Connect with us

Emisiuni

FOLLOW UP & FOTO: Nouă concurenți au primit șorțul MasterChef și merg mai departe în competiție

Avatar

Published

on

Înapoi1 of 2

Ieri seară, primii 18 concurenți au pășit în bucătăria MasterChef, cu obiectivul de a obține șorțul mult râvnit și de a merge mai departe în competiția care le poate aduce marele premiu, în valoare de 50.000 de euro! Șapte dueluri s-au desfășurat aseară cu emoție, umor și presiune.

Duelurile unul la unul, dar și duelurile duble au contribuit la creșterea presiunii în bucătăria MasterChef. Dintre cei 18 concurenți care au gătit în fața juraților, doar nouă dintre ei au reușit să impresioneze jurații și să obțină un șorț MasterChef.

 

Anul acesta, MasterChef a adus o mare noutate în formatul emisiunii, înlocuind preselecțiile clasice cu proba duelului. Dacă până acum concurenții erau obișnuiți sa meargă pe rând în fața juraților cu preparatele gata gătite, anul acesta ei au fost grupați în funcție de ceea ce le face plăcere să gătească si au avut contact direct cu emoția și presiunea concursului, gătind contraconometru, în luptă directă cu un alt concurent, chiar în fața juriului. Cei trei jurați, Chef Răzvan Exarhu, Chef Samuel le Torriellec și Liviu Popescu au fost alături de concurenți și le-au oferit sfaturi în timp ce aceștia își găteau preparatele, însă nu au făcut nicio clipă rabat de la calitate și au fost extrem de exigenți în momentul jurizării.

 

Chef Răzvan Exarhu a înțeles cel mai bine emoțiile concurenților și pasiunea lor pentru bucătărie, el însuși reușind să își transforme o carieră impresionantă în radio și televiziune în profesie și ajungând să colaboreze cu restaurante de renume din București, unde și-a pus amprenta asupra calității și a creativității culinare. Simțul său al umorului a destins atmosfera din platou, iar empatia l-a determinat să își convingă colegii că unul dintre concurenții respinși merită o nouă șansă în concurs.

 

Chef Samuel le Torriellec a fost cel mai temut jurat în ediția de ieri seară, concurenții având emoții foarte mari în momentul în care s-au aflat în fața sa. Experiența de peste 25 de ani, faptul că a lucrat în restaurante cu două și trei stele Michelin, dar și exigența cu care a analizat plating-ul și fiecare ingredient din farfuriile concurenților au fost elementele care i-au făcut pe concurenți să își privească preparatele cu un ochi sceptic. Chef Samuel nu s-a putut abține și a făcut o demonstrație de plating atunci când situația deserturilor a scăpat de sub control.

 

Liviu Popescu a fost ochiul critic, care a analizat cu atenție atât aspectul preparatelor, cât și gustul acestora, din perspectiva omului de business care știe ce așteptări au clienții în momentul în care comandă mâncare într-un restaurant. El a pus în balanță ingredientele folosite, calitatea acestora și a încercat să afle de la concurenți dacă ei ar vinde preparatul pregătit și pentru cu ce cost.  Experiența cumulată a celor trei jurați a făcut ca cei mai buni concurenți să meargă mai departe în competiția MasterChef.

 

Concurenți din toată țara și din străinătate s-au întâlnit într-un cadru special și au așteptat să intre pe rând la duelurile culinare. Temele duelurilor au variat în funcție de preferințele culinare ale concurenților: fructe de mare, vită, rață, desert sau peste au fost doar câteva dintre ingredientele vedetă ce trebuiau să se regăsească în farfuriile prezentate în fața lui Chef Samuel Le Torriellec, Chef Răzvan Exarhu și Liviu Popescu.

 

În această seară, de la 20:30, noi concurenți vor păși la bancurile de lucru pentru a-și demonstra talentul culinar în fața juriului MasterChef. Adevărate personaje se vor așeza la bancurile de lucru în fața juraților și se vor strădui să facă față emoțiilor și primului contact cu cerințele, exigențele și afirmațiile pertinente ale celor trei experți. Cine vor fi cei care vor primi șorțul și de ce provocări vor avea parte, rămâne de văzut numai la Pro TV.

 

Primii concurenți care au trecut mai departe în competiția MasterChef

 

Primul campion al duelurilor a fost Marius Soroceanu, un concurent care a reușit să îmbine pasiunea lui pentru fotografie cu gătitul, creând un blog culinar. Marius este din Iași și are 28 de ani. I-a călcat pe urme tatălui său în cariera sportivă, iar în liceu a făcut box de performanță și a câștigat medalii importante la judo.

 

În al doilea duel, ambii protagoniști au ieșit învingători! Flavius Pop are 29 de ani și este însoțitor de bord. Flavius consideră că experiențele pe care le-a avut până în adolescență sunt cele care au dus la dezvoltarea pasiunii pentru gătit. Își dorește să câștige MasterChef pentru a-și îndeplini visul de a lansa pe piață un proiect culinar cu totul nou pentru România.

 

Valentin Enache are 26 de ani și și-a descoperit pasiunea pentru gastronomie din nevoia de a se descurca singur. Fiind foarte determinat și ambițios, acesta crede că MasterChef va fi biletul lui de intrare într-o lume a trucurilor și a secretelor perfecțiunii în bucătărie.

 

Foto Credit: PRO TV

Continuare pe urmatoarea pagina: 

Înapoi1 of 2

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending