Connect with us

ALL MEDIA

Finantarile lui Vantu au fost risipite de directorii de la Realitatea Tv

Avatar

Published

on

Acţionarul majoritar al Realitatea Media, Cozmin Guşă, afirma  că societatea nu va intra în faliment decât dacă nu va mai fi finanţată, iar judecătorii nu vor aplica legea, scrie evz.ro .

Cozmin-Gusa-des

Lupta care se duce acum prin tribunale între creditorii societății Realitatea Media, care deține postul de televiziune Realitatea TV, își are rădăcinile în modul ineficient în care au fost gestionate, de-a lungul timpului, resursele financiare ale companiei, a declarat Cozmin Gușă, actualul acționar majoritar al Realitatea Media

“În ultimele 14 luni de când am preluat Realitatea Media, am degrevat firma de cheltuieli. Am reușit, în ciuda faptului că agențiile de publicitate au întârziat să ne plătească, că Sorin Enache și echipa sa cheltuiseră banii pe publicitate pe 3 luni în avans, că instituțiile statului care ne sunt datoare nu ne plătesc, să finanțăm aceste gauri și să dăm în fiecare lună salariile la timp”, declara Gusa.

Acesta spune că nu se pune problema falimentului societății, decât în două situații: “Realitatea poate să intre în faliment, dacă se îndeplinesc simultan două condiții: judecătorul de la Curtea de Apel face o ilegalitate și, respectiv, în același timp, Realitatea TV să nu mai fie finanțată”, arată Cozmin Gușă.

Reacția acestuia vine ca răspuns la declarațiile avocatului Gheorghe Piperea, care reprezintă în instanță E-Boutique KFT,  unul dintre creditorii Realitatea Media. Acesta spunea că firma GMG a pierdut controlul la masa credală în favoarea E-Boutique KFT și că, până la finalul anului, societatea Realitatea Media va intra în faliment, dar postul Realitatea Tv va continua să emită, deoarece marca aparține altei firme, respectiv Win Win Business Lobby Company.

“E vorba de decizia prin care ilegal lui GMG nu i se recunosc creanțele. Sper că excesele judecătoarei de la Curtea de la Apel nu vor continua, pentru că acel judecător trebuie să se concentreze serios asupra cazului, să se consulte cu specialiști, care să îi spună că aportul la capitalul social al Realitatea Media pe care El-Boutique l-a înregistrat ca și creanță nu mai poate fi înregistrat ca și creanță. În acest sens există alte decizii ale magistraților. Lucrul pe care îl știu și procurorii, cărora le-am predat hârtii în acest sens, este următorul: creanțele El-Boutique sunt ilegale și pentru că la momentul la care Sorin Ovidiu Vântu i le-ar fi vândut lui Elan Schwartzenberg, lucru nedovedit, era semnat un trustee care ceda proprietatea firmei Bluelink Comunicazione, acționar majoritar la Realitatea TV, lui Liviu Luca, trustee pe care noi l-am achiziționat și cu care ne-am înregistrat în Cipru”, spune acționarul majoritar al Realitatea Media.

În ceea ce privește deținătorul mărcilor Realitatea, Cozmin Gușă afirmă că acestea aparțin Realitatea Media. El spune că “domnul Piperea invocă un act fraudulos prin care la un moment dat s-a înstrăinat, în urma unei tranzacții, mărcile Realitatea Media unei firme din Marea Britanie, Win Win Business Lobby Company, fără aprobarea adunării generale a creditorilor, ci doar cu aprobarea comitetului creditorilor și a administratorului special de la acea vreme, Sorin Enache, îinstrăinare invalidată de către justiția română și pe baza căreia există dosar penal. Administratorul judiciar de la acea vreme, Rovigo, a revenit asupra deciziei și a invalidat transferarea mărcilor către Win-Win. Domnul Piperea are dosar penal din partea acționarilor majoritari ai Realitatea Media, prin care am demonstrat că dumnealui a participat în mod direct și ilegal la încercarea de a falimenta Realitatea Media. Legat de falimentul Realitatea Media, trebuie să precizez că scopul nostru nu este de a falimenta societatea, ci să o scoatem din insolvență și să o aducem în normalitate.

În ultimele 14 luni de când am preluat Realitatea Media, am degrevat firma de cheltuieli. Am preluat cea mai mare parte a cheltuielilor legate de chirie, utilități, satelit, tocmai pentru ca să reușim să asanăm dezastrul generat de managementul lui Sorin Enache și a echipei sale, directori angajați în perioada lui Sorin Ovidiu Vantu, cărora li se datorează, prin managementul neperformant pe care l-au făcut, situația administrativ-financiară a Realității Media. Am reușit, în ciuda faptului ca agențiile de publicitate au întârziat să ne plătească, ca Sorin Enache și echipa să cheltuiseră banii pe publicitate pe 3 luni în avans, ca institutiile statului care ne sunt datoare nu vor să ne plătească datoriile, să finanțăm aceste găuri și să dăm în fiecare luna salariile la timp”, a arătat Cozmin Gușă.

Acționarul majoritar al Realitatea Media s-a referit şi la rolul lui Sorin Ovidiu Vântu în afacerea Realitatea TV. “Sorin Ovidiu Vântu finanța Realitatea prin GMG, legal, dar ineficient. Sorin Ovidiu Vântu a fost escrocat de echipa lui Sorin Enache, care a înstrăinat ilegal sediul Realitatea TV”, a precizat Gușă.

În prezent, Realitatea Media se află în insolvență. Procedura presupune și aplicarea unui plan de reorganizare. Planul poate fi propus de conducerea firmei aflată în insolvență, de administratorul judiciar al acesteia sau de principalii creditori și trebuie aprobat de adunarea generală a acționarilor. Aceasta înseamnă că cine are cea mai mare sumă de recuperat de la Realitatea Media va avea și cea mai mare putere de decizie.

Numai că încă nu s-a stabilit exact cine sunt principalii creditori. Atât firma GMG, controlată de Cozmin Gușă, cât și alți creditori, cum este E-Boutique KFT, controlată de Elan Schwartzenberg, se luptă prin tribunale pentru ca judecătorii să decidă cine va hotărî viitorul Realitatea Media. În prezent, între cele două părți, sunt pe rol circa patru procese care au ca subiect valoarea datoriilor pe care le are Realitatea Media către acestea, potrivit avocatului Gheorghe Piperea.

Comentarii

ALL MEDIA

6 idei pe care să le încerci dacă îți redecorezi dormitorul

Avatar

Published

on

Dormitorul este pentru mulți dintre noi cel mai personal loc din locuință. 

Acolo ne recreăm, luăm o pauză, ne relaxăm și totodată este locul unde ne reîncărcăm bateriile după o zi lungă și obositoare de muncă.

De aceea dormitorul este probabil locul care îți ocupă cel mai mult timp atunci când este renovat. Fie că vorbim de mici modificări sau schimbări radicale.

De aceea astăzi astăzi am să-ți împărtășesc câteva sfaturi dacă ești în căutare de idei pentru redecorare.

6 idei dacă îți redecorezi dormitorul:

Lumina

Dacă îți redecorezi dormitorul de la început și te-ai decis să depui foarte mult efort în el un aspect care ar trebui să te preocupe este lumina încăperii.

Este foarte important să-ți luminezi dormitorul după bunul plac. Poate ești genul de persoană căreia îi plac spațiile mai puțin luminate sau din contră, care nu se simte în largul ei dacă nu este lumină din abundență.

Lumina joacă un rol important asupra stării pe care o ai într-o încăpere. De aceea ar trebui să te gândești de la începutul renovării cât de multă lumină îți dorești.

Decide de la început locurile în care vrei să amplasezi becurile pentru că va fi destul de muncă depusă aici și probabil să faci puțină mizerie (de aceea îți recomand să faci asta la început).

Culorile pereților

Din nou, aici depinde de preferințele tale.

Poate ești genul de persoană care preferă culorile mai reci precum albul, griul sau albastru. Ori preferi culorile calde precum maro, crem sau orice altă nuanță ce conține galben sau orange.

Totuși ține minte, dacă o încăpere are culoare pereților albă sau ceva asemănător încăperea va părea mult mai mare față de realitate.

Dacă ai un dormitor mai mic atunci probabil acesta este un truc pe care să-l aplici.

Tapet

Tapetul este una dintre cele mai bune decizii dacă ești o persoană care se plictisește foarte repede.

Dacă alegi să renovezi pereții dormitorului folosind tapet în loc de vopsea atunci îți va fi mult mai ușor să schimbi tapetul odată ce te plictisești.

Iar partea bună este că tapetele sunt destul de ieftine și cu siguranță poți găsii ceva care să fie pe placul tău.

Spațiu de citit

Dacă ești un cititor înrăit și ai un dormitor destul de mare probabil incorporarea unui spațiu de citit ar fi o idee genială.

Cititul în pat nu este întotdeauna cel mai plăcut lucru. De aceea poți adăuga în unul din colțurile dormitorului tău un fotoliu confortabil, o măsuță de cafea și o lampă pentru a-ți crea propriul colț de citit.

Eventual dacă îți permite spațiul și îți dorești să ai toate cărțile la-ndemână poți aduce întreaga bibliotecă în dormitor.

Poate chiar îți vei redecora dormitorul în funcție de acest colț.

Flori de interior

Probabil un aspect des uitat cu privirea sunt florile de interior.

Pe cât de simplu și banal pare, o simplă floare de interior poate aduce personalitate unei încăperi.

Totodată ele generează și oxigen ajutând la filtrarea aerului.

Iar dacă nu ești genul de persoană care să aibă grijă de flori nu este vreo problemă pentru că sunt foarte multe specii de plante care necesită foarte puțină mentenanță spre deloc.

Rafturi 

Dacă nu vrei să investești prea mult timp, efort sau bani în redecorarea dormitorului tău, dar totuși vrei o schimbare probabil adăugare unor rafturi este cea mai bună alegere pentru tine.

Sunt foarte ușor de făcut, poți chiar improviza niște astfel de rafturi din lădițe de lemn pe care le prinzi pe perete.

Sau dacă vrei ceva mai solit poți opta pentru plăcuțe de lemn tratat. Oricare ar fi alegerea ta va arăta fenomenal pe perete.

Și nu numai că va oferii un aer nou camerei tale, dar te va ajuta să mai eliberezi din spațiul ocupat de obiectele care se află pe jos.

Acestea au fost câteva sfaturi pe care le poți încerca și tu dacă te gândești să îți redecorezi dormitorul.

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Top 5 sfaturi pentru a te mentine in forma fara sa mergi la sala de sport

Avatar

Published

on

Din ce in ce mai multi oameni pun accent pe felul in care arata si se ingrijesc de aspectul lor fizic mergand la sala de fitness, practicand un anumit sport, mancand sanatos. Din pacate, perioada pandemiei cu Coronavirus a schimbat radical modul de viata al oamenilor, obligandu-i pe acestia sa stea mai mult in casele lor. Statul in casa inseamna si mancat excesiv, inseamna si miscare mai putina si un aspect fizic schimbat.

Cu toate acestea, sunt actiuni pe care oamenii le pot face pentru a se mentine in forma, sunt exercitii pe care le pot practica si acasa, fara a merge la sala de sport. In cazul in care doamnele si domnisoarele nu au imbracamintea adecvata pentru a face aceste exercitii, pot comanda online in conditii de deplina siguranta treninguri dama, precum si compleuri dama de cea mai buna calitate, compleuri formate din bustiere si pantaloni sport scurti, trei sferturi sau lungi pentru a se simti lejer atunci cand fac exercitiile.

 

Ce trebuie sa faci pentru a te mentine in forma stand acasa pe perioada pandemiei cu Coronavirus?

Persoanele care doresc sa se mentina in forma stand acasa trebuie sa urmeze aceste cinci reguli de aur si nu vor avea probleme cu greutatea si cu aspectul fizic

  • In primul rand, mersul pe jos este esential. Plimbarile sunt interzise in perioada pandemiei, insa sunt permise in curte si in jurul blocului, ceea ce inseamna ca nimic nu ii poate impiedica pe oameni sa se mentina in forma mergand pe jos. Exista chiar si aplicatii pe telefon care numara pasii pe care oamenii ii fac zilnic, iar acestea se vor dovedi foarte utile pentru cei ce doresc sa se mentina in forma.
  • Un alt sfat important este legat de alimentatia. Chiar si in perioada in care stau acasa, oamenii tot au posibilitatea de a comanda mancare sau sunt tentati sa aiba gustari consistente si dese, sa gateasca foarte multe feluri de mancare si sa isi puna ambitia se le si termine, pentru a face economie financiara. Alimentatia trebuie sa fie compusa din produse de buna calitate, preponderent fructe si legume, lactate si branzeturi usoare, supe si ciorbe, fara mancaruri grase si prajite pentru a se mentine in forma.
  • O alta masura pe care o pot lua persoanele care stau acasa pentru a arata bine este sa faca exercitii fizice in interiorul apartamentului sau in curte. Online sunt o multime de programe de exercitii fizice mai mult sau mai putin solicitante, gratuite, pe Youtube sau pe site-uri specializate, precum si grupuri pe site-urile de socializare in care mai multe persoane se pot intalni la o anumita ora din zi pentru a face exercitii in grup. Pe Maroko.ro gasesti o gama variata de compleuri dama.
  • Persoanele care doresc sa se mentina in forma fizica de invidiat si au copii sau animale de companie pot sa opteze pentru joaca in interior sau in aer liber cu acestea. Plimbarile cu copiii sau cu animalele de companie, minim 30 de minute zilnic, precum si reprizele de joaca intensa pot face minuni!
  • Nu in ultimul rand, cei care vor sa se mentina in forma acasa trebuie sa bea suficient de multe lichide, apa plata si ceaiuri neindulcite.

Comentarii

Continue Reading

Radio

Recorduri de audienţă la Radio România Actualităţi

Avatar

Published

on

Radio România Actualităţi este lider de piaţă atât la nivel naţional, cât şi în mediul urban, potrivit celui mai recent sondaj publicat, luni, de Asociaţia pentru Radio Audienţă (ARA). La nivel naţional, RRA are o cotă de piaţă de 13,1%, în timp ce în mediul urban a ajuns la o cotă de 14,5 %, înregistrând o creştere cu 2,2 procente.

În Bucureşti, Radio România Actualităţi este lider absolut având cea mai mare cotă de piaţă (14.3%) şi depăşind staţiile concurente şi în ceea ce priveşte numărul de ascultători (217.000). Este pentru prima dată după mulţi ani când RRA redevine lider de audienţă în Bucureşti (Daily Reach şi Market Share).

Datele sondajului ARA indică, de asemenea, că în perioada ianuarie – aprilie, în plină perioadă de pandemie, peste 1,7 milioane de ascultători au ales Radio România Actualităţi pentru a se informa.

Pe fondul unei perioade complicate, când nevoia de informaţie promptă şi corectă a fost mai acută ca niciodată, Radio România Actualităţi a înţeles că misiunea publică înseamnă responsabilităţi sporite şi a adaptat programele în dorinţa de a fi cât mai utili ascultătorilor. Aşa a apărut, la începutul lunii aprilie, emisiunea România – stare de urgenţă, o producţie care a adus în prim plan ultimele ştiri şi analize despre situaţia generată de pandemie atât în ţară, cât şi în străinătate, mai ales acolo unde trăiesc mari comunităţi de români.

Radio România Actualităţi mulţumeşte ascultătorilor săi pentru încrederea acordată!

Valul de primăvară al Studiului de Audienţă Radio a fost realizat în perioada 6 ianuarie – 26 aprilie, de către IMAS – Marketing şi Sondaje şi Mercury Research. În cadrul cercetării s-a măsurat audienţa posturilor de radio la nivel naţional, respectiv în urban, rural şi în municipiul Bucureşti.

Eşantionul are un volum de 11.010 de persoane, cu o eroare maximă de eşantionare de ±0,9%. În mediul urban s-au realizat 7.708 interviuri, în mediul rural s-au realizat 3.302 interviuri, iar în Bucureşti s-au realizat 1.809 interviuri. În eşantion au fost incluse 1.875 localităţi, dintre care 67 localităţi urbane de peste 30.000 de locuitori, 239 de localităţi urbane cu mai puţin de 30.000 de locuitori, 340 de localităţi rurale cu peste 5.000 de locuitori şi 1.229 de localităţi rurale cu mai puţin de 5.000 de locuitori.

Măsurarea audienţei posturilor de radio în cadrul SAR s-a realizat pe baza metodei rememorării audienţei din ziua precedentă (Day After Recall), la care apelează cele mai multe dintre sistemele de măsurare existente pe plan internaţional, metodologie recomandată de EBU (European Broadcasting Union) şi ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research).

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0