Connect with us
Avatar

Published

on

Sambata, 10 noiembrie, de la 20.00, ShortsUP revine “Cu Viteza Luminii”. Un eveniment cu scurtmetraje despre viata urbana in viteza si un super-concert al austriecilor de la Sofa Surfers. Incepand din aceasta toamna, evenimentele ShortsUP nu vor mai fi lunare, ci sezoniere, insa scurtmetrajele vor fi la fel de prezente in viata voastra, prin alte medii de expunere.

Startul se da la Turbohalle, in ritmul filmelor scurte sub 10 minute care au in comun personaje ce reactioneaza la trepidatia marilor orase. Atunci cand ziua inainteaza cu viteza luminii, si incurcaturile sunt pe masura.

“Cum sa-ti pastrezi jobul de zi” (r. Sean Frewer, Canada, 2012), un scurtmetraj care abia a intrat in circuitul festivalier, e un ghid ironic de urmat in viata profesionala si personala. Adaptare dupa povestirea de succes a Rebeccai Rosenblum, filmul descrie cu umor, dar si caldura, cum e munca de la 9 la 5 intr-un zgarie-nori. Rutina este, de fapt, pentru personajul feminin al povestii, o adevarata jungla in mijlocul orasului.

“Picatura” (r. Léo Verrier, Franta, 2011) e o animatie castigatoare a peste 5 premii internationale (Premiul juriului la Anima Mundi Animation Festival sau Cea mai buna animatie la Cleveland International Film Festival). In prim-plan se afla Jack, un personaj cel putin ciudat, de vreme ce fura tablouri din muzee pentru a le manca. Devoratorul de arta ramane insa fara hrana, fiind nevoit sa picteze el insusi; o lectie de viata fara predici, plina de invataminte si haz.

“Pierduta si regasita” (r. Sam Washington, Marea Britanie, 2011) completeaza, alaturi de alte 2 ore de filme, programul ShortsUP “Cu Viteza Luminii”. Comedie neagra despre o femeie care isi pierde masina in parcare, filmul a obtinut, intre altele, Premiul Publicului la Palm Springs ShortFest, cel mai mare festival nord-american dedicat scurtmetrajului.

Filmele scurte sub 10 minute si piesele Sofa Surfers de pe albumul “Superluminal” (2012), cel mai titrat album al trupei, cantat in premiera la Bucuresti, vor sustine ritmul evenimentului ShortsUP timp de 4 ore. Albumul trateaza aceeasi tema ca si filmele, a instrainarii si nevoii regasirii umanitatii intr-o lume globalizata, tehnologizata, pe fuga, dominata de presiunea cresterii economice. Single-ul “World In A Matchbox”, difuzat si de posturile romanesti de radio, a devenit deja foarte popular in Europa. Concertul va fi insotit de spectacolul vizual al lui Timo Novotny, artistul care construieste imaginea nonconformista Sofa Surfers de multi ani.

TRAILER ShortsUP Cu Viteaza Luminii
SPOT ShortsUP + Sofa Surfers

Biletele ofera acces la întreaga experienta si se pot cumpara prin MyTicket si Eventim, la prețul de 40 de lei sau la intrare, la pretul de 50 de lei. Pentru studenti, pretul biletelor la intrare este de 35 de lei. Pentru grupuri de cinci sau mai mutți spectatori (bilete cu pret integral, la intrare sau achizitionate în avans), un bilet este oferit de ShortsUP.

Accesul la Turbohalle se va face de la 19.30, filmele încep la 20.00, iar concertul la 22.00.

ShortUP e si pe:
Facebook: www.facebook.com/ShortsUpRomania
Twitter: http://twitter.com/ShortsUP
Flikr: www.flickr.com/photos/shortsup
Youtube: http://www.youtube.com/shortsup

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending