Connect with us
Redactia Radar de Media

Published

on

Actorul Harrison Ford se reîntoarce la genul SF care l-a consacrat şi predă ştafeta unui nou erou, cel mai tânăr soldat în lupta împotriva invaziei extratereste din filmul „Jocul lui Ender“, care vine în premieră pe marile ecrane din 1 noiembrie.

Regizat de Gavin Hood, „Jocul lui Ender“ este inspirat din romanul futurist omonim al lui Orson Scott Card, povestea câştigând Premiile Hugo şi Nebula, dar şi milioane de fani în toată lumea.

„Filmul ridică mai multe probleme foarte interesante: Felul în care câştigi este la fel de important precum victoria în sine? Care este graniţa dintre bine şi rău, pentru că uneori încercăm să le ţinem în frâu pe amândouă? Să fii leader înseamnă să îţi impui punctul de vedere cu tiranie sau să îi faci pe ceilalţi să înţeleagă de ce trebuie să te urmeze? Cu toate aceste întrebări trebuie să se descurce Ender, care e doar un copil.”, declară regizorul, motivând astfel decizia de a aduce pe marile ecrane povestea tânărului strateg.

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, o rasă extraterestră ostilă atacă Pământul, salvatorul planetei fiind comandantul flotei internaţionale, Mazer Rackham (Ben Kingsley). Un nou atac este însă iminent, iar colonelul Graff (Harrison Ford) şi Armata Internaţională trebuie să găsească cel mai puternic luptător care să oprească invazia.

Spre uimirea tuturor, salvarea stă în mâinile lui Ender Wiggin (Asa Butterfield), un tânăr timid, dar incredibil de inteligent. El învaţă rapid strategii de luptă dificile, impunându-se în faţa tuturor colegilor lui şi devenind astfel marea speranţă a forţei armate.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

Facebook

IN Trending