Higher Together, sculptura artistului Giulian Dumitriu, poate fi admirată la sediul JTI

0
1066

JTI își continuă misiunea de prieten al artelor. Ca un adevărat mecena modern, compania susține și sculptură. Sediul din Pipera al JTI s-a îmbogățit de astăzi cu opera lui Giulian Dumitriu.

Astăzi  a avut loc, la sediul JTI România din București, vernisajul sculpturii Higher Together, realizată de artistul Giulian Dumitriu. La eveniment a luat parte Iulia Gorneanu, directorul artistic al galeriei de artă contemporană Galateca, Grigore Leșe care a  oferit și un scurt recital și a reușit să îi motiveze pe cei prezenți să fredoneze o melodie. Fluierul său magic a electrizat atmosfera și a demonstrat cum artele pot fi între ele bune prietene ale sufletului uman.

Pavel Șușară, critic de artă, ne-a ghidat într-o călătorie prin universul artelor: “Opera de artă are capacitatea de a se dezvălui într-o măsură mult mai mare decât o fac cuvintele. Orice obiect de artă își depășește prezența fizică”. El a continuat analizând creația lui Giulian Dumitriu: “Lucrează prin juxtapunere, prin asociere. Lucrarea este una modulară, modulii sunt aleatorii, se crează un system de oglinzi. Această piesă devine sinteza valoriilor companiei JTI. Acest tip de lucrare este modern, însă în substanța ei este romantică.”

”Sculptura ilustrează creșterea continuă, durabilitatea și spiritul de echipă, înfățișând esența companiei JTI, într-o percepție personală”, a declarat Giulian Dumitriu.

”Una dintre sursele de inspirație pentru Higher Together a fost Coloana Infinitului, de Constantin Brâncuși, simbolul artei moderne, în România și în lume. Această lucrare reprezintă interpretarea originală a unor valori: Enterprising, Open, Challenging.  Este vorba despre valorile companiei, dar și despre cele naționale, îngemănate simbolic cu cele ale companiei mamă din Japonia, fel de simple și profunde. De aceea am invitat astăzi, la acest vernisaj, un renumit critic de artă, Pavel Șușară, dar și un autentic cunoscător al  transcendenței, Grigore Leșe”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI România, Moldova și Bulgaria.

Giulian Dumitriu explorează în lucrările ultimilor ani un gen de nișă foarte special, un neo-realism contemporan cât se poate de abstract care, fără a fi asimilat artei industriale, răspunde căutarilor legate de identitatea artistică a corporațiilor, cu referire la branding și valori exprimate plastic.

JTI a sărbătorit anul trecut 20 de ani de activitate în România. Compania se numără printre cei mai importanți susținători ai celor mai prestigioase evenimente și instituții culturale din România: Festivalul George Enescu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Comedy Cluj, turneele Duelul Viorilor și Pianul Călător organizate de Radio România Cultural. JTI organizează de 15 ani Întâlnirile JTI, eveniment devenit o marcă a excelenței în cultură, care a avut ca invitați de-a lungul timpului personalități marcante ale dansului contemporan: Bejart Ballet Lausanne, Joaquin Cortes, Sylvie Guillem sau Maria Pagés şi Sidi Larbi Cherkaoui. Compania este un promotor al moștenirii culturale japoneze în România, fiind și cel mai important investitor japonez pe piața locală.

Comentarii