Google: 932 de cereri din România de eliminare a link-urilor

0
662

Google a primit, în baza ”dreptului de a fi uitat”, 932 de cereri din România de eliminare din căutări a 4.611 linkuri, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii companiei din România. Solicitările au fost primite între 29 mai – 30 iunie.

Eliminarea link-urilor de către Google are loc, în conformitate cu decizia recentă a Curţii Europene de Justiţie, conform căreia utilizatorii pot cere Google şi altor motoare de căutare pe internet să şteargă din rezultatele căutărilor online unele link-uri către ştiri, decizii judecătoreşti şi alte documente care conţin informaţii inadecvate, irelevante şi care încalcă dreptul la viaţă privată.

La nivel global, ţările care au primit cele mai multe cereri de acest gen au fost Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania şi Italia.

Google a publicat pe internet un formular care poate fi accesat de orice persoană din Europa, care doreşte să solicite eliminarea anumitor rezultate ce apar pe acest motor de căutare, însă cererile vor fi analizate în parte şi se va decide în funcţie de relevanţa fiecăreia.

Google eliminate, iniţial, din rezultatele căutărilor, articolele unor instituţii media, printre ele numărându-se şi BBC şi The Guardian, însă a rectificat decizia.

Acuzaţiile de cenzură au determinat compania să întegreze în rezultatele căutărilor, unele link-uri pe care le eliminase conform “dreptului de a fi uitat”, scrie bbc.com.

Comentarii