Connect with us

Emisiuni

Frontul de acasă – o nouă producţie impresionantă în premieră la TVR 1

Published

on

Foto Credit: TVR

            Valentin Popa, din Forțele Speciale ale Armatei, își spune povestea de viață, în premieră, miercuri seară, la ora 22.30, la TVR 1, în emisiunea „Frontul de acasă”. Un reportaj cu multă adrenalină și emoție, realizat de Alina Grigore.

 

 

Trei misiuni în Afganistan, cu Forțele Speciale ale armatei, în cele mai periculoase și izolate zone, la confruntarea directă cu diferite celule teroriste. Ce a pus capăt unei cariere militare pline de provocări ? Miercuri seară, de la ora 22.30, în noua emisiune de reportaj a TVR 1 „Frontul de acasă”, jurnalista Alina Grigore ne face cunoştinţă cu tânărul care, la 30 de ani, lua viaţa de la capăt.

 

Valentin Popa este, la 33 de ani, maistru militar în cadrul Forțelor pentru Operații Speciale. Vorbeşte acum pentru prima oară în faţa camerelor de luat vederi despre momentul care, cu aproape trei ani în urmă, i-a schimbat complet cursul vieţii. „Doctorii au așteptat 4-5 zile, nu îmi dădeau nicio șansă, dacă o să mai trăiesc!”, spune Valentin cu simplitate despre trauma întregii sale existenţe.

 

Până atunci, Valentin avea totul: o carieră strălucită, urma să își întemeieze o familie, se mutase din Târgu Mureș la Constanța, împreună cu logodnica sa și se pregătea să plece în cea de-a patra misiune externă, de data aceasta pe mare. Dar un teribil accident în timpul unui antrenament, o coborâre în rapel pe o navă, exercițiu pe care îl făcuse de nenumărate ori până atunci, o clipă nefericită și o prăbușire în cap au condus la un traumatism medular ce l-a lăsat paralizat de la piept în jos.

După jumătate de an de spitalizare și alți doi ani de recuperare medicală intensivă, Valentin a reușit să meargă, preț de câteva minute, cu ajutorul unui exoschelet, să împingă scaunul rulant și să înoate. „Îmi trebuie o armată de oameni să intru în apă și să aibă grijă de mine. Dar important e să nu stăm, să nu treacă timpul degeaba!”, afirmă optimist tânărul. Iar lupta lui pentru o independență cât mai mare nu se va opri aici. Cea mai mare putere i-o dă familia. Îngerul său păzitor este Mari, cea care îi este alături, la bine și la greu, de 13 ani.

 

Militarul a rămas în armată, intrând în echipa militarilor răniți care practică sport și dă un exemplu altor oameni. Valentin Popa continuă să își reprezinte țara, iar anul viitor va participa la Jocurile Invictus. Povestea lui, pe larg, o urmărim miercuri, 6 octombrie, de la 22.30, în prima ediţie „Frontul de acasă”, la TVR 1.

 

În fiecare miercuri seară, la TVR 1, Alina Grigore aduce în prim-plan uimitoare povești de viață și de front ale unor oameni excepționali, nu doar pe câmpul de luptă, ci și în viața de zi cu zi. Mărturiile exclusive sunt completate cu momente semnificative din istorie, analize de actualitate, expertiza unor medici specializați în diferite tipuri de traume și psihoterapeuți. Emisiunea se vede şi la TVR Internaţional, joi, de la ora 13.00, iar la TVR Moldova, vineri, de la 11.30.

 

 

 

Facebook Comments Box

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending