Connect with us

Revista Presei

Germanii şi francezii, cei mai îngrijoraţi europeni “Cele mai mari provocări ale Europei în 2012”, studiu GfK Verein

Published

on

 

Alături de Franţa, Germania rămâne naţiunea cu cele mai multe motive de îngrijorare din Europa, chiar dacă neliniştile sunt considerabil mai puţin adânci în acest an. Aceasta este principal concluzie a studiului realizat de GfK Verein “Cele mai mari provocări ale Europei în 2012”, care întreabă în fiecare an cetăţenii europeni cu privire la problemele care necesită o soluţie de urgenţă în ţările lor. Germanii continuă să pună şomajului în pole-position, dar această tendinţă este vizibil în scădere. Temele legate de inflaţie şi de stabilitatea economică ocupă şi ele o poziţii de top. În Europa, în ansamblu, aceste trei provocări ţin capul listei problemelor. Cetăţenii greci au fost incluşi în studiu pentru prima dată anul acesta, ei plasându-se pe locul al treilea la capitolul “cele mai îngrijorate naţiuni”.

Comparativ cu anul trecut, germanii se îngrijorează semnificativ mai puţin. În studiul GfK Verein, fiecare german intervievat a numit în medie 2,6 probleme care trebuie rezolvate (faţă de 2011: 3,7 probleme). Acest lucru îi poziţionează pe germani chiar mai sus în lista de preocupări decât pe greci, care au enunţat în medie 2,4 provocări. În Europa, media este chiar de 2 probleme, mai puţin decât anul trecut (2,4). Suedia continuă să conducă plutonul de la o distanţă respectabilă ca naţiune care se îngrijorează cel mai puţin, cu o medie de 1,1 provocări identificate.

Şomajul este în continuare un subiect fierbinte în Europa

Ca şi anul trecut, şomajul s-a clasat din nou pe prima poziţie, cu 38%, dar cu o uşoară scădere de un punct procentual faţă de 2011. În 9 din 12 de ţări analizate, aceasta a fost problema cea mai arzătoare. De asemenea, este demn de remarcat faptul că şapte ţări au înregistrat o creştere faţă de anul precedent şi numai în Germania şi Suedia au fost înregistrate valori mai mici.

Şomajul a fost de departe cea mai mare problemă semnalată în Spania (79% din populaţie), urmată de Franţa, cu 63%. Spania se luptă cu fenomenul neocupării forţei de muncă care este în creştere: în prezent, aproape unul din patru spanioli sunt şomeri. Cu toate acestea, în Olanda acest subiect joacă un rol mult mai puţin semnificativ, doar 11% cetăţeni arătându-se îngrijoraţi din cauza lui.

Preocupările legate de inflaţie în Europa, relativ diminuate

Preocupările legate de creşterea preţurilor, de asemenea, s-au redus în acest an. 22% la sută din cei intervievaţi în Europa (4 procente mai puţin decât anul trecut), văd în prezent creşterea preţurilor şi scăderea puterii de cumpărare drept o sursă reală de îngrijorare, plasându-le pe locul al doilea. Inflaţia îi îngrijorează pe francezi cel mai mult, 38% declarând acest lucru, mai mult cu 7% faţă de anul precedent. Creşterea TVA-ului este posibil să fi contribuit la disconfortul resimţit de francezi.

În contrast cu această situaţie, preocupările legate de inflaţie în Suedia şi Spania, sunt reduse, respectiv 1% şi 2%.

Preocupări majore cu privire la dezvoltarea economică în Italia şi Spania

Slaba dezvoltare economică din regiune este o sursă de îngrijorare pentru tot mai mulţi europeni. 16% au declarat că sunt preocupaţi de stabilitatea economică din ţara lor, în timp ce anul trecut, “doar” 12% au manifestat aceeaşi grijă. Acest indicator este singurul din top zece care a marcat o creştere faţă de anul precedent – a urcat pe poziţia a treia de la a cincea în lista de probleme. În Italia şi Spania, preocupările legate de economie sunt cele mai pronunţate. 30% dintre italieni (în 2011, 22%) şi 29% dintre spanioli (în 2011, 30%) sunt în prezent foarte îngrijoraţi de faptul că măsurile stricte de austeritate din ţările lor vor duce la o recesiune severă.

Sursa: Provocări ale Europei în 2012, GfK Verein

Despre studiu

Aceste rezultate sunt un extras din studiul “Provocări ale Europei 2012” şi se bazează pe aproximativ 13.300 interviuri realizate în numele GfK Verein în februarie 2012, în Germania, Italia, Franţa, Polonia, Austria, Marea Britanie, Belgia, Rusia, Spania, Olanda, Suedia şi Grecia. Baza studiului este aceeaşi întrebare deschisă adresată în fiecare an: “În opinia dumneavoastră, care sunt cele mai importante probleme care trebuie rezolvate în ţara dumnevoastră astăzi?”. Răspunsurile multiple sunt permise, respondenţii nefiind limitaţi în nici un fel.

Despre GfK Verein

Verein GfK a fost înfiinţată în 1934 ca o organizaţie non-profit pentru promovarea cercetării de piaţă. Membrii săi numără aproximativ 600 de companii şi persoane fizice. Verein dezvoltă metode inovatoare de cercetare în strânsă cooperare cu instituţiile academice, promovează formarea continuă a cercetătorilor de piaţă, observă structurile şi evoluţiile din societate, din economie şi politică care influenţează consumul privat şi cercetează efectele acestora asupra consumatorilor. Rezultatele sondajului sunt puse la dispoziţia membrilor în mod gratuit. GfK Verein este acţionar în GfK SE. Mai multe informaţii: www.gfk-verein.org

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Un jurnalist de la ziarul Adevarul reclama cenzura dupa un interviu cu un consultant politic

Published

on

 

Ziaristul Mircea Barbu reclama intr-o postare pe Facebook o presupusa cenzurare a interviului pe care i l-a luat consultantului politic american Roger Stone, noteaza Hotnews.ro

Mircea Barbu scrie ca redactorul-sef Dan Marinescu, i-a cerut sa elimine din interviu doua intrebari – una legata de episodul in care Donald Trump facea o referire ireverentioasa la adresa unei femei, si alta despre un episod din trecutul lui Stone, cand acesta postase un anunt pe un site de swingeri. Marinescu spune a declarat pentru HotNews.ro ca “i-am zis sa scoata doua intrebari care nu cred ca aveau profilul ziarului Adevarul”.

Mircea Barbu scrie ca, pe langa cererea lui Dan Marinescu, a mai fost sunat si de actionarul ziarului, Cristi Burci, in legatura cu interviul luat lui Stone.

“Conducerea Adevărul a pus presiuni considerabile asupra mea, jurnalist angajat full-time, să scot anumite intrebări incomode dintr-un interviu cu Roger Stone, un controversat consultant politic american”, scrie Barbu pe contul sau de Facebook.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Cea mai mare televiziune din Orientul Mijlociu, Al-Jazeera ar urma sa fie inchisa!

Published

on

 

Al-Jazeera, telviziunea din Orientul Mijlociu care emite din anul 1996 si a revolutionat mass-media din lumea araba, risca sa fie inchis.

 

Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Egiptul si Bahrainul si-au suspendat luna trecuta relatiile cu Qatarul, pe care l-au acuzat ca finanteaza terorismul si au acordat conducerii de la Doha 10 zile sa se conformeze solicitarilor lor, pentru a ridica sanctiunile diplomatice si economice fara precedent. Printre aceste solicitari se numara si inchiderea televiziunii Al-Jazeera, scrie The Guardian, citat de Hotnews.ro .

Termenul impus de cele patru tari arabe pentru indeplinirea solicitarilor de catre Qatar, in schimbul ridicarii sanctiunilor diplomatice si economice fara precedent si a blocadei agresive, expira la inceputul saptamanii viitoare.

Pe lista de 13 solicitari se afla de asemenea si aceea ca Doha sa isi intrerupa legaturile cu miscarile Fratii Musulmani, Hezbollah, precum si cu gruparile Al-Qaida si Statul Islamic.

 

Foto Credit: Al-Jazeera

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Jurnalista Sorina Matei anunta ca il va da in judecata pe seful EVZ, Dan Andronic

Published

on

 

Jurnalista Sorina Matei a anuntat duminica, pe contul ei de Facebook, ca a decis sa-l dea in judecata pe Dan Andronic dupa ce seful Evenimentului zilei a acuzat-o in mai multe randuri de legaturi cu serviciile de informatii, informeaza Hotnews.ro .

Dan Andronic, urmarit penal in mai multe dosare, a acuzat-o in mai multe randuri pe Sorina Matei de legaturi cu serviciile de informatii. Lunea trecuta, el a scris in Evz ca articolele ei erau folosite de generalii SRI pentru a se razboi intre ei. Tot luna aceasta, Andronic a sustinut pe Facebook ca Matei a fost angajata de doua televiziuni dupa interventii din SRI.

 

Iata ce a scris jurnalista pe contul sau de Facebook:

“Am decis impreuna cu avocatul meu actionarea in instanta a lui Dan Catalin Andronic pentru acte de denigrare si discreditare personala si profesionala savarsite prin comunicarea publica a unor informatii mincinoase si defaimatoare de natura sa aduca o afectare grava a drepturilor nepatrimoniale apartinand subsemnatei constand in onoare, demnitate, reputatie si imagine.

Avand in vedere ca respectivele comunicari publice ale lui Dan Catalin Andronic, preluate de catre entitati de presa, reprezinta acuzatii concrete si directe, prezentarea acestora fara niciun element probator determina intentia exclusiva de discreditare si denigrare personala si profesionala a subsemnatei.

De mai bine de 2 ani, am raspuns public insinuarii defaimatoare si denigratoare facute in contextul problemelor penale ale Elenei Udrea de catre fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, pe care in lipsa unei acuzatii directe, explicite si concrete nu am putut sa-l actionez in judecata.

De asemenea, am raspuns public acuzatiilor grave si dovedit neprobate facute de Elena Udrea si in acest sens am prezentat si public documente concrete in sustinerea afirmatiilor mele.

Am raspuns de asemenea public acuzatiilor facute de Sebastian Ghita care, din 18 Mai 2016, se afla la fel ca si Dan Catalin Andronic sub incidenta unei notificari legale privind incalcarea drepturilor nepatrimoniale din partea subsemnatei.”

 

Foto Credit: Inpolitics 

REZULTATE PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017 – Etapa preliminară

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending