Gimnasta Larisa Iordache, locul al doilea în finala pentru premiul Piotr Nurowski - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Gimnasta Larisa Iordache, locul al doilea în finala pentru premiul Piotr Nurowski

Published

on

Gimnasta Larisa Iordache, componentă a lotului naţional care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Londra, a ocupat locul al doilea în finala pentru premiul ”Piotr Nurowski”, fiind devansată de înotătoarea Charlotte Bonnet (Franţa), potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

”Trofeul pentru locul al doilea obţinut de gimnasta noastră este onorant, atât pentru sportivă şi antrenorii săi, cât şi pentru imaginea Romaniei, a declarat Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman (COSR). În opinia noastră, Larisa Iordache putea obţine chiar şi marele premiu, dar oricum rezultatul este excelent şi gimnasta merită felicitări.

 

 

Distincţia, creată pentru a fi oferită celui mai valoros tânăr sportiv european, a fost acordată de către reprezentanţii Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC), pentru a doua oară de la înfiinţare, în cadrul celei de a 41-a Adunări Generale a EOC, care a avut loc la Roma la finalul săptămânii trecute.

Alături de Larisa Iordache şi Charlotte Bonnet, printre cei cinci finalişti desemnaţi s-au mai aflat înotătoarea Ruta Meilutyte (Lituania), schiorul alpin Marco Schwarz (Austria) şi gimnastul Oleg Stepko (Ucraina).

Premiul Piotr Nurowski a fost creat în 2011 în memoria fostului preşedinte al Comitetului Olimpic Polonez, un reprezentat de marca al olimpismului internaţional, care a pierit într-un tragic accident aviatic în aprilie 2010.

Pe lângă omagiul pe care îl aduce lui Piotr Nurowski prin acest premiu, EOC doreşte să-i încurajeze pe tinerii sportivi să se dedice sportului de mare performanţă şi în acelaşi timp să fie un exemplu pentru viitoarele generaţii în ceea ce priveşte adoptarea unui stil de viaţă sănătos, bazat pe valorile şi principiile olimpice.

Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz la JO 2012 cu echipa şi a fost campioană europeană anul acesta, cu echipa şi la sol, şi vicecampioană europeană la bârnă.

AGERPRES

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending