Connect with us

A-Z NEWS

Guvernul a trimis Parchetului un raport cu dovezi in care Realitatea Media este acuzata de fals in inscrisuri

Published

on

Guvernul a transmis Parchetului un raport elaborat după verificări la instituţii publice privind raporturile comerciale cu Realitatea Media SA, arătând că sunt indicii ale implicării reprezentanţilor firmei în acte care pot întruni elemente constitutive de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, scrie Mediafax.

realitatea tv

Raportul a fost redactat de către Corpul de Control al premierului după verificări efectuate la Ministerul Dezvoltării, Autoritatea Naţională pentru Turism, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi Compania Naţională a Imprimeriilor „Coresi”, în legătură cu încheierea, modificarea şi încetarea raporturilor comerciale dintre aceste entităţi şi SC Realitatea Media SA.

În nota de control se arată că acţiunea de verificare a fost iniţiată din dispoziţia prim-ministrului şi a avut la bază informaţiile publice conform cărora „Statul datorează bani Realităţii Media”.

Raportul a fost transmis, miercuri, procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu Niţu, pentru „analiză şi dispunerea măsurilor legale care se impun”.

În raport se arată că informaţiile publice care au generat acest control susţineau că Realitatea Media are de încasat sume mari de la mai multe entităţi publice, respectiv 21,9 milioane lei de la Coresi, 20,1 milioane lei de la RA-APPS, 832.167 lei debit principal şi 911.226 lei penalităţi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Controlul a fost efectuat şi la Autoritatea Naţională pentru Turism, instituţie care a preluat atribuţiile în domeniu ale fostului Minister al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Despre nerealizarea în condiţiile contractuale a unui produs media denumit „Realitatea All Inclusive”, contractat de Ministerul Turismului, inspectorii arată că, în 2009, reprezentanţii ministerului au propus achiziţionarea, prin negociere directă, a mai multor produse media, iar la 18 mai 2009 a fost încheiat între minister şi Realitatea Media un contract de servicii cu o valoare de 832.167 lei inclusiv TVA.

Contractul a avut ca obiect coproducţia unui mini-jurnal zilnic de 10 minute denumit „Realitatea All lnclusive”, dedicat promovării destinaţiilor turistice naţionale şi difuzarea acestuia pe postul de televiziune Realitatea TV în perioada 18 mai 2009-30 septembrie 2009, de cinci ori pe săptămână, între orele 21:30 şi 21:40.

În perioada 20 mai-30 septembrie 2009, Realitatea Media a emis un număr de 8 facturi aferente serviciilor contractate de Ministerul Turismului, în cuantum total de 832.167 lei, cu TVA. Potrivit clauzelor contractuale, Ministerul Turismului avea obligaţia de a efectua plata facturilor în termen de 20 de zile calendaristice de la înregistrarea facturii la beneficiar, însoţită de raportul de monitorizare întocmit de un terţ.

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending