Fumatorul vs. Nefumatorul! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Fumatorul vs. Nefumatorul!

Published

on

31 mai este consemnat, in calendarul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ca fiind ziua mondiala impotriva fumatului.

In urma cercetariilor s-a constat ca fumul de tigara contine peste 4000 de substante chimice, din care mai mult de 300 sunt toxice (nicotina, arsenic, radon, cianuri, fenol, DDT, azbest, benzen, monoxid de carbon, formaldehida, etc.) si alte 43 sunt toxice.

 

Nicotina stimuleaza inima prin eliberarea de catecolamine, care cresc tensiunea arterial, nevoia de oxigen a inimii si frecventa cardiaca. Tot nicotina este cea care incepe sa stimuleze sistemul nervos la 7 secunde dupa inhalarea fumului. Asa se explica efectele euforice si instalarea dependentei de nicotina.

Se pare, totusi, ca nicotina are si implicatii pozitive!

Desi exista o parere preconceputa in ceea ce priveste nicotina, inca de la inceputul aparitiei fumatului s-au constat efecte positive ale acestuia, lucru care a ajutat tigarile sa se raspandeasca rapid pe tot globul.

Studii recente au demonstrat ca mare parte din efectele benefice ale tutunului si fumatului deriva din prezenta nicotinei. Substanta are efecte benefice in tratarea bolilor degenerative, Parkinson, Alzheimer, Schizofrenie si multe alte boli.

Cei care sunt PRO fumatului sustin ca nu exista studii precise care sa demonstreze ca tutunul provoaca cancer, mai mult, tutunul era folosit in trecut pentru tratamentul durerilor de cap, gutei, durerilor de urechi, travaliului si cancerului.

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending