Connect with us

Emisiuni

„Fraţi de viţă”, o nouă emisiune la TVR 2, din pasiune pentru vinul românesc

Published

on

             Din 12 septembrie, de la ora 17:00, fraţii Cătălin și Adrian Păduraru deschid porţile „lumii vinului” în care, de regulă, au acces specialiştii. Dacă vă place vinul, vă invităm într-o călătorie aparte. Astfel, veţi avea şansa să aflați lucruri noi despre „licoarea zeilor” şi să descoperiţi locuri minunate din România, fără efort sau cursuri de specialitate.

 

Căutând bucuria de a trăi, frații Cătălin și Adrian Păduraru, unul doctor în oenologie și degustător autorizat, pasionat de cultură, iar celălalt actor și educator, pasionat de vinuri, au pregătit, din 12 septembrie, în emisiunea „Fraţi de viţă”, cele mai diverse informaţii despre lungul drum al strugurelui din vie, până la licoarea aromată din pahar. De la arta degustării, până la diversele accesorii din domeniu, în fiecare sâmbătă, de la ora 17:00, pe TVR 2, vom pătrunde în podgorie, pentru a cunoaşte vinurile și soiurile de struguri din care sunt obținute, dar şi ca să aflăm care sunt combinaţiile culinare asociate cu vinul zonei.

            „Vinul este istorie, identitate națională, cultură, pârghie pentru bunăstare socială, valoare economică, bucuria vieții. România vitivinicolă de astăzi, cu extensiile oenoturism și oeno-farma-cosmetice, oferă șansa tinerilor de a-și clădi un viitor aici și șansa unui bine colectiv mult așteptat. Ne propunem, prin această emisiune, să dobândim cu toții cunoașterea de a fructifica aceste șanse”, a spus Cătălin Păduraru.

 

Traseul lor nu include doar podgoriile şi cramele renumite, ci şi locuri noi sau despre care s-a vorbit mai puţin. Utile vor fi şi informaţiile despre tradiţii, obiceiurile şi reperele culturale ale zonei, atracţiile turistice, dar şi istoria vinului în România, sau informaţii care să explice diverse mituri legate de vin. „Cred că o emisiune de televiziune poate fi subtilă şi cu popularitate deopotrivă. Cred că subiectele pot fi privite şi din perspectivă culturală şi ştiinţifică. Cred că totul poate fi povestit relaxat, cu simplitate, bun simţ şi umor. Sper!”, a spus Adrian Păduraru.

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending