Connect with us

BAZAR

Higher Together, sculptura artistului Giulian Dumitriu, poate fi admirată la sediul JTI

Published

on

 

JTI își continuă misiunea de prieten al artelor. Ca un adevărat mecena modern, compania susține și sculptură. Sediul din Pipera al JTI s-a îmbogățit de astăzi cu opera lui Giulian Dumitriu.

Astăzi  a avut loc, la sediul JTI România din București, vernisajul sculpturii Higher Together, realizată de artistul Giulian Dumitriu. La eveniment a luat parte Iulia Gorneanu, directorul artistic al galeriei de artă contemporană Galateca, Grigore Leșe care a  oferit și un scurt recital și a reușit să îi motiveze pe cei prezenți să fredoneze o melodie. Fluierul său magic a electrizat atmosfera și a demonstrat cum artele pot fi între ele bune prietene ale sufletului uman.

Pavel Șușară, critic de artă, ne-a ghidat într-o călătorie prin universul artelor: “Opera de artă are capacitatea de a se dezvălui într-o măsură mult mai mare decât o fac cuvintele. Orice obiect de artă își depășește prezența fizică”. El a continuat analizând creația lui Giulian Dumitriu: “Lucrează prin juxtapunere, prin asociere. Lucrarea este una modulară, modulii sunt aleatorii, se crează un system de oglinzi. Această piesă devine sinteza valoriilor companiei JTI. Acest tip de lucrare este modern, însă în substanța ei este romantică.”

”Sculptura ilustrează creșterea continuă, durabilitatea și spiritul de echipă, înfățișând esența companiei JTI, într-o percepție personală”, a declarat Giulian Dumitriu.

”Una dintre sursele de inspirație pentru Higher Together a fost Coloana Infinitului, de Constantin Brâncuși, simbolul artei moderne, în România și în lume. Această lucrare reprezintă interpretarea originală a unor valori: Enterprising, Open, Challenging.  Este vorba despre valorile companiei, dar și despre cele naționale, îngemănate simbolic cu cele ale companiei mamă din Japonia, fel de simple și profunde. De aceea am invitat astăzi, la acest vernisaj, un renumit critic de artă, Pavel Șușară, dar și un autentic cunoscător al  transcendenței, Grigore Leșe”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI România, Moldova și Bulgaria.

Giulian Dumitriu explorează în lucrările ultimilor ani un gen de nișă foarte special, un neo-realism contemporan cât se poate de abstract care, fără a fi asimilat artei industriale, răspunde căutarilor legate de identitatea artistică a corporațiilor, cu referire la branding și valori exprimate plastic.

JTI a sărbătorit anul trecut 20 de ani de activitate în România. Compania se numără printre cei mai importanți susținători ai celor mai prestigioase evenimente și instituții culturale din România: Festivalul George Enescu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Comedy Cluj, turneele Duelul Viorilor și Pianul Călător organizate de Radio România Cultural. JTI organizează de 15 ani Întâlnirile JTI, eveniment devenit o marcă a excelenței în cultură, care a avut ca invitați de-a lungul timpului personalități marcante ale dansului contemporan: Bejart Ballet Lausanne, Joaquin Cortes, Sylvie Guillem sau Maria Pagés şi Sidi Larbi Cherkaoui. Compania este un promotor al moștenirii culturale japoneze în România, fiind și cel mai important investitor japonez pe piața locală.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

Chef Scărlătescu organizează ediția de toamnă a Festivalului Scoicilor

Published

on

 

Toamna aceasta, chef Cătălin Scărlătescu își va relua locul la masa jurizării pentru cel mai nou sezon Chefi la cuțite, însă, până atunci, juratul are în plan să transforme ultimele zile de vară într-un adevărat ospăț culinar. Festivalul Scoicilor își redeschide porțile pentru a doua oară anul acesta, cu o ediție specială, de toamnă, iar gurmanzii sunt așteptați între 29 august și 1 septembrie în Piața Ovidiu din Constanța, la un nou festin gastronomic, sub marca consacrată a iubitului jurat.
”Festivalul Scoicilor rămâne cel mai drag eveniment pe care l-am făcut! Tocmai de aceea vreau să aduc din nou oamenii împreună, la final de vară, și sper ca toți constănțenii, dar și cei care au venit din cele mai îndepărtate colțuri ale țării la malul mării, să ne treacă pragul pentru un spectacol în bucate cu și despre scoici. Va fi o ediție extraordinară!”, a mărturisit chef Cătălin Scărlătescu.
Toți cei care nu pot rezista în fața midiilor pane, a tocănițelor din fructe de mare, a scoicilor sotate cu vin sau cu sos de roșii și pătrunjel, sunt așteptați în Piața Ovidiu, din centrul vechi al Constanței, acolo unde îl pot întâlni și pe chef Cătălin Scărlătescu, prezent în toate cele patru zile de festival.
Tot în această toamnă, juratul revine și la Chefi la cuțite, alături de bunii său colegi- Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Cel mai nou sezon al show-ului culinar de la Antena 1 va înteți competiția gustului atât între jurați, cât și între bucătarii aspiranți la cel de-al șaptelea titlu al show-ului culinar.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezintă „Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august la cinema

Published

on

 

În urma unui atentat asupra președintelui Statelor Unite (Morgan Freeman), acuzat de incident este garda lui de corp, agentul serviciilor secrete Mike Banning (Gerard Butler). După ce reușește să scape de autorități, agentul este dat în urmărire generală, astfel că trebuie să evite propria lui agenție și să fie cu un pas înaintea FBI-ului pentru a demasca adevărații autori ai atacului.

Disperat să își dovedească nevinovăția, Banning se bazează pe ajutorul unor aliați neașteptați pentru a-și proteja familia și a salva țara de pericolul iminent.

Gerard Butler revine pentru a treia oară în rolul celui mai eficient agent de Securitate în acțiunea Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august, pe marile ecrane.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezinta din 23 august pe marile ecrane ,,Bucataria Iadului”

Published

on

 

Povestea a trei femei curajoase, „Bucătăria Iadului” le prezintă pe Melissa McCarthy, Tiffany Haddish și Elisabeth Moss în rolurile a trei soții de mafioți arestați de FBI care, în anul 1978, luptă să își mențină poziția privilegiată in faimosul cartier american Hell’s Kitchen.

Rămase fără protecție și venituri stabile, doamnele decid să preia chestiunile mafiei irlandeze în propriile mâini – reușind să găsească aliați atât în gestionarea problemelor din cartier, cât și în eliminarea concurenței.

New Line Cinema, în asociere cu BRON Creative, prezintă o producție Michael De Luca filmul „Bucătăria Iadului” din 23 august pe marile ecrane.

Mai multe informații se găsesc pe pagina de oficială Facebook/VerticalEntertainment.

Galeria foto a filmului poate fi descărcată de AICI

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: