Connect with us

ALL MEDIA

Gest fara precedent – Emisiunile românești ale radio Ucraina – Internațional au dispărut de pe undele medii

Redactia Radar de Media

Published

on

Emisiunile românești ale postului de radio “Ucraina-Internaţional” au fost suspendate începând de ieri. Jurnaliștii redacţiei în limba română de la postul public de radio din Ucraina reclamă presiuni din partea conducerii instituției de presă.

Românii din Ucraina şi din judeţele de nord ale României şi Republicii Moldova nu mai pot asculta la radio emisiunile în limba română ale postului de radio “Ucraina-Internaţional.“

Compania Naţională de Radiodifuziune a Ucrainei a suspendat emisiunile românești, care erau difuzate pe frecvenţa de unde medii (657 KHz).

Jurnaliștii români de la postul public de radio din Kiev spun că există presiuni din partea conducerii Companiei Naţionale de Radiodifuziune a Ucrainei, care ar încerca “lichidarea acestei redacţii”.

“Colectivul redacţiei face un apel către Preşedintele ţării, Viktor Ianukovyci, către Preşedintele Comitetului de Stat de televiziune şi radiodifuziune a Ucrainei, către Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, către conducerea statului român şi solicită implicarea acestora în rezolvarea problemei date, restabilirea emiţătorului şi retransmiterea emisiunilor în limba română, realizate de jurnaliştii de la radio Ucraina-Internaţional”, se arată într-o scrisoare a Grupului Jurnaliștilor Români din Ucraina și publicată pe blogul Chinezu.eu.

”Suspendarea celor două ore şi 25 de minute de emisiuni în limba română, nu înseamnă altceva decât limitarea drepturilor minorităţii româneşti din Ucraina, dar şi a celei ucrainene din România, Republica Moldova de a avea emisiuni în limba lor maternă şi de a ascultă emisiuni în limba română despre patria lor istorică, dar cel mai dureros fapt este că acest pas mai înseamnă lichidarea acestei redacţii.”, mai scriu jurnaliștii români de la Kiev.

Votaţi AICI în semifinala premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending