Connect with us

A-Z NEWS

Gelu Colceag:„Institutiile de presa nu acorda interes studentilor cand vin in stagiile de practica” (video)

Published

on

Reclame

In cadrul lansarii proiectului „Practicantii de azi, profesionistii de maine ai televiziunilor”, Gelu Colceag, Rector, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „IL Caragiale”, a explicat cum sunt tratati stundentii care merg in practica la televiziuni! Colceag a mentionat ca in mare masura studentii ar trebui sa-si realizeze stagiile de practica in studiourile universitare de care dispun toate facultatile in domeniul media.

„Am fi de acord ca studentii nostri sa faca practica in studiourile proprii ale Universitatilor (…) nu are rost sa se duca la o institutie mare, cum ar fi spre exemplu Televiziunea Romana unde acolo sa se plimbe pe coridoare sau se uita prin studiouri si  nu pun mana pe nimic, va spun din experienta; lucram in televiziune a venit un grup de studenti  care trebuia sa faca practica si doar s-a uitat, s-a plimbat, nu a facut nimic, asta nu inseamna practica, probabil doar vizita de lucru (…) practica inseamna cand pui mana efectiv pe echipamente, atunci inveti ceva!” a explicat Rectorul UNATC, Gelu Colceag in cadrul conferintei de presa.

„Practicantii de azi, profesionisti de maine ai televiziunilor” este un proiect educational,  co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!”.

Proiectul vine in sprijinul studentiilor de la Facultatiile de jurnalism, teatru, film si inginerie electronica, pentru a reusi sa-si indeplinasca stagiile de practica in institutii de presa si nu numai, sub indrumarea profesorilor si tutorilor specializati.

1000 de studenti vor beneficia de practica prin acest proiect in urmatorii doi ani, fiecare student fiind rasplatit cu 100 de euro  si diploma de absolvire la finalizarea stagiului de practica. Astfel, studentii au posibilitatea sa-si gaseasca mai usor de munca in domeniul in care se formeaza la finalizarea facultatii.

Initiatorul proiectului este Universitatea Politehnica Bucuresti, avand parteneri, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „IL Caragiale” din Bucuresti, Facultate de Jurnalism si Stiintele Comunicarii- Universitatea Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi. Proiectul se deruleaza pe o perioada de 36 de luni incepand cu 1 august 2010 si are un buget de 18.852.846,01 lei.

Conferita de Presa a avut loc, vineri, 29 octombrie 2010, in Sala Senatului a Universitatii Politehnica si au fost prezentii:  Anca Purcarea, Managerul Proiectului „Practicantii de azi, profesionisti de maine ai televiziunilor”, Gelu Colceag, Rector-  Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „IL Caragiale”, Mihai Coman, Decanul Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii- Universitatea Bucuresti, partenerii proiectului din provincie si jurnalisti .

Mai multe detalii- click aici

Video&Foto Credit: Radar de Media

Advertisement
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending