Connect with us
Avatar

Published

on

HBO şi-a reafirmat angajamentul de a produce documentare la nivel european, intenţionând să susţină financiar realizarea a 12 producţii de gen pe an, din ţări precum Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi România, informează screendaily.com, noteaza Mediafax.

Punctul central al strategiei de programe originale a HBO Europe este producţia de documentare, a declarat Antony Root, Executive Vice President Original Programming & Production la HBO Europe.

“Vrem naraţiuni puternice care să prezinte, în cele mai multe cazuri, şi poveşti emoţionale puternice”, a spus Antony Root.

Potrivit acestuia, HBO preferă să sprijine documentare “cu un punct de vedere puternic şi cu o voce regizorală” puternică.

Antony Root a confirmat că reţeaua de televiziune, care funcţionează în regim cu plată (pay TV), va susţine realizarea a 12 documentare care vor proveni din Polonia, Republica Cehă, Ungaria, România şi din alte ţări din această regiune.

“Principalul scop al producţiei originale, atât în domeniul ficţiunii, cât şi în cel documentar, este să aibă un impact pe piaţa pe care sunt difuzate. Cu alte cuvinte, dacă faci un film ceh care rezonează cu publicul din Cehia, acest lucru va încuraja oamenii să se aboneze la serviciile noastre”, a mai spus Root.

Printre proiectele documentare în care HBO este implicat în prezent se numără şi “Chuck Norris vs. Communism”, de Ilinca Călugăreanu, o regizoare născută în România care locuieşte în prezent la Londra.

Foto Credit: hbo-europe.com

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook

IN Trending