montajul lui Luke Doolan (Animal Kingdom) – toţi aceştia au conlucrat pentru a crea un thriller stilat, palpitant, un succes artistic, dar şi comercial.

Comentarii

Evenimente

În atenţia iubitoarelor cinematografiei: se lansează concursul de proiecte pentru femeile cineast

Avatar

Published

on

            Asociația Română a Femeilor în Cinema (ARFC) lansează Concursul de proiecte Rezidența FemArt, pentru selecția proiectelor de lung metraj a cinci regizoare aflate la început de carieră. Programul face parte dintr-un proiect amplu al asociației, FemArt Film Fest, dedicat femeilor cineast, ajuns anul acesta la cea de a treia ediție.

 

Rezidența FemArt va include o săptămână intensivă de lucru cu specialiști, dar și o serie de evenimente conexe, precum proiecții de film, masterclass-uri și sesiuni de pitching care vor avea loc în perioada 28 septembrie – 3 octombrie la București. La finalul acestei perioade, vor fi acordate trei premii: o bursă în valoare de 1750 de euro, o bursă de tip consultanță de scenariu și una de participare la o platformă internațională de coproducție.

 

Concursul lansat de ARFC se adresează tuturor absolventelor unei facultăți de film de naționalitate română sau cu rezidența în România, care au realizat până în prezent cel puțin un film de scurtmetraj și se află în stadiul de dezvoltare cu primul sau la al doilea film de lungmetraj. O altă condiție pentru intrarea în concurs este ca, în momentul aplicației, canditatele să aibă scris deja un draft de scenariu sau un treatment de minimum 12 pagini pentru un lungmetraj.

 

Înscrierile pentru Concursul de proiecte Rezidența FemArt se primesc în perioada 7-30 august 2020, prin depunerea unui dosar online. Informații privind conținutul dosarului de înscriere, precum și alte detalii se găsesc la https://arfc.ro/rezidenta-femart-2020/.

 

Pe 14 septembrie, în urma analizării tuturor proiectelor primite, juriul va desemna cinci finaliste care vor lua parte la o săptămână intensivă de lucru pentru dezvoltarea scenariului pe care l-au trimis în concurs. Printre criteriile de evaluare ale proiectelor se numără calitatea aplicației evaluată prin analiza filmului / filmelor realizate anterior, importanța temei pentru contemporaneitate, originalitatea subiectului, potențialul artistic, dar și textul scenariului, care ar trebui să ofere premisele unui film personal, de autor.

 

Câștigătoarele vor lucra alături de nume importante din cinematografia românească și internațională și vor participa la diferite ateliere și proiecții de film, dezvoltându-și, astfel, abilitățile profesionale.

 

În contextul actual, în care arta pare constrânsă să găsească un nou mod de funcționare și finanțare, fiind în același timp avangarda unei lumi care-şi caută sensul, mai mult ca oricând trebuie să ne îndreptăm spre a susține voci noi care au fragilitatea începutului, dar și intuiția unor noi forme de artă ale timpurilor ce vin. Suntem foarte bucuroase că putem susține în al doilea an consecutiv, în această formă, talentele cu o voce aparte, cu proiecte atipice, ajutându-le să-și găsească drumul spre public. Mulțumesc generozității tuturor celor implicați în acest proiect, în susținerea creării, dar și în îndeplinirea lui: Administrației Fondului Cultural Național, Uniunii Cineaștilor din România, Institutului Francez din România, echipelor de lucru, juriului și experților”, a declarat Anca Damian, membru al comitetului de selecție și al board-ului ARFC.

 

Asociația Română a Femeilor în Cinema susține egalitatea de gen și șanse în industria cinematografică prin sprijinul acordat regizoarelor de film aflate la început de carieră, promovarea creațiilor acestora și facilitarea schimbului de experiență cu specialiști din industrie.

 

RezidențaFemArt este un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, realizat cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România și Aparte Film, în parteneriat cu Institutul Francez din România, în cadrul Festivalului Filmului Francez 2020, și cu Premiile Sofia Nădejde.

 

Comentarii

Continue Reading

Film

Mistere savuroase şi indicii delicioase, cu „Detectivul Gourmet”, în august la DIVA

Avatar

Published

on

            „Detectivul Gourmet: Crimă la patru stele” (The Gourmet Detective: A Healthy Place to Die, 2015) aduce un nou film în premieră la DIVA, pe 10 august, de la ora 21:00 !

 

Henry Ross (Dylan Neal) și Maggie Price (Brooke  Burns) revin la DIVA și aduc cu ei noi indicii, scandaluri romantice și conversații sincere în noul film al seriei difuzat în premieră în România. În filmul „Crimă la patru stele”, Maggie este invitată de Henry la o convenție organizată la un resort spa. Pentru că simte nevoia de o mică escapadă, Maggie acceptă invitația și îl însoțește pe Henry, care vrea să prezinte un nou preparat.

Prima seară le oferă celor doi prieteni și parteneri de investigație, prilejul de a se apropia, chiar dacă nu în plan romantic, deoarece Henry observă un cadavru în piscină și vacanța devine o altă misiune pentru Maggie. Investigația este extrem de delicată, deoarece făptaşul nu trebuie să se simtă încolțit.

Rivalitatea din bucătărie, o relație amoroasă abuzivă și un jurnalist curios sunt ingredientele principale ale filmului „Detectivul Gourmet: Crimă la patru stele”, ce ține publicul în suspans luni, 10 august, de la ora 21:00.

 

Urmărește DIVA în social media:

Facebook: www.facebook.com/divaromania/

Instagram: @diva_romania

 

Comentarii

Continue Reading

Evenimente

Întâlnire la nivel înalt în Grădina TVR

Avatar

Published

on

            În cea de-a patra stagiune Teatru în TVR, organizată de Televiziunea Română, spectacolul „Mazurka” s-a jucat în Grădina TVR aseară, 5 august, în prezenţa unor înalţi reprezentanţi diplomatici: Ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman, Ambasadoarea Austriei, Isabel Rauscher, precum şi regizorul şi autorul spectacolului, Alexander Hausvater.

 

Teatrul Dramaturgilor Români a prezentat miercuri seară spectacolul „Mazurka”, de Alexandru Hausvater, la care au participat Ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman și Ambasadoarea Austriei, Isabel Rauscher. Înalții oaspeți au fost întâmpinați de Președintele-Director General SRTv, Doina Gradea, de coordonatorul Casei de Producţie TVR, András István Demeter, precum și de Christel Ţopescu, membră în Consiliul de Administrație al TVR.

Spectacolul s-a jucat în Grădina TVR, în prezența regizorului Alexander Hausvater. Un interviu cu ambasadoarea Austriei, Isabel Rauscher, realizat cu această ocazie de jurnalista Christel Ungar, va putea fi urmărit în zilele următoare în emisiunile TVR.

 

Având în distribuţie pe Lari Giorgescu, Gavril Pătru şi Antoaneta Cojocaru, „Mazurka” este o reprezentaţie emoționantă, o odisee în mitul lui Chopin: GENIUL muzical și OMUL Chopin. Spectacolul nu este unul biografic, ci este realizat sub cheia replicii „Toți iubesc muzica, dar nu și omul” – şi aduce în prim plan pe omul Chopin, incapabil să iubească, să mențină o relație. Cei care nu au reușit încă să vadă acest spectacol sunt așteptați în Grădina TVR pe 26 și 27 august, de la ora 21.00, când echipa Teatrului Dramaturgilor Români va oferi publicului noi reprezentații.

În parteneriat cu o serie de teatre din Bucureşti, Televiziunea Română găzduieşte proiectul „Teatru în TVR” – unul dintre cele mai prestigioase proiecte anuale ale TVR. Ediţia de anul acesta aduce publicului 18 spectacole, susţinute de 11 trupe, în 55 de zile cu tot atâtea reprezentaţii. Până pe 13 septembrie, spectacolele se desfăşoară în aer liber, în grădina TVR – un spaţiu sigur, în care spectatorii întâlnesc nume importante ale scenei teatrale româneşti – actori, regizori, scenografi.

Programul reprezentațiilor din fiecare săptămână, precum și alte informații utile legate de siguranța participanților, reguli pentru accesul la spectacole și achiziționarea biletelor sunt publicate pe site-ul TVR, în secțiunea „Teatru în TVR” http://www.tvr.ro/teatruintvr.html#view

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0