Filmul “Darul” îţi va îngheţa sângele în vine începând din 7 august

0
1164

Filmul “Darul”, o producţie a STX Entertainment şi Blumhouse Productions, este un thriller psihologic care-ţi îngheaţă sângele în vine, învârtindu-ţi cu viteză ameţitoare rotiţele minţii. “Darul” intră în cinematografe din 7 august și este distribuit de InterComFilm Distribution.

Producătorii săi sunt Jason Blum şi Rebecca Yeldham, care au colaborat cu actorul, scenaristul, producătorul şi pentru prima oară regizorul Joel Edgerton (The Great Gatsby, Zero Dark Thirty, Warrior).

Filmul pune o întrebare simplă: Ce s-ar întâmpla dacă o persoană pe care ai nedreptăţit-o de mult ar apărea din nou în viaţa ta, printr-o simplă întâmplare?

Simon (Jason Bateman) şi Robyn (Rebecca Hall) sunt un cuplu de tineri cărora viaţa le mersese ca pe roate până când o întâlnire întâmplătoare cu un fost coleg de liceu de-al lui Simon le-a întors totul pe dos. Simon nu-l recunoaşte de la început pe Gordo (Joel Edgerton), dar după o serie de întâlniri neprevăzute şi nedorite, ca şi după  mai multe cadouri misterioase, iese la suprafaţă un secret teribil, vechi de mai bine de 20 de ani.

Când  Robyn află adevărul tulburător despre ceea ce se întâmplase între Simon şi Gordo, ea începe să se întrebe: cât de bine îi cunoaştem pe cei mai apropiaţi oameni din viaţa noastră şi este posibil ca trecutul să fie dat uitării cu adevărat?

Recunoscut pentru trecutul său legat de camera de filmat, Edgerton, şi-a început de fapt cariera ca realizator de film în Australia, punând în 1996 bazele casei  Film Collective Blue Tongue Films  alături de alţi creatori cu idei similare. Echipa (care-i include şi pe regizorii David Michod şi Nash Edgerton) a scris, regizat şi produs o mulţime de titluri prestigioase printre care se numără: Animal Kingdom, The Square, Wish You Were Here, Hesher, sau The Rover. În colaborare cu această echipă, Joel a scris şi regizat câteva filme de scurt metraj, a scris scenariul pentru The Square, înainte de a scrie filmul regizat de Matthew Saville, Felony, în care a şi jucat şi pe care l-a şi produs.

Darul, reprezintă debutul regizoral al lui Edgerton. După ce şi-a dorit multă vreme să regizeze filme, era important ca el să dezvolte un proiect de debut care să aibă personaje puternic conturate, interpretate de actori inteligenţi şi care să promoveze idei şi teme prolifice. El este un fan al filmelor inteligente, cu intrigă complexă, care-i aduc aminte de  thrillerele şi filmele de suspans pe care le adora încă din adolescenţă.

Având în desfăşurare numeroase alte proiecte de scenarii de film în Statele Unite, cariera de realizator de film a lui Edgerton continuă să crească.

Alături de Edgerton, producătorii Rebecca Yeldham (Kite Runner, The Motorcycle Diaries, On the Road) şi Jason Blum (Insidious, Paranormal Activity, Whiplash), conduc o echipă de creaţie excepţională: imaginea e realizată de Eduard Grau (A Single Man, Buried, The Awakening), scenografia îi aparţine lui Richard Sherman (Beautiful Creatures, Kinsey, Things We Lost in the Fire) iar montajul lui Luke Doolan (Animal Kingdom) – toţi aceştia au conlucrat pentru a crea un thriller stilat, palpitant, un succes artistic, dar şi comercial.

Comentarii