Filmul "Poziţia copilului", apreciat peste hotare, ignorat la Bucureşti - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Filmul “Poziţia copilului”, apreciat peste hotare, ignorat la Bucureşti

Published

on

Producătorul filmului Poziţia copilului, Ada Solomon şi interpretul rolului principal masculin, Bogdan Dumitrache au venit în această dimineaţă în studioul Europa FM, în emisiunea “Deşteptarea”, realizată de Monica Anghel, Vlad Petreanu şi George Zafiu.

Cei doi sunt în continuare emoţionaţi de aprecierea de care se bucură filmul lor în afara graniţelor ţării. Câştigarea Ursului de Aur le-a adus practic peste noapte recunoaştere internaţională. ”Dintr-o dată ne cunosc oamenii, ne salută”, au povestit Ada Solomon şi Bogdan Dumitrache.

Producţia filmului a costat peste 800 de mii euro, dintre care jumătate au venit de la Centrul Naţional al Cinematografiei. “Este un cost mediu pentru un film românesc. S-a lucrat la el timp de doi ani” , a explicat Ada Solomon.

Bucuria câştigării trofeului de la Berlin este însă umbrită de situaţia de acasă: până acum nu au fost băgaţi în seamă de niciun oficial din România. Întrebată de Vlad Petreanu dacă a fost contactată de ministrul Culturii, Ada Solomon a răspuns:”Nu! Poate este foarte ocupat!”. Şi nu este singura situaţie nefirească. Cei doi nu se aşteaptă la un public numeros în cinematografe după lansarea filmului lor în România.

Motivul- lipsa banilor necesari promovării peliculei. “Oamenii ar merge la un film românesc, dacă ar şti când este la cinema, nu există resurse pentru promovare şi comunicare” , a spus Ada Solomon. În opinia celor doi, filmul “După dealuri” este un punct de reper, după ce a adunat 55 de mii de spectatori în sălile de cinema.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending