Connect with us

Industria de Publicitate

Google si Facebook atrag o cincime din totalul cheltuielilor globale de publicitate. Iata suma uriasa la care au ajuns cele doua companii!

Published

on

Gigantii americani Google si Facebook au atras o cincime din totalul cheltuielilor de publicitate inregistrate anul trecut la nivel global, dublandu-si practic procentul din incasari fata de acum cinci ani, potrivit unei analize a retelei de media Zenith, citata de The Guardian, scrie Hotnews.ro .

Totodata, un raport al IAB arata ca, in SUA, cele doua companii au atras 99% din banii in plus intrati in publicitatea digitala in 2016, comparativ cu anul precedent.

Reteaua Zenith arata ca publicitatea online a depasit, la nivel global, televiziunea ca mediul cu cele mai mari incasadi de publicitate. Google este de departe cel mai mare proprietar media, atragand 79,4 miliarde de dolari din publicitate pe parcursul anului trecut, in timp ce Facebook, al doilea mare proprietar media, a atras 26,9 miliarde de dolari. Astfel, cele doua companii isi revendica aproximativ 20% din totalul cheltuielilor globale de reclama, fata de 16,3% in 2015 si 10,6% in 2012.

  • Twitter este, potrivit sursei citate, proprietarul media cu cea mai rapida crestere: 734% intre 2012 si 2016
  • Cea mai mare companie media traditionala este conglomeratul american Comcast, cu venituri din publicitate de 12,9 miliarde de dolari in 2016.

Intre timp, un raport dat publicitatii saptamana trecuta de Interactive Advertising Bureau si citat de Reuters arata ca, anul trecut, clientii de publicitate din SUA au cheltuit 72,5 miliarde de dolari pe publicitate in medii digitale, cu 22% mai mult fata de 2015. 99% din aceasta crestere inseamna bani atrasi de Google si Facebook, potrivit sursei citate.

 

REZULTATE PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017 – Etapa preliminară

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending