Google oferă 100 de milioane de dolari companiilor europene care au idei inovatoare!

0
910

Google va lansa un fond de investiţii de 100 de milioane de dolari, care îşi propune să ajute companiile europene cu idei inovatoare, informează BBC, Financial Times şi Tech Crunch.

Potrivit lui Bill Maris, managing partner la Google Ventures, fondul va finanţa “cele mai bune idei de la cei mai buni antreprenori din Europa”.

“Când am lansat Google Ventures, în 2009, am decis să fim diferiţi faţă de toate fondurile de acest tip care existau pe piaţă în momentul acela. Start-up-urile au nevoie nu numai de capital ca să reuşească: au nevoie de suport tehnologic, de expertiză în materie de design, de îndrumare şi de un bun marketing/product management. După cinci ani de la lansarea Google Ventures, lucrăm cu mai mult de 250 de companii.

De exemplu, finanţăm o companie din Florida care vrea să îmbunătăţească serviciile de asistenţă oferite bolnavilor de cancer. O altă companie finanţată de noi dezvoltă un test de sânge care va ajuta la detectarea autismului în faze incipiente la copii. Altă companie vrea să facă energia solară accesibilă tuturor. […] Credem că start-up-urile europene au un potenţial imens. […] Nu putem prezice tipul de invenţii pe care The Science Museum le va expune peste 10 ani de acum încolo, dar ştim că start-up-urile europene sunt o condiţie esenţială pentru ca acest viitor să existe şi abia aşteptăm să vedem ce pot crea sau produce companiile europene.”, a scris Bill Maris pe blogul personal, unde a şi anunţat proiectul.

Noul fond va fi, de fapt, o extensie a celui deja existent în Statele Unite şi Financial Times scrie că va fi condus de o echipă formată din Peter Read (business angel şi adviser), Eze Vidra (fondatorul Google Campus-ului din Londra, care e un adevărat incubator pentru startup-uri), Avid Larizadeh (şeful code.org pe Marea Britanie şi co-fondatorul bottica.com), serial-antereprenorul Tom Humle şi MG Siegler, fostul staff writer de la TechCrunch (devenit între timp venture capitalist).

Noua divizie a Google care va şi administra fondul destinat companiilor europene va avea sediul în Silicon Roundabout, un cartier londonez renumit pentru multitudinea de start-up-uri care funcţionează aici, dar promite să se extindă şi în alte oraşe din Europa.

Ca să primeşti bani de la Google pentru start-up-ul tău, trebuie doar să pui pe hârtie o idee care promite şi să o trimiţi pe adresa Google Ventures din Londra.

Foto Credit: google.com

Comentarii