Sute de oameni vor cadea morti in Bucuresti! Vezi aici ce se va intampla! (video) - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Sute de oameni vor cădea morți, vineri, 28 iunie, la ora 18:03, în dreptul statuii lui Carol 1 de pe Calea Victoriei (zona Piața Revoluției). Flash-mobul va dura fix 7 minute, timp în care studenți de la Conservatorul bucureștean vor interpreta o melodie funebră.

Evenimentul vrea să aducă în atenție ziua de 28 iunie 1940, o pagină dramatică din istoria românilor: ocuparea teritoriilor Basarabiei, nordului Bucovinei şi Tinutului Herţei de către sovietici. Participanții vor fi îmbrăcați în negru, ca semn de doliu față de sutele de mii de morți din aceste provincii românești.

Cum subiectul este unul actual, la finalul flash-mobului, fiecare dintre participanți se va deplasa în părți diferite ale Bucureștiului, în vederea strângerii de semnături pentru o lege care, spun ei, ar aduce Basarabia acasă. Inițiatorilor le sunt necesare 100 000 de semnături pentru a introduce în Parlament o inițiativă legislativă cetățenească. Până în prezent au reușit să strângă 70 000 de semnături.

Evenimentul este organizat de Platforma Civică ACŢIUNEA 2012, o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RZyEQjd6Dd0[/youtube]

 

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. doru

    28 iunie 2013 at 02:30

    initiativa e din start lipsita de vreun succes! Romania nu poate emite nici o pretentie teritoriala si in consecinta nici o lege nu va putea aduce Basarabia sau Bucovina inapoi la patria mama, ba chiar ar contravine unor conventii internationale.. Ceea ce s-ar putea face si poate sa aiba succes in viitor ar putea fi o Constitutie adecvata a Romaniei care sa poata fi acceptata si imbratisata (in ceva timp..) de ‘posibilii viitori concetateni’.. Si obligatoriu, un referendum national prin care noi, cetatenii Romaniei, sa ne declaram dorinta de a ne reuni oricand intr-un viitor comun, ca o familie despartita de vicisitudinile istoriei..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending