Fundația Speranța inaugurează primul muzeu din România dedicat câinilor fără stăpân - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Fundația Speranța inaugurează primul muzeu din România dedicat câinilor fără stăpân

Published

on

            Cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor, Fundația Speranța va găzdui un eveniment special, în cadrul căruia va fi inaugurat primul muzeu dedicat câinilor fără stăpân. Evenimentul va avea loc dumincă, 4 octombrie 2020, între orele 10:30 – 15:30, la adăpostul Speranța, aflat în Popești-Leordeni, în imediata apropiere a capitalei.

 

Evenimentul va marca începutul unei campanii organizate de Animal Society, în parteneriat cu VIER PFOTEN și Fundația Speranța. Intitulată „Mesagerii Speranței”, aceasta va avea drept obiectiv promovarea adopțiilor de câini din adăpostul Speranța, în special cu sprijinul persoanelor publice.

Astfel, mai multe vedete dornice să sprijine cauza câinilor fără stăpân au răspuns invitației de a sărbători Ziua Internațională a Animalelor alături de echipă şi de cei 550 de câini de la adăpostul Speranța. Aceste personalități vor deveni, astfel, adevărați mesageri ai speranței chiar în ziua în care animalele din întreaga lume sunt, sau ar trebui să fie, în centrul atenției.

 

Invitații vor avea ocazia să facă un tur al adăpostului, să afle povestea sutelor de câini care își așteaptă stăpânii și să viziteze primul muzeu dedicat câinilor fără stăpân. Acesta are o poveste specială și reprezintă un omagiu adus fondatorului organizației internaționale VIER PFOTEN, Heli Dungler, care a luptat pentru bunăstarea animalelor din România timp de aproape două decenii și care s-a stins din viață în mod tragic la începutul acestui an.

„Pentru noi, Ziua internațională a animalelor a fost mereu un prilej de bucurie, o ocazie de a vorbi despre importanța acestora și de a promova bunăstarea animalelor. Anul aceasta, bucuria ne este umbrită de pierderea lui Heli Dungler, un prieten drag, căruia îi datorăm enorm și care a reușit să schimbe mentalități și să salveze nenumărate animale. Am decis să deschidem, în memoria sa, primul muzeu dedicat câinilor fără stăpân. Este vorba despre prima clinică veterinară mobilă folosită vreodată în România, un autobuz adus în țară în 1999 chiar de Heli. Grație unor veterinari dedicați, peste 70.000 de animale au fost sterilizate în aproape 10 ani în această clinică, care a fost dotată cu instrumentarul original și transformată în muzeu.” declară Florina Tomescu, președintele Fundației Speranța.

 

Advertisement

Fundația Speranța face permanent eforturi pentru a le găsi câinilor din adăpost stăpâni care să le ofere acestora un cămin permanent și întreaga lor atenție și afecțiune. Evenimentul de pe 4 octombrie vine în completarea acestor eforturi și se bazează pe sprijinul persoanelor publice în scopul promovării adopțiilor.

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending