Fotbal american: Baltimore Ravens a câştigat Super Bowl-ul

0
556

Echipa Baltimore Ravens a câştigat finala Ligii Profesioniste de Fotbal American (NFL) – Super Bowl -, după ce a învins pe San Francisco 49ers cu scorul de 34-31, duminică, la New Orleans, într-un meci întrerupt timp de 35 de minute de o pană de electricitate.

Pentru Ravens este al doilea trofeu, după Super Bowl-ul din 2001, în timp ce 49ers a pierdut pentru prima oară o finală în NFL, după cinci titluri în perioada 1981-1994.

Echipa antrenorului John Harbaugh a ieşit învingătoare din duelul cu formaţia pregătită de fratele său, Jim Harbaugh, mai mic cu 15 luni.

Joe Flacco, jucătorul lui Baltimore, a fost desemnat cel mai bun jucător (MVP) al meciului la finalul căruia emblematicul fundaş de la Ravens, Ray Lewis, în vârstă de 37 de ani, s-a retras din activitate după o carieră de 17 ani.

Pana de curent, care a aruncat jumătate de stadion în penumbră, a inversat sensul meciului, care până în minutul 35 era condus clar de Baltimore. Ravens conducea cu scorul de 28-6 când electricitatea a fost întreruptă pe Superdome spre suprinderea celor 73.000 de spectatori, incident inedit în istoria Super Bowl-ului.

Însă lunga pană de curent, a cărei origine nu a fost stabilită la finalul meciului şi în cursul căreia jucătorii au părăsit terenul de joc, a revigorat complet echipa San Francisco 49ers, până la acel moment anihilată de apărarea lui Baltimore.

La reluarea jocului, San Francisco s-a aruncat în atac, iar după zece minute diferenţa era de numai cinci puncte (28-23). San Francisco 49ers a continuat ofensiva şi a redus diferenţa la două puncte (31-29), ratând o lovitură decisivă care i-ar fi putut aduce egalarea.

Condusă cu 34-29 cu patru minute înainte de final, San Francisco a profitat de o greşeală voluntară a lui Ravens, care a cedat două puncte, stabilindu-se astfel scorul final, 34-31.

AGERPRES

Comentarii