Connect with us

Sport

Gimnastică: Larisa Iordache, vicecampioană europeană absolută, la Moscova

Published

on

Gimnasta româncă Larisa Iordache a cucerit medalia de argint şi titlul de vicecampioană europeană absolută, vineri, la Moscova, încheind concursul la individual compus pe locul secund, cu un total de 58,432. Ea a reuşit să egaleze ultima performanţă la individual compus a unei sportive române, Sandra Izbaşa, după 7 ani, din 2007, după ce, în epoca de aur a gimnasticii feminine româneşti au existat momentele Nadia Comăneci, triplă campioană europeană absolută, şi Daniela Silivaş, în 1987, chiar la Moscova, în aceeaşi sală Olimpiskii.

Beneficiind din plin de avantajul terenului propriu, Alia Mustafina (Rusia) a trecut, la ultima evoluţie din întregul concurs, în faţa Larisei Iordache, totalizând 59,032 puncte. A doua rusoaică aflată în competiţie, Anastasia Grişina, a câştigat bronzul, cu 57,932, Diana Bulimar ocupând locul 4, cu 57,065, la egalitate cu elveţianca Giulia Steingruber, în timp ce un meritoriu loc 6 a revenit unei alte românce, dar acum cetăţean spaniol, Roxana Popa Nedelcu – 55,699.

Concursul a început în avantajul sportivelor noastre, Larisa Iordache primind cele mai bune note la primele 2 aparate, 14,833 la bârnă şi 14,866 la sol. Ea s-a păstrat în frunte şi după 3 schimburi, primind 14,900 la sărituri, pentru a fi depăşită în ultima rotaţie, la paralele, unde a primit doar 13,666. Deşi noul cod de punctaj creează încă probleme de apreciere inclusiv pentru specialişti, comentatorii au putut constata o anumită clemenţă pentru greşelile Mustafinei, mai ales la bârnă, unde nu a fixat niciunul dintre elementele de mare dificultate.

În concursul feminin pe aparate, care se dispută sâmbătă şi duminică, ambele de la ora 12,30, în prima zi concurează, la sărituri Larisa Iordache, iar în ultima zi a acestei a 5-a ediţii a CE individuale de gimnastică artistică ambele noastre reprezentante, Larisa Iordache şi Diana Bulimar, vor fi prezente în cele 2 finale programate – bârnă şi sol.

AGERPRES

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending