joi, februarie 29, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăA-Z NEWSGuvernul din Turcia a blocat accesul la reteaua Twitter

  Guvernul din Turcia a blocat accesul la reteaua Twitter

  Decizia guvernului islamo-conservator turc de a bloca accesul internauţilor din această ţară pe platforma de microblogging Twitter, joi seară, a generat numeroase critici contra cenzurii din mass-media turcă, cu câteva zile înainte de alegerile municipale din 30 martie.

  “O mare lovitură a fost dată libertăţii: Twitter a fost închis”, afirmă pe prima pagină cotidianul cu cele mai mari vânzări din Turcia, Zaman, susţinător al imamului Fethullah Gülen, aflat în conflict deschis cu premierul Recep Tayyip Erdogan.

  Un alt cotidian de opoziţie, Cumhuriyet, a denunţat la rândul său “cenzura”, care a plasat Turcia “în rândul ţărilor precum Coreea de Nord”.

  Autorităţile din domeniul telecomunicaţiilor (TIB) au anunţat joi seară că au blocat accesul la Twitter pe baza unui ordin judecătoresc, după ce premierul Erdogan a ameninţat că va interzice această reţea de socializare, în semn de represalii pentru publicarea înregistrărilor unor conversaţii telefonice care îl implică într-un scandal de corupţie, anunta Agentia Mediafax.

  În ciuda măsurilor ordonate de putere, numeroşi internauţi au putut destul de repede să evite interdicţia, conectându-se pe alte servere proxy şi pe reţele VPM, pentru a avea acces la această reţea de microblogging.

  “Interdicţia lui Erdoga a fost anulată în mai puţin de o zi”, a comentat pe Twitter Murat Zetkin, editorialist la cotidianul de limbă engleză Hürriyet Daily News.

  Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

  Redactia Radar de Media

  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

  Redactia Radar de Mediahttps://www.radardemedia.ro
  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente