Connect with us

Emisiuni

Folclor românesc în paşi de salsa, la „O dată-n viaţă” alaturi de Mandinga la TVR 1

Avatar

Published

on

Iuliana Tudor a „internaţionalizat” folclorul românesc, vineri, 19 aprilie, la TVR1. Ionuţ Ungureanu şi Constantin Enceanu au reprezentat Oltenia. Elena, El Niño, Zach, Tony şi Omar de la Mandinga (Ardeal), împreună cu Dinu Iancu Sălăjanu l-au provocat în emisiune chiar pe colegul lor de trupă, Chupi, care a reprezentat Moldova, alături de Viorica Macovei.


Dacă, de obicei, la „O dată-n viaţă” Nicolae Botgros şi Orchestra Lăutarii din Chişinău se ocupă pe deplin de partea muzicală, seara de 19 aprilie a fost o excepţie. Iuliana Tudor şi echipa emisiunii au lansat Clubul TVR, transformând scena, preţ de câteva minute, într-un podium de club pe care au urcat cei de la Mandinga, Baletul „O dată-n viaţă”, condus de coregraful Ioana Macarie şi Orchestra Lăutarii, împreună cu Nicolae Botrgos. Iar în spatele scenei, la bar, invitaţii Iulianei au avut de pregătit cocktail-uri din ingrediente româneşti de bază, precum ţuică şi zeamă de varză. Ce-a ieşit, e demn de văzut şi-n reluare, luni, de la ora 2.00 (oră de club!) pe TVR 1, dacă aţi ratat reluarea de sâmbătă, ora 8.00.
Pentru cei de la Mandinga, probele de dans au însemnat un schimb de experienţă cu Ansamblul Burnasul: au învăţat paşii de joc românesc şi au dat la schimb paşi de salsa, pe ritmurile Orchestrei Lăutarii. El Nino a încercat mai mult decât atât, printr-o interpretare cât se poate de personală a piesei „Puşca şi cureaua lată”. Întrebat de către Iuliana Tudor dacă ştie ce înseamnă versurile, El Niño a ţinut să explice intenţia de a modifica versurile – „Puşca şi cureaua lată / Ce bărbat sunt deocamdată”.

Iuliana Tudor a cântat folclor cubanez

Şi dacă Iuliana Tudor a reuşit să-i apropie cât mai mult de folclorul românesc pe cei de la Mandinga, El Niño i-a lansat provocarea de a cânta ceva din folclorul cubanez. Astfel, Iuliana Tudor a cântat Guantanamera, ca la El Niño acasă!
Dacă distracţia a fost în paşii de salsa ai celor de la Mandinga, emoţia a fost în versurile pieselor interpretate de Ionuţ Ungureanu de la Provincialii. Momentul în care a smuls ropote de aplauze a fost piesa Mariei Tănase – „Lume, soro lume”. Ionuţ Ungureanu a invitat întreaga trupă Provincialii pentru un moment de inspiraţie tradiţională.
Şi dacă probele muzicale au fost care mai de care mai inedite, probele practice au fost adevărate motive de bună-dispoziţie: Chiupi a avut de tocat ceapă, pe care mai mult a mâncat-o decât a mărunţit-o, Ionuţ Ungureanu a trebuit să facă clătite, iar trupa Mandinga să mulgă câteva oi.
Elena de la Mandinga a fost nominalizată de către presa străină, în topul celor mai frumoase 100 de femei din lume. „Nu pun mare preţ pe lucrul acesta. În România suntem obişnuiţi să vedem femei frumoase. Este meritul acestui popor. Ştiu că sunt o fată drăguţă dar nu mai mult. Mă consider o persoană obişnuită. Recunosc însă că băieţii din trupă îmi spun că sunt frumoasă”. Cât despre experienţa de la emisiune, Elena a considerat-o, cu adevărat, o provocare: „A fost extraordinar în seara aceasta, a fost o adevărată provocare! E foarte frumos să schimbi puţin registrul. M-am simţit foarte bine în port popular, în costumul din zona Ardealului. Şi i-am avut lângă mine pe colegii mei, care sunt extrem de talentaţi şi care acum se implică în tot felul de provocări – iau piese româneşti şi le pun pe ritm de salsa”.

Chiupi: „Când mergeam la bunici, mă jucam cu câinii maidanezi. De muls oile… n-a fost niciodată cazul… În emisiune am făcut asta pentru prima dată şi mă bucur că mi-a ieşit. Dar cel mai mult în seara asta mi-a plăcut să cântăm alături de orchestra maestrului Botgros. E o bucurie doar să-i asculţi şi cu atât mai mult să le fim alături. Şi, dacă ar fi să dau din casă… am spus că Elena nu e bună de măritat, că nu ştie să taie ceapă. Ei bine, e bună de măritat, dar nu ştie să taie ceapa, ci să înfigă cuţite în inimile băieţilor.”
Ionuţ Ungureanu: „E o bucurie să vin la O dată-n viaţă pentru că este una dintre puţinele emisiuni în care suntem invitaţi să arătăm ce facem, să cântăm, nu să vorbim despre lucruri lipsite de relevanţă. De fiecare dată venim pentru a ajuta cazuri dificile, poveşti de viaţă prezentate în emisiune, iar acest lucru ne dublează responsabilitatea. Pe mine mă emoţionează pentru că sunt părinte şi le sunt model copiilor mei. Cântând piesa Mariei Tănase m-am gândit la câţiva prieteni pe care nu-i mai am… a fosu un moment sensibil pentru mine, care mă face să spun că pentru emisiunea Iulianei Tudor aş veni pe jos de la Focşani, oricând!”.
Iuliana Tudor: „Dacă ar fi să păstrez paşii de salsa şi limba celor de la Mandinga aş spune că esta noche fue muy agradable! Me gustó todo! A fost cu adevărat o petrecere pe cinste şi nici un ştiu când au trecut cele trei ore de emisie. Provocarea mea a fost minunată, mi-a plăcut ideea de a face schimb de folclor cu El Niño”.

Iuliana Tudor vă aşteaptă la „O dată-n viaţă” în fiecare vineri, de la ora 21.00, pe TVR1.
Întreaga colecţie a emisiunilor O DATĂ-N VIAŢĂ poate fi accesată online, pe www.tvrplus.ro

Comentarii

Emisiuni

“Măicuța” Magdalena Chihaia a câștigat a șasea ediție iUmor și merge în finală

Avatar

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

”Am o curiozitate. Sunt ortodocși în sală?” A fost prima întrebare a Magdalenei Chihaia, o măicuță care a urcat pe scena iUmor și care a reușit să-i șocheze și pe jurați, dar și pe spectatori.

Dacă la început a uimit prin inocența ei, ulterior, sora Magdalena s-a dezbrăcat de tot. Și de smerenie, și de haine.

”Unii oameni spun că Dumnezeu îi iubește pe cei care merg la biserică. Dumnezeu îi iubește pe cei care stau la coadă la Sfânta Parascheva. Am fost și eu o femeie civilă cândva. Când m-a atins prima dată un bărbat mi-am dat seama că se pot face multe. Prima dată m-am rugat să termine mai repede. Apoi mi-am dat seama că bărbații n-au nevoie de rugăciuni pentru asta.”, a spus ea.

Iar șirul declarațiilor a continuat, spre deliciul juraților, care au fost șocați să o vadă…aproape dezvbrăcată.
https://www.youtube.com/watch?v=K3M5yUTENNE

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Vineri seara, tinerii continuă să impresioneze la Românii au Talent! Andra: ”Ați ridicat ștacheta!”

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Astăzi, de la ora 20:30, etapa preselecțiilor continuă la Românii au Talent, iar concurenții vor să demonstreze că munca și dăruirea lor merită să fie văzută și aplaudată. Și în cea de-a opta ediție, seara va fi de #un10perfect: de la voci neașteptate, la melodii cu un puternic impact emoțional, de la copii de 9 ani pasionați de haltere la mașini revoluționare, fiecare moment va fi de neuitat! 

Copiii vor fi, din nou, în centrul atenției! O puștoaică de 9 ani va transmite un mesaj către colegul ei de școală: ”Vezi că apar la TV! Toată lumea o să mă vadă și o să facă selfie cu mine” și apoi va îi va impresiona pe jurați cu pasiunea ei neașteptată, halterele: ”am 25 kilograme și fac genoflexiuni cu 45kg”.

La doar 12 ani, o tânără balerină va atrage atenția încă de la urcarea pe scenă: ”Ai o postură impecabilă”, va spune Mihai Petre. Ce va urma și ce o va face pe Andra să exclame: ”Ați ridicat ștacheta. Vă bucurați de copilărie prin atâta muncă”, aflăm în această seară!

Emoția va atinge cele mai înalte cote la momentul pregătit în amintirea celei care acum ”dansează printre îngeri”, Ema Neagu, concurentă în cel de-al nouălea sezon al emisiunii. Concurenta care va veni tocmai din Canada pentru a cânta o piesă special creată cu gândul la Ema îi va face pe jurați să-și amintească de performanța pe care au văzut-o în urmă cu un an: ”Ne-am amintit cu drag și durere de prezența ei. Ești o apariție care a răspândit multă emoție”, va spune Florin Călinescu.

”Un nou tip de entertainment”, așa cum îl va defini Andi Moisescu, își va face loc pe scenă: un moment de wrestling, la capătul căruia concurenții îi vor face o propunere inedită Andrei: ”Ai putea deveni prima femeie luptătoare de wrestling din România”. Cum va reacționa ea și cum va fi jurizat momentul, descoperim astăzi.

De la 20:30, nu ratați pe PRO TV, o nouă ediție Românii au talent, care va stârni reacții puternice și diverse, va aduce tehnici impecabile de magie și se va apropia de perfecțiune cu un nou golden buzz!

Românii au talent – #un10perfect

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Mihai Petre a apăsat aseară butonul auriu! Show-ul a fost din nou, lider de audienta!

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

O nouă seară de vineri s-a încheiat, la finalul căreia concurenții au demonstrat că talentul, emoția și bucuria de a fi scenă sunt elementele care pot menține pozitivismul în jurul nostru. Laudele juraților au fost și de această dată la cote înalte: ”Mulțumesc pentru bucuria pe care mi-ați creat-o”, ”Nu am nicio îndoială că ești talentat”, ”Pentru mine este un dar rar și neprețuit ce ai făcut tu”, fiind doar câteva dintre reacțiile acestora.

 

Sara Ardeleanu, fetița de 10 ani, născută pe 10 martie care și-a început momentul cu o poveste emoționantă: ”Mă uitam la Românii au talent și am văzut o balerină, am zis că vreau și eu”, a reușit să-l facă pe Mihai Petre să apese butonul auriu. Cu lacrimi în ochi și cu mândria că a putut să o vadă dansând, acesta a afirmat: ”Sezonul acestea tu ești minunea mea. Mi s-a părut unul dintre cele mai frumoase momente de dans pe care le-am văzut vreodată”

 

Românii au talent a condus detașat topul audiențelor pe toate segmentele de public! La nivelul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, show-ul a înregistrat 16.3 puncte de rating și 43.9% share, cifre de peste 5 ori mai mari decât televiziunea de pe locul secund care a obţinut numai 3.2 puncte de rating și 8.8% share. 

Peste 3.3 milioane de telespectatori din întreaga țară au urmărit spectacolul Românii au talent, iar în minutul de maximă audiență de la 22:10, aproximativ 4 milioane de români au fost cu ochii pe noua ediție a show-ului.

 

Ansamblul folcloric ”Codrulețul”, Krzystof Maciej Kaczka, C.S. Shinobi, Nicolai Elistratov, Sabin Afilipoaei, Claudiu Macarie, Cveti & Jasi, Laura Muruzuc, Revolution Family, Radu Mateucă, Duo No Gravity, Natalia Tatarintseva, Tomer Dudai și Valentin Alexiu sunt cei care au obținut 3 sau 4 de DA și merg în următoarea etapă!

Vinerea viitoare, de la ora 20:30, noi concurenți vor demonstra că talentul lor merită o șansă pe scena Românii au talent!

 

Românii au talent – #un10perfect

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0