SUSTINERE | Fondatorul Facebook a pus la cale o organizatie ce va veni in sprijinul populatiei sarace, fara acces la internet.

0
660

Mark Zuckerberg a fondat in parteneriat cu Samsung, Nokia si Qualcomm grupul internet.org, care va veni in sprijinul celor aproximativ 5 miliarde de oameni, ce nu au acces la internet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NdWaZkvAJfM#t=14[/youtube]

Aproximativ o treime din populatia globului (2,7 miliarde de oameni) au acces la net  iar noua asociatie vrea să vină în sprijinul celor care nu au posibilitatea financiară de a se conecta, potrivit unui comunicat al Facebook, transmite Bloomberg.

“Există bariere uriaşe în statele aflate în curs de dezvoltare, în ceea ce priveşte conectarea şi aderarea la economia cunoaşterii. Internet.org reprezintă un parteneriat global care va încerca să depăşească aceste bariere”, a declarat în comunicat Zuckerberg, fondatorul Facebook.

Internet.org vrea să dezvolte proiecte şi să mobilizeze companii şi guverne pentru a extinde accesul la internet.

Zuckerberg a căutat în ultima perioadă să-şi extindă influenţa dincolo de chestiunile asociate strict poziţiei de CEO al Facebook. În luna aprilie, miliardarul a fondat, împreună cu alte nume mari din Silicon Valley, grupul de lobby Fwd.us, prin care încearcă să influenţeze reforma imigraţiei, o problemă politică sensibilă în SUA.

În februarie, Zuckerberg l-a găzduit la reşedinţa sa pe guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie, pentru o strângere de fonduri destinată campaniei electorale a politicianului. La eveniment şi-a făcut apariţia şi fostul secretar de stat Condoleezza Rice.

Google a anunţat recent un proiect propriu de extindere a accesului la internet, denumit “Project Loon”. Compania vrea să utilizeze baloane cu aer cald, ridicate până la marginea atmosferei, pentru a conecta la internet populaţia din regiuni izolate ale lumii.

Comentarii