Connect with us
Avatar

Published

on

Georgienii au ales miercuri seara melodia care îi va reprezenta anul acesta la concursul Eurovision ce va avea loc la Moscova. Aceasta este o piesă cu mesaj politic care face aluzie la premierul rus Vladimir Putin. Melodia, interpretată de grupul Stephane & 3G se numeşte “We don’t wanna put in” – joc de cuvinte între ortografia numelui premierului rus – Putin – şi verbul to “put in” (“a introduce”).
Iniţial, Georgia a vrut să boicoteze concursul de la Moscova, din cauza războiului cu Rusia din 2008. În final însă, georgienii au ales să participe la concurs. În august 2008, tancurile şi trupele Rusiei au atacat Georgia, pentru a riposta la acţiunea militară a Georgiei pentru recucerirea Osetiei de Sud, o provincie sprijinită de administraţia de la Moscova.

Forţele militare ruse au ocupat teritorii întinse şi au bombardat numeroase obiective din Georgia, după care s-au retras în interiorul provinciei Osetia de Sud şi al unei alte regiuni separatiste, Abhazia. La ediţia din 2008 a Eurovision, Georgia a participat cu piesa “Peace will come”, interpretată de Diana Gurtskaya, o refugiată georgiană oarbă din Abhazia.

România va fi reprezentată la Eurovision 2009 de Elena Gheorghe, cu melodia “Tha Balkan Girls” (muzică Laurenţiu Duţă, Ovidiu Bistriceanu şi Daris Mangal; text Laurenţiu Duţă şi Alexandru Pelin).
Concursul internaţional Eurovision de anul acesta se va desfăşura la Moscova, în perioada 9 – 16

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending