Connect with us

EVENTS

Fotografia câştigătoare la World Press Photo of the Year 2013 ar fi fost trucată. Cum a reuşit să păcălească juriul

Published

on

Fotografia care a câştigat trofeul World Press Photo of the Year în 2013, cel mai prestigios premiu din fotografia de presă, a fost de fapt trucată de autorul ei, acesta aducând modificări imaginii ce prezintă un grup de bărbaţi transportând cadavrele a doi copii pe străzile din provincia Gaza, scrie Mediafax.

Fotografia realizată de Paul Hansen, publicată în cotidianul suedez Dagens Nyheter, a fost făcută pe 20 noiembrie 2012 pe străzile din provincia Gaza.

Ea prezintă un grup de bărbaţi care transportă spre o moschee, în cadrul unei ceremonii funerare, cadavrele înfăşurate în pânză albă a doi copii, nepotul şi nepoata bărbaţilor din acel grup, ucişi la vârsta de doi ani, respectiv trei ani, în urma distrugerii casei lor de un proiectil israelian.

Fotografia câştigătoare a suferit, de fapt, modificări, scrie site-ulextremetech.com, care lansează într-un articol discuţia despre cum a reuşit Hansen “să păcălească o comisie de juraţi cu experienţă” prin abilităţile sale în Photoshop şi cum un expert în computere “a observat născocirea frauduloasă de la o poştă”.

Citeste mai mult aici!

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending