Connect with us

LIFE STYLE

Ghid pentru selectarea uneltelor din trusa de scule

Published

on

Reclame

Bărbăția se măsoară în multe lucruri, dar cu siguranță știi că ai nevoie să te simți util și creativ atunci când trebuie să pui la punct prima ta trusă de scule. Puțini bărbați reușesc să atingă vârsta de 30 de ani fără să fie măcar atrași de ideea de a avea propriul atelier micuț, plin cu scule. Dar dacă ai avut cu adevărat nevoie de o anumită unealtă și nu o aveai în trusă, asta te-a pus într-o situație de confuzie. Ce scule ar trebui să ai în trusa ta? Care sunt cele necesare?

Avem câteva sfaturi pentru tine care s-ar putea să fie extrem de folositoarea pentru momentele în care alegi una sau mai multe scule ce urmează a fi incluse în propria trusă. Citește până la final!

Selectarea sculelor – Ce trebuie să ai în trusă?

Este foarte greu să punem direct degetul pe inima problemei având în vedere că există unelte și scule pentru absolut tot felul de acțiuni și nevoi ale oamenilor. Acest lucru ne spune clar că trebuie să stabilim care sunt nevoile noastre în materie de unelte. Un zidar va avea cu siguranță nevoie de o mașină tăiat beton, în timp ce un IT-ist se descurcă de minune doar cu un set performant de șurubelnițe. Dacă ești mult mai confuz decât atunci când ai început să citești articolul, iată care este cel mai important aspect al procesului de selectare a uneltelor. Trebuie să știi ce categorie de scule sunt pentru tine.

Unelte și Scule de bază – Sunt acele unelte pe care le folosești frecvent, de care ai nevoie pentru majoritatea lucrurilor care se defectează atunci când trăiești echilibrat. Este vorba de un set de capuri de șurubelnițe, chei, poate o cheie franceză, câteva burghie și o mașină de găurit de putere mică ar putea fi suficiente. În categoria uneltelor de bază mai poți include și accesorii de prindere, cuie, șuruburi, capse, un pistol de lipit, un capsator pneumatic, etc.

Unelte pentru proiecte dedicate – Acestea sunt uneltele pe care le folosești ocazional și doar atunci când devin extrem de necesare. Uneltele pentru proiecte dedicate nu sunt folositoare decât în momentul în care îți dai seama că nu există un înlocuitor potrivit pentru acestea. Un Grup Electrogen ar putea fi în această categorie doar pentru că foarte puțini utilizatori obișnuiți descoperă într-o zi obișnuită că au nevoie de o astfel de unealtă.

Utilizarea și Nevoia de unelte

Încă un criteriu care te încadrează într-o categorie de utilizator este cea de utilizare. Care este motivul pentru care folosești una sau mai multe unelte? Exact acestea sunt întrebările care îți vor indica și drumul prin raionul de unelte. Uneltele de bază, precum un ferăstrău sau o șurubelniță sunt foarte simplu de folosit, nu necesită curent electric, iar riscul de accidentare este mult mai scăzut decât atunci când folosești un flex pentru tăierea corpurilor din metal. 

Dacă nu ești un utilizator recurent al sculelor grele și nici nu ai foarte multă experiență cu unelte care se conectează la curent electric și pun viața în pericol, îți recomandăm să nu le folosești fără supraveghere. Flexul, aparatele de sudură, ciocanul rotopercutor și alte unelte de genul acesta îți pot pune viața în pericol.

Concluzie

Ideea principală a acestui articol este că trebuie să ai grijă atunci când folosești scule de orice tip și că nu trebuie niciodată să te aventurezi pentru a folosi scule pe care nu le cunoști. Dacă ai nevoie urgentă de o unealtă, încearcă să alegi cea mai sigură variantă/

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending