Gama de televizoare Samsung UHD 2015 primește certificarea CEA 4K Ultra HD - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Digital

Gama de televizoare Samsung UHD 2015 primește certificarea CEA 4K Ultra HD

Published

on

Samsung Electronics Co., Ltd. va afișa logo-ul 4K Ultra HD, acordat de U.S. Consumer Electronics Association (CEA), pentru toate televizoarele UHD din 2015, începând cu modelele din seriile 6 și până la seria 9.

Logo-urile CEA sunt eligibile pentru a fi afișate doar pentru televizoarele UHD care respectă nivelul de calitate a imaginii impus de asociație. Astfel, se face o distincție între modele de televizoare cu adevărat 4K UHD și cele cu structură de pixeli RGBW similară.

Samsung va continua să le prezinte utilizatorilor beneficiile televizoarelor UHD, inclusiv cu susținerea primită din partea CEA. Televizoarele Samsung UHD îndeplinesc standardele de calitate UHD stabilite de Digital Europe (DE), instituție europeană care recunoaște și stabilește standardele pentru această categorie de produse. Utilizatorii din întreaga lume se pot orienta astfel în alegerea unui TV cu rezoluție UHD după aceste logo-uri, afișate pe cutiile televizoarelor, pentru a-și da seama de calitatea modelului UHD.

„Ne concentrăm eforturile pentru a le oferi utilizatorilor noștri cea mai bună și captivantă experiență de vizualizare posibilă și suntem încântați că atât Digital Europe, cât și CEA, au recunoscut calitatea imaginii  televizoarelor Samsung UHD. Aceste recunoașteri ale televizoarelor UHD sunt importante, pentru că ajută utilizatorii în căutarea de televizoare 4K UHD performante. Vom continua să colaborăm cu partenerii noștri, precum CEA și DE, pentru a oferi performanță și calitate la cele mai înalte standarde, pe măsură ce cererea pentru televizoare UHD continuă să crească,” a declarat Young Lak Jung, vicepreședinte Visual Display Business, Samsung Electronics.

Standardele UHD stabilite de CEA presupun ca pixelii, cele mai mici unități care alcătuiesc ecranul, să fie capabili să producă întreaga gamă de culori. Anumite televizoare, care folosesc configurația RGBW, nu îndeplinesc cerințele CEA pentru televizoare UHD, din cauza pixelilor limitați în ceea ce privește capacitatea de redare a culorilor. Sub-pixelii albi amestecați printre cei roșii, verzi și albaștri din panourile RGBW, restrâng paleta de culori pe care televizorul o poate afișa, reducând calitatea imaginii, claritatea, luminozitatea și contrastul.

Printre alte standarde UHD stabilite de CEA se numără: peste 8M pixeli activi, cel puțin 3,840 orizontal și 2,160 vertical, cel puțin un port HDMI ce suportă conținut 3,840 x 2,160 la 24p, 30p și 60p cadre pe secundă, o adâncime a culorii de cel puțin 8 biți etc.

Din CEA fac parte peste 2.000 de companii din S.U.A. care activează în industria tehnologiilor pentru consumatori. CEA sponsorizează cel mai mare târg de tehnologie din lume, CES, care a avut peste 170.000 de invitați și 3.631 de expozanți în 2015.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending