Connect with us

BAZAR

Fonetic Quintet ii face pe elevi sa se indragosteasca de notele muzicale prin campania Spune DA muzicii clasice!

Published

on

 

Credeți că un copil de clasa I poate îndrăgi muzica clasică? Ne așteptăm la puține răspunsuri pozitive, dar membrii Fonetic Quintet doresc să contrazică această prejudecată și să-i învețe pe copii să iubească muzica clasică.

În perioada 21 septembrie –1 5 noiembrie 2015 copiii din școlile din sectorul 5, București, vor beneficia de un program de educație muzicală derulat de Fonetic Quintet în parteneriat cu ArCub. Membrii quintet-ului vor prezenta copiilor povestea „Petrică și lupul” de Sergei Prokofiev, în colaborare cu naratoarea Oana Șerban, ce le va explica copiilor rolul fiecărui instrument în poveste. 

Inițiatorul proiectului este Bogdan Gugu, clarinetist  în Orchestra Filarmonică din Pitești și membru fondator al Fonetic Quintet. Ideea i-a venit în perioada în care preda clarinet in Scoala de Muzica nr 2 din București, iar ora susținută de acesta în mod neconvențional i-a atras foarte tare pe copii.

Un proiect similar a fost derulat de Gema Association în Germania, unde o orchestră de cameră formată din 20 de studenți de la Universități de Muzică din București și Brașov a susținut astfel de concerte în peste 200 de orașe din Germania.

Ora de educație muzicală propusă de Fonetic Quintet pune accentul pe interactivitate și creativitate, contribuind astfel la conturarea personalității copilului încă de la vârste fragede. De asemenea, cunoștintele astfel dobândite, lărgesc orizontul estetic al micuților în domeniul muzicii, teatrului și al artelor vizuale.

„Dorim să le transmitem copiilor dragostea pentru muzica clasică, să-i familiarizăm cu instrumente muzicale precum flautul, clarinetul, oboiul, cornul sau fagotul și să le arătăm cât de distractive pot fi. Copiii arată o mare deschidere spre lucruri noi, sunt curioși și-și doresc să afle cât mai mult despre lumea care îi înconjoară. Această energie, canalizată în direcția care trebuie, poate da rezultate spectaculoase în evoluția lor. Prin acest proiect dorim să ajungem în cât mai multe școli, inclusiv la copiii din mediile defavorizate, care nu au acces la muzica clasică, și care pot afla astfel că ar putea-o îndrăgi”, declară Bogdan Gugu, membru Fonetic Quintet.

Primii beneficiari ai proiectului vor fi copiii din școlile din sectorul 5, o zonă în care numărul copiilor de etnie romă și rata abandonului școlar este foarte mare. Prin această acțiune se dorește familiarizarea copiilor din toate zonele sociale cu muzica clasică, oferirea de educație de calitate în acest sens și de informații privitoare la școlile de muzică, spre care copiii ce doresc să-și urmeze pasiunea pot fi îndreptați.

Principalele obiectivele ale campaniei „Spune DA muzicii clasice!” vizează creșterea numărului de copii care aleg să urmeze cursurile unei școli de muzică și sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanța muzicii clasice în procesul educativ.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

Chef Scărlătescu organizează ediția de toamnă a Festivalului Scoicilor

Published

on

 

Toamna aceasta, chef Cătălin Scărlătescu își va relua locul la masa jurizării pentru cel mai nou sezon Chefi la cuțite, însă, până atunci, juratul are în plan să transforme ultimele zile de vară într-un adevărat ospăț culinar. Festivalul Scoicilor își redeschide porțile pentru a doua oară anul acesta, cu o ediție specială, de toamnă, iar gurmanzii sunt așteptați între 29 august și 1 septembrie în Piața Ovidiu din Constanța, la un nou festin gastronomic, sub marca consacrată a iubitului jurat.
”Festivalul Scoicilor rămâne cel mai drag eveniment pe care l-am făcut! Tocmai de aceea vreau să aduc din nou oamenii împreună, la final de vară, și sper ca toți constănțenii, dar și cei care au venit din cele mai îndepărtate colțuri ale țării la malul mării, să ne treacă pragul pentru un spectacol în bucate cu și despre scoici. Va fi o ediție extraordinară!”, a mărturisit chef Cătălin Scărlătescu.
Toți cei care nu pot rezista în fața midiilor pane, a tocănițelor din fructe de mare, a scoicilor sotate cu vin sau cu sos de roșii și pătrunjel, sunt așteptați în Piața Ovidiu, din centrul vechi al Constanței, acolo unde îl pot întâlni și pe chef Cătălin Scărlătescu, prezent în toate cele patru zile de festival.
Tot în această toamnă, juratul revine și la Chefi la cuțite, alături de bunii său colegi- Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Cel mai nou sezon al show-ului culinar de la Antena 1 va înteți competiția gustului atât între jurați, cât și între bucătarii aspiranți la cel de-al șaptelea titlu al show-ului culinar.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezintă „Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august la cinema

Published

on

 

În urma unui atentat asupra președintelui Statelor Unite (Morgan Freeman), acuzat de incident este garda lui de corp, agentul serviciilor secrete Mike Banning (Gerard Butler). După ce reușește să scape de autorități, agentul este dat în urmărire generală, astfel că trebuie să evite propria lui agenție și să fie cu un pas înaintea FBI-ului pentru a demasca adevărații autori ai atacului.

Disperat să își dovedească nevinovăția, Banning se bazează pe ajutorul unor aliați neașteptați pentru a-și proteja familia și a salva țara de pericolul iminent.

Gerard Butler revine pentru a treia oară în rolul celui mai eficient agent de Securitate în acțiunea Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august, pe marile ecrane.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezinta din 23 august pe marile ecrane ,,Bucataria Iadului”

Published

on

 

Povestea a trei femei curajoase, „Bucătăria Iadului” le prezintă pe Melissa McCarthy, Tiffany Haddish și Elisabeth Moss în rolurile a trei soții de mafioți arestați de FBI care, în anul 1978, luptă să își mențină poziția privilegiată in faimosul cartier american Hell’s Kitchen.

Rămase fără protecție și venituri stabile, doamnele decid să preia chestiunile mafiei irlandeze în propriile mâini – reușind să găsească aliați atât în gestionarea problemelor din cartier, cât și în eliminarea concurenței.

New Line Cinema, în asociere cu BRON Creative, prezintă o producție Michael De Luca filmul „Bucătăria Iadului” din 23 august pe marile ecrane.

Mai multe informații se găsesc pe pagina de oficială Facebook/VerticalEntertainment.

Galeria foto a filmului poate fi descărcată de AICI

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: