Connect with us
Redactia Radar de Media

Published

on

„În definitiv, nu anii din viaţã sunt cei care conteazã, ci viaţa din anii tãi.”

Abraham Lincoln

Viaţa este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le primim de-a lungul existenţei noastre pe Pãmânt. Un dar pe care noi, oamenii, îl preţuim mai mult sau mai puţin. Cei care nu preţuiesc viaţa ajung la finalul ei sã înţeleagã cã totul a fost în van. Cã au trecut prin viaţã fãrã sã acumuleze nimic, dar nici sã dãruiascã.

Trãieşte intens viaţa, arzi ca o flacãrã şi nu te gândi niciodatã când te vei stinge. Intensitatea dã ritm vieţii fãcând-o sã fie ca un carusel. Viata ne-a fost datã fãrã sã o cerem şi ne este luatã fãrã sã fim întrebaţi. Astfel, conteazã viaţa din anii tãi şi nu anii din viaţa ta, aşa cum medita unul dintre foştii mari lideri politici ai lumii.

Monotonia este cel mai mare inamic al vieţii. Fãrã sã simţim aproape, ea se instaleazã pe furiş in viaţa noastrã, fãcându-ne sã credem cã ceea ce trãim este viaţã adevãratã şi nu un simplu surogat. Însã trebuie sã avem încrederea cã într-un anumit moment, când ne aşteptãm mai puţin, o uşã se va deschide şi ceva se va schimba în viaţa noastrã. Într-un moment putem sã nu avem nimic, iar în secunda urmãtoare putem avea totul.

În viaţã vine o zi în care ar trebui sã reflectãm la tot ce s-a întâmplat de-a lungul existenţei noastre. Sã revedem aievea toate momentele care ne-au marcat viaţa, chiar dacã au fost momente frumoase sau unele încãrcate de suferinţã. Pentru fiecare din noi va veni acea zi, conteazã doar ca la final sã fim împãcaţi cu deciziile luate şi sã privim cu încredere spre viitor.

“Trãieşte fiecare zi ca şi cum ar fi ultima, pentru cã una din ele chiar va fi”. Astfel medita despre viaţã Jeremy Schwartz fãcând referire la ultimul capitol al vieţii, la moarte. Când viaţa se sfârşeşte totul în jur pare copiat dintr-o piesã de teatru. Luminile se sting, scena e goalã şi actorul se gândeşte la rolul pe care tocmai l-a terminat. Tocmai de aceea, ar trebui sã îi acordãm o şansã actorului de a fi el însuşi, fie numai pentru câteva clipe sau numai pentru un public atent ales. Sã işi lase masca deoparte şi sã se bucure de propria lui identitate, în propria lui viaţã.

Despre viaţã s-au scris cântece atât de multe încat nu-ţi ajunge o viaţã sã le asculţi. Un subiect atât de bogat în semnificaţii, meritã sã fie transpus într-o ediţie a emisiunii Din Arhiva TVR. Astfel, vã invitãm sâmbãtã, 7 mai, de la ora 16:00 pe TVR 3, la o întâlnire cu mari maeştri ai cântecului care au dedicat vieţii tumultul creaţiei lor. Şi nu putem încheia altfel decât amintind un alt citat semnat Robert Heinlein: „Ironia supremã a vieţii este cã nimeni nu scapã de ea în viaţã”.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

Facebook

IN Trending