Grecia continua la Euro, dar mai ramane in Euro? Paradoxul mincinosului si asediul de la Varsovia - RADAR DE MEDIA
Connect with us

EVENTS

Grecia continua la Euro, dar mai ramane in Euro? Paradoxul mincinosului si asediul de la Varsovia

Asa si in cazul de fata: rusii au dominat partida de la un capat la celalalt, fara insa a fructifica nenumaratele oportunitati de a inscrie in poarta peninsularilor greci, golul din minutul 45 insemnand de facto incheierea aventurii fotbalistice pentru elevii antrenati de Dick Advocaat.

Published

on

Calusewitz, marele teoretician al razboiului, afirma ca “razboiul este politica infaptuita cu alte mijloace”. Fotbalul, actualmente, reprezinta o parghie de sine statatoare pentru politicile europene. Asta daca privim usor amuzati spre numeroasele parodii care pot fi concepute dupa ce echipa nationala a Eladei a trimis Rusia acasa.

Maniera de joc a grecilor a fost pe teren exact corespondentul din politica lor europeana: defensiva. Cea mai buna arma, atacul, n-a functionat deloc pentru ostenii din stanga si din dreapta Uralilor. Asediul de la Varsovia trimite in istorie la actiuni similare avand acelasi rezultat pentru atacatori: esecul. In timpul papei Alexandru al VI-lea Borgia, gonfalonierul Juan Borgia a fost trimis cu armatele Vaticanului sa asedieze cetatea Forli pentru a o determina pe Caterina de Medici sa jure credinta urmasului Sfantului Petru. Atacurile trupelor lui Juan au fost zadarnice.

Asa si in cazul de fata: rusii au dominat partida de la un capat la celalalt, fara insa a fructifica nenumaratele oportunitati de a inscrie in poarta peninsularilor greci, golul din minutul 45 insemnand de facto incheierea aventurii fotbalistice pentru elevii antrenati de Dick Advocaat.

Care-i paradoxul aici?  In timp ce in Europa si in lume problema Greciei face sa colapseze banci si institutii monetare, la fotbal prospera. Probabil cea mai urata echipa  a acestui turneu final continental joaca pe degete casele de pariuri si inimile suporterilor….iar de acasa joaca sirtaki cu sistemele financiare europene. Sa fie acesta Paradoxul Mincinosului de care vorbea in trecut Alfred Tarski? Succesul fotbalistic poate compensa cumva esecul politicilor economice?  Paradoxul Mincinosului este relevant pentru raportul dintre consistenta şi completitudine. Un sistem care are pretentia la completitudine sfarseste prin diferite inconsistenţe iar un sistem consistent rămâne mereu incomplet. Grecia nu are nici completitudine si nici consistenta.

Duminica au avut alegeri parlamentare. A castigat Partidul Noua Democratie. Rezultatul oferă timp zonei euro, care s-a pregătit pentru o victorie a Gruparii Syriza şi a întrevazut perspectiva de a înlatura Grecia, inglobată in datorii, din zona euro, aceasta declansand socuri ce ar fi putut distruge moneda unică.

Cu ce ne alegem din aceasta dubla aventura similara Odiseei lui Homer? Grecii au inventat tragedia, dar si comedia. Insa nu mai traim perioada lui Eschil, Sofocle sau Euripide, mai mult decat atat, nici nu ne putem permite sa urmam sfatul unui fost presedinte american care spunea “Traim vremuri de restriste. Sa ne silim a fi pe masura lor!” .  Grecia joaca urat si in deplasare si acasa, si in fotbal si in economie.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending