Connect with us

UTILE

Gartner arata ca 72% dintre liderii din domeniul high-tech se asteapta ca in 2023 veniturile sa creasca, in pofida incertitudinii economice

Published

on

Reclame

Liderii vor trebui sa se bazeze pe capacitatea lor de executie si de a raspunde la schimbarile survenite in piata pentru a oferi organizatiilor lor resurse de crestere.

In pofida incertitudinii economice actuale, 72% dintre liderii din domeniul de inalta tehnologie din SUA, Canada si Europa de Vest intentioneaza sa creasca veniturile in 2023, potrivit unui sondaj realizat de Gartner. In plus, aproape jumatate dintre acesti lideri cred ca performantele pe care organizatiile lor le vor inregistra anul acesta vor reusi sa le depaseasca pe cele ale competitorilor lor directi.

Sondajul Gartner a fost realizat in a doua jumatate a anului 2022 in randul a 195 de respondenti din SUA, Canada, Marea Britanie, Franta si Germania pentru a intelege modul in care turbulentele economice genereaza noi provocari pentru directorii generali, cat de increzatori sunt acestia in capacitatea lor de a-si duce la indeplinire planurile si masurile planificate pentru a combate incertitudinea din piata.

„Depasirea performantelor competitorilor intr-o piata incerta necesita o capacitate peste medie de a indeplini obiectivele ambitioase legate de venituri”, a spus Mark McDonald, Vicepresedinte si Gartner Fellow. „Rezultatele sondajului indica faptul ca aproape jumatate dintre companii (46%) nu detin suficiente abilitati de executie pentru a-si atinge obiectivele stabilite la capitolul venituri”, a adaugat Mark McDonald.

Sondajul a constatat ca multi lideri de tehnologie au intrat in 2023 pregatiti pentru o potentiala recesiune. In mod paradoxal, multe dintre actiunile intreprinse s-au concentrat pe reducerea costurilor, mai degraba decat pe cresterea veniturilor si a relevantei pietei (vezi Figura 1).

Figura 1: Actiuni de reducere a costurilor deja intreprinse de furnizorii de servicii de tehnologie (procent din total respondenti)

Sursa: Gartner (martie 2023)

Cresterea relevantei solutiilor tehnologice reprezinta cheia cresterii

Gartner estimeaza ca volumul global al cheltuielilor pentru IT va creste cu 2,4% in 2023, iar cheltuielile pentru IT ale companiilor vor creste cu 4,1%. Contextul in care se efectueaza cheltuielile IT se schimba, deoarece cumparatorii apreciaza din ce in ce mai mult si fac investitii urmarind rezultatele pe care acestea le aduc afacerii, mai degraba decat din dorinta de a cumpara solutii.

„Schimbarile de context influenteaza relevanta solutiilor tehnologice. Relevanta mai scazuta reduce disponibilitatea clientilor de a plati si de a reinnoi relatiile cu furnizorii lor. Gartner considera relevanta ca fiind legatura dintre solutia unui furnizor si gradul de aplicabilitate al acesteia la nevoile actuale ale clientilor. Aceasta conexiune exista la fiecare nivel, de la nivelul directorilor pana la cel al dezvoltatorilor individuali. Fara aceasta relevanta, observam extinderea ciclurilor de vanzari si un risc mai mare la care sunt supuse reinnoirile”, a spus McDonald.

Contextul este unul dinamic si impune liderilor sa identifice relevanta in trei situatii – acum si ori de cate ori contextul se va schimba pe termen scurt, cu scopul final de a pozitiona solutii pentru cresterea viitoare atunci cand conditiile economice devin favorabile in economia viitorului.

„Depinde de furnizor sa stie cand se schimba contextul si sa il reconstruiasca prin reorientarea mesajelor si repozitionare pentru a-si intalni clientii acolo unde se pozitioneaza acestia”, a spus McDonald.

Clientii Gartner pot citi mai multe in documentul „Raising Technology and Service Provider Relevance in 2023: Now, Near and Next”.

Din raportul special Gartner Leading Now: When Uncertainty Upsets Business As Usual, liderii din domeniul high-tech pot invata cum sa actioneze si sa raspunda la schimbarile survenite pe piata pentru a genera cresterea afacerilor organizatiilor lor.

Informatii suplimentare vor fi impartasite in cadrul webinarului Gartner gratuit Overcome Hidden Challenges to Grow Tech and Service Provider Revenue, care va avea loc pe 6 aprilie la ora 11:00 ET. Inregistrati-va aici.

Gartner va organiza in Romania, la Bucuresti, pe 26 aprilie evenimentul Gartner Briefing – Digital Transformation – Dreams and Reality. In cadrul acestui eveniment analistul Darren Topham va raspunde la o serie de intrebari legate de provocarea transformarii digitale.

Conferinta Gartner Tech Growth & Innovation

In cadrul Gartner Tech Growth & Innovation Conference ce va avea loc in perioada 14-15 iunie la San Diego, analistii Gartner vor oferi o analiza suplimentara asupra modului in care furnizorii de servicii tehnologice pot accelera cresterea, pot stimula inovarea produselor si pot folosi tehnologiile emergente. Urmariti stirile si actualizarile de la conferinta pe Twitter folosind #GartnerTGI.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending