Formula E Championship în exclusivitate pe Dolce Sport - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Premieră TV

Formula E Championship în exclusivitate pe Dolce Sport

Published

on

Dolce Sport va transmite în exclusivitate în România Formula E Championship, competiție în care maşinile electrice se întrec pe zece circuite stradale din mari oraşe ale lumii, notează gsp.

Pe 13 septembrie debutează la Beijing FIA Formula E Championship, cea mai nouă întrecere organizată de Federaţia Internaţională de Automobilism. Printre concurenţi se află foşti piloţi din Formula 1, dar si femei pilot cunoscute; patronii echipelor sunt celebrităţi, iar fanii pot creşte pe Internet puterea monoposturilor.

La startul competiţiei, transmise în direct şi în exclusivitate în România de Dolce Sport, se vor alinia 10 echipe, fiecare cu câte doi piloţi şi cu câte 4 maşini, pentru că la boxe piloţii nu vor alimenta, ci vor schimba maşinile când li se vor termina bateriile.

Monoposturile vor fi identice în primul sezon şi pot accelera în trei secunde de la 0 la 100 km/oră. Totuși, unele dintre mașini vor putea beneficia şi de putere suplimentară dată de către fani.

Înaintea fiecărei curse, aceştia pot intra pe site-ul oficial al competiţiei, www.fiaformulae.com, pentru le acorda voturi piloţilor favoriţi.Primii trei clasați în ordinea preferințelor fanilor vor primi un “bonus de putere a motoarelor” ce va putea fi folosit pe pistă pentru câteva secunde. Activitatea fanilor va putea fi împărtășită și pe rețelele de socializare, pentru a aduna voturi suplimentare.

Listă competitorilor cuprinde nume precum Jarno Trulli, italianul cu 265 de Mari Premii de Formula 1 la activ, germanul Nick Heidefeld, nepotul lui Ayrton Senna, brazilianul Bruno Senna, sau compatriotul său Lucas di Grassi, belgianul Jerome D’Ambrosio, trecuţi şi ei prin Marele Circ, dar şi reprezentante ale sexului frumos, precum italianca Michela Cerruti sau Katherine Legge din Marea Britanie, care au mare experienţă în lumea motorsportului.

Fanilor li se promite spectacol total. Chiar dacă vor fi electrice, monoposturile Renault cu care se va concura în primul an pot depăș si 200 kilometri pe oră. Motoarele electrice vin de la McLaren, iar sistemul de baterii este conceput de William F1.

Michelin va fi furnizorul anvelopelor oficiale. Pe circuitele stradale, mașinile vor putea fi urmărite foarte de aproape prin mari oraşe precum Beijing, Buenos Aires, Miami, Monte Carlo, Berlin sau Londra. În prima cursă, cea de la Beijing, boxele vor fi în forma literei U, cu o zonă pentru spectatori în interiorul literei.

Advertisement

Formula E Championship_London

Formula_E_Championship

Foto Credit: fiaformulae.com

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending