Connect with us

AUDIENȚE TV

GfK si Kantar media se razboiesc pentru masurarea audientelor TV

Published

on

Cei de la GfK, invinsii licitatiei pentru masurarea audientelor TV, vor sa isi faca dreptate. Ei sustin ca licitatia nu a fost una tocmai transparenta si castigatorii de la Kantar Media au fost avantajati.

Compania a inceput deja demersuri pentru a se face lumina in acest caz si a depus o contestatie la Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor. GfK spune ca prezenta celor cinci membri CNA ar fi trebuit sa impuna intregului eveniment regulile unei licitatii publice, desi banii vin din domeniul privat. Practic, masuratorile de audienta TV sunt platite de posturile TV si agentiile de publicitate, iar suma depaseste 10 milioane de euro.

GfK Romania subliniaza tocmai discrepantele intregului proces: “ Prezenta unor membrii CNA, “ o autoritate publica autonoma sub control parlamentar si garantul interesului public in domeniul comunicarii audiovizuale” implica automat aceleasi standard de trasparenta ca cele impuse in cadrul oricarei licitatii publice”.

Reprezentantii companiei isi continua discursul pe un ton contariat si se intreaba ce fel de transparenta intervine daca mecanismul licitatiei nu prevede nici o cale de atac, nici o modalitate de a contesta decizia finala. “ GfK se considera dezavantajata, deoarece ni s-a cerut doar o oferta financiara, nu si una tehnica.Apreciem ca acest demers a fost facut special cu scoplu de a fosta GfK sa ofere un pret mai mare”, au adaugat invinsii.

In ciuda tuturor nemultumirilor, Lucia Romaniuc, presedintele Asociatiei Romane pentru Masurarea Audientelor a declarat ca “ GfK a avut toata documentatia legata de licitatie , in momentul in care au primit caietul de sarcini”.

Reprezentantii GfK nu sunt singurii care reclama procesul licitarii. Media Research, un alt participant la licitatie, contesta de asemenea rezultatul la aceeasi Comisie. Desi punctele invocate de acestia din urma sunt asemanatoare cu cele ale GfK, Media Reserch spune ca nu exista nici o legatura intre contestatii.

Sursa: paginademedia.ro

Foto credit: bussinescover.ro

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending