Connect with us

ALL MEDIA

STUDIU. Google Glass, nerecomandați șoferilor! Ochelarii obstrucţionează o parte a câmpului vizual

Published

on

Ochelarii Google Glass, care afişează informaţii cu ajutorul unui mini-ecran aşezat în faţa ochiului drept, obstrucţionează o parte a câmpului vizual din partea dreaptă a utilizatorului, prezentând astfel un risc pentru şoferi, potrivit unui studiu efectuat pe un număr redus de persoane, informează Mediafax.

Efectele asupra vederii ale acestor ochelari sunt încă, în mare parte, necunoscute, precizează autorii acestui studiu, publicat marţi în Journal of the American Medical Association (JAMA).

Anumite tipuri de ochelari tradiţionali pot reduce, de asemenea, câmpul vizual, creând unghiuri moarte. Ochelarii Google au un braţ foarte lat pe partea dreaptă, a explicat profesorul Tsontcho Ianchulev, de la Universitatea California din San Francisco.

Oftalmologii au efectuat teste asupra vederii periferice în cazul a trei persoane cu acuitate vizuală perfectă. Participanţii la studiu au purtat mai întâi ochelarii Google şi au urmat instrucţiunile producătorului, care prevăd o perioadă de 60 de minute pentru ca utilizatorul să se obişnuiască cu acest dispozitiv.

Cercetătorii au efectuat măsurători ale câmpului vizual periferic, înainte de a efectua aceleaşi teste asupra aceloraşi trei voluntari purtând ochelari normali, cu rame similare.

Oamenii de ştiinţă au analizat şi modul în care oamenii poartă dispozitivele Google Glass, folosindu-se de fotografii ale utilizatorilor.

Rezultatele au arătat formarea unor unghiuri moarte importante în cazul celor trei participanţi care purtau ochelarii Google, creând o obstrucţionare clinică semnificativă a vederii în partea dreaptă superioară a câmpului vizual.

O analiză a 132 de fotografii ale utilizatorilor acestor ochelari a arătat că cei mai mulţi poartă dispozitivul practic suprapus pe axa pupilelor – linie imaginară perpendiculară pe suprafaţa corneei, care trece prin centrul pupilei -, ceea ce poate induce unghiuri moarte.

Foto Credit: talkandroid.com

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending