Connect with us

ALL MEDIA

Google pregătește lansarea unui serviciu de internet cu viteze de până la 10 Gbps

Published

on

Deși la ora actuală sunt doar câteva orașe din lume care au acces la internet cu viteza de 1 Gbps, Google vrea să lanseze un serviciu de 10 ori mai rapid, scrie LA Times.

Patrick Pichette, Chief Financial Officer Google, a declarat, că în prezent compania lucrează la un proiect care prevede lansarea unor conexiuni la internet cu viteze de 10 Gbps,  de zece ori mai mari decât viteza pe care o oferă în prezent locuitorilor orașului Kansas.

Utilizatorii din SUA se vor putea bucura de aceste viteze în maximum trei ani, este de părere executivul Google. În prezent, viteza medie la Internet în SUA este de 9 Mbps. Locuitorii orașului Kansas sunt singurii care au acces la Internet de 1 Gbps, dupa cum anunta Revista Capital.

În țara noastră, abonații companiei RCS&RDS au acces la internet cu viteza de 1 Gbps la prețul de 59 de lei pe lună. Operatorul a lansat în luna noiembrie a anului trecut două abonamente noi, de 500 Mbps și 1.000 Mbps, ca răspuns la abonamentul de 200 de Mbps al rivalilor de la UPC. Romtelecom, al doilea jucător de pe piața de servicii TV și numărul unu pe piața de telefonie fixă, oferă internet la o viteză maximă de 100 Mbps. Conform unor studii efectuate de cei de la UPC, românii care au abonamente de 30 Mbps consideră că nu au nevoie de o viteză mai mare, anunta sursa citata.

Care sunt specificatiile pentru acest internet –

Procesor: Intel I7 2,2Ghz (4 CORE) sau echivalent
Memorie RAM: 4GB
Hard Disk: SSD
Placă de rețea gigabit
Sistem de operare: Microsoft Windows 7, Linux, MacOS
Router care să suporte trafic susținut de 1 Gbps

Votaţi AICI în Finala Premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending