luni, februarie 26, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăTeleviziuneSportGimnastică: Ministrul Bănicioiu a dublat premiul pentru medalia de aur cucerită la...

  Gimnastică: Ministrul Bănicioiu a dublat premiul pentru medalia de aur cucerită la CE 2013 de la Moscova

  Ministrul Tineretului şi Sportului Nicolae Bănicioiu a premiat cu promptitudine cu suma totală de 441.000 lei, performanţele realizate de gimnastele, gimnaştii şi antrenorii români la Europenele de la Moscova (1 medalie de aur, 5 de argint şi 1 de bronz) cu prilejul unei scurte festivităţi la care a asistat şi legenda sportului Nadia Comăneci.

  ”Ne-am întâlnit pentru a ne bucura şi a felicita tinerii noştri sportivi care, printr-un efort susţinut, au reuşit să ne aducă o mare bucurie şi evident să facă cinste şi onoare imaginii României la scară internaţională. Nu este puţin lucru, dar vă asigur că prin ceea ce aţi realizat la acest campionat european şi prin tot ce continuaţi să realizaţi, dumneavoastră sunteţi adevăraţii ambasadori ai ţării noastre şi nu putem decât să vă mulţumim şi să ne mândrim cu dumneavoastră. Ca primă dovadă a deschiderii şi a conştientizării eforturilor dumneavoastră, eu şi echipa ministerială am decis dublarea premiilor oferite pentru locul I, iar dincolo de orice vreau să reiterez sprijinul şi să-i asigur că tot efortul meu este alături de federaţia de gimnastică şi de antrenorii lotului de gimnastică Octavian Bellu şi Mariana Bitang şi o să sprijin orice demers pe care îl au domniile lor. Mulţumirile pentru performanţe sunt şi în numele Guvernului României şi de asemenea vreau să confirm sprijinul pe care îl veţi avea din partea întregului guvern al României”, a declarat ministrul cu prilejul premierii.

  Larisa Iordache, aur la bârnă, argint la individual compus, sol şi sărituri, va încasa 28.000 lei pentru aur, premiu dublat, şi 25.200 lei pentru cele 3 medalii de argint. Conform legii, medalia de aur este răsplătită cu 14.000 lei, argintul – 8.400 lei şi bronzul – 5.600 lei.

  Bănicioiu a reamintit că pe durata mandatului său va iniţia demersuri legislative pentru o finanţare mai bună a sportului: ”Reiterez şi cu această ocazie că, pe durata mandatului meu, vreau să pot aduce îmbunătăţiri legii sportului, partea de sponsorizare a acţiunilor sportive, să aduc modificări la statutul antrenorului şi astfel venim în întâmpinare unei mari doleanţe a sportului românesc şi de asemenea vom reuşi ca performanţa sau ca sportul de performanţă să se desfăşoare în condiţii bune. Vor fi făcute mai multe modificări legislative, nu este vorba numai de statutul antrenorilor, este vorba de întreaga HG 1147, la care fac referire antrenorii de la gimnastică şi de la celelalte sporturi, pentru că nu poate fi făcută o diferenţiere şi importantă este şi modificarea Legii sportului în ansamblu”.

  Ministrul Tineretului şi Sportului a anunţat că de acelaşi regim, dublarea premiilor la medalia de aur, se vor bucura şi viitorii medaliaţi la competiţiile continentale: ”Evident că dacă vor mai fi astfel de cazuri, eu voi uza de aceleaşi prerogative, nu vom face diferenţieri. Lucrul normal pe care l-am readus la minister a fost acela de a respecta performanţa la justa valoare şi cred că pentru medalia de aur se impune acest lucru. Având în vedere că premiile sunt foarte mici, comparativ cu alte ţări, şi evident, că dacă legea îţi permite, e normal să faci acest lucru”.

  România a obţinut şapte medalii la Campionatelor Europene individuale de gimnastică artistică de la Moscova prin Larisa Iordache – aur la bârnă şi trei medalii de argint (individual compus, sărituri şi sol), Diana Bulimar – o medalie de argint la bârnă şi una de bronz la sol, precum şi la băieţi, prin Flavius Koczi – argint la sărituri.

  AGERPRES

  Redactia Radar de Media

  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

  Redactia Radar de Media
  Redactia Radar de Mediahttps://www.radardemedia.ro
  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente